Statcounter

lördag, januari 17, 2009

Egotrippar

Nu är det slut på säsongens egotrippande stjärnor. Jag är så nyfiken att jag inte kan låta bli att titta. Egotrippare är vi nog allihop, fast somliga av oss låtsas inte om att vi tittar på statcounter för att spana in dagens läsarantal... och kanske att vi som inte är Stjärnor lyckas dölja intresset för vår egen navel lite bättre?

Kan man sola sig i stjärnglansen 36 år efter att ha sjungit ihop med Kjerstin D? Näe...jaså inte. Kunde ana att den glansen har slocknat... Förresten, det kanske är 37 år sen? Minns inte säkert vilket år, men jag minns att jag var jäääääätteung och hon hade håret stramt bakåtkammat med röd lockig hästsvans och sjöng nåt så gudomligt vackert, jag kände igen frisyren på en av bilderna i kväll. Exakt vad Fina Kören i Linköping sjöng, det minns jag inte, men jag minns att hon sjöng a capella: "Herregud vad det är vackert". Och det var det...

Det är ett kul plus när man sjunger i en bättre kör, att det ofta gäller att doa bakom Stjärnor... men närmare Stjärnan än som bakgrund på scenen kommer man inte (jag är faktiskt lite blyg innerst inne) så då gäller det att passa på att njuta. Möjligen får hela kören en gemensam nick från Stjärnan, som sen glider iväg till sitt...

I Lilla Stadens kyrkokör är det inte Stjärnfall så värst ofta... men rätt lugnt och skönt, och ibland sjunger vi riktigt vackert också!

15 kommentarer:

Vonkis sa...

Självklart kan man sola sig i stjärnglansen många många år efter att man delat scen med en kändis, vad ska man annars göra med allt det glansiga?

Bloggblad sa...

Vonkis: Det har du rätt i... så jag speglar mig lite i den spindelvävstunna glansen...

Christina sa...

Hej Bloggblad!

Nu har jag beställt din "Före Sverige" som jag tyckte verkade intressant :)

Har också kollat på stjärnorna, och förundrats.

desiree sa...

Jodå, jag erkänner gärna att jag kollar i statistiken, (på mina sådär 50 besökare) även om jag hellre pladdrar med dom i kommentarerna :-)

mossfolk sa...

Den där stjärnglansen kan man allt sola sig i livet ut :) Kul att få doa bakom någon som är så duktig!

Jag missade kvällens avsnitt... som vanligt. Som tur är kan man ju kika på svt play.

Anonym sa...

Lite egotrippade är vi nog alla lite till mans, det är inget att skämmas över...nog är det trevligt när besöksräknaren visar x antal besök.

Jag tycker absolut du kan sola dig i glansen - även om den börjar bli spindeltunn som du säger!
Jag har hälsat på Lasse Berghagen, tagit i hand, och det har jag nog berättat typ 100 gånger för alla som vill eller inte vill lyssna, haha!

Monica Hansen sa...

Jag tycker hon är fantastisk, men när jag var liten kom jag bara ihåg att hon hade rött hår *skrattar*

Bloggblad sa...

Christina: Jag tackar! Den är nog det jag är mest stolt över - att jag lyckades locka fram så mycket som barnen inte visste att de visste och kom ihåg. Framsidans bilder har exakt fångat själen hos de olika eleverna och de kände igen sig allihop fast det inte fanns ansikten. Men som sagt... fler bilder från henne går inte att få, tyvärr.

KD: Ja att folk kommenterar är förstås roligare än att de bara smyger förbi, men ibland när jag är trött gör jag det också...

Mossfolk: Fast ännu mer stolt är jag över att ha doat bakom Real Group och Triple 'n Touch. Den ende som "såg" oss var ....äsch, jag har glömt vad han heter, han som haft bingolotto och dobid...nånting. Han kramades och skrev autografer - vilket inga andra hade tid med....

Marskatten: Fast du skickade väl inte in bild till skvallertidningarna? Det såg jag hos frissan att man kan göra... Jag tycker det är rätt kul det där med "Henne/honom har jag träffat" som vi alla här skriker i tv-soffan ibland....

Monica: Jag har alltid gillat henne, modig och bjussar på sig själv och hon har en makalös röst! Eller... hade...

Musikanta sa...

Det var något nytt - att du är blyg innerst inne...

Bloggblad sa...

Musikanta: Men när du är med, blir jag alltid modig :)

Bloggblad sa...

Musikanta: Förresten - det kanske inte är blyghet som gör att jag inte rusar fram till kändisar och vill prata...?

Anonym sa...

Jag har ett par stoftkorn från att ha körat bakom Cyndee Peters, Evert Ljusberg och Hasse Kvinnaböske!

Bloggblad sa...

Rutan: Tänkte väl att du hade något bakom örat! CP är en klar favorit, de andra är jag inte så familjär med, bortsett från hunden i himlen..

Visst är det kul! De själva vet inte vilka de sjungit med, men det vet vi!

Cecilia N sa...

Vår kör har "doat" bakom Arja Saj..., Eva-Lotta Larsson och Göran Fristorp och sjungit nåt när Börje Ahlstedt var här och gjorde ett program om Job som jag inte alls gillade.

Vår kör gillar inte att doa och tackade nej när erbjudandet kom en gång till, vilket de var väldigt förvånade över. Numera doar grannförsamlingarna åt dem.

Det är roligare att mucisera tillsammans. Som vi fått göra med Lars Jansson trio några gånger.

Så fick jag nämna det också ... ;-)

Annika sa...

SÅÅÅ besviken...Jag kan inte se Stjärnorna över SVT. det är skyddat o man kan bara se det om man har en svensk IP-adress. Märkligt, för jag kan ju se allt annat på SVT (åtminstone det jag vill se).
jag ville ju se detta pga av allt jag läst om Dellert och Gardell...Men, men...
OCH JA, jag undrar just vilka bloggare som inte kollar in sin stat counter/sitemeter varje dag, hahhaha!!
At least I am guilty as charged!