Statcounter

onsdag, mars 11, 2009

Dom bara luras...

Molnigt men uppehåll... stod det i tidningen, men här svävar en massa vita små nålar omkring i luften. Helt okej med gråväder för min del, men inte när jag ska åka bil. Visserligen bara in till Större Staden, men ändå... Nu sällar jag mig till vädergnällarna!

Den uppmärksamme undrar kanske vad jag gör hemma mitt på blanka (nåja, i ögonen är det rätt grumligt ännu) förmiddagen en onsdag? Svar: Kompledig. Ska in till stan och riva av min monolog om Britta-Cajsa för en förening. Så nu har jag laddat, sjungit upp mig, läst på och plockat ihop alla saker... men känner mig rätt seg. Inte ett dugg nervös som jag var när jag skulle göra det här i stan, men det är på både gott och ont. Det är lite lättare att ladda upp när nerverna är påslagna...

Skulle precis lika gärna ligga kvar i soffan och titta på snöflingorna... i går kväll vickade jag som körledare. Världens snällaste kör är jag med i, alla ser glada ut och sjunger glatt även om jag slirar till lite här och där på tangenterna. Några av sångerna har jag aldrig hört själv, helt nya grejer, och de lovade att inte låtsas om nåt nästa gång, om jag har lärt ut några fel på synkoperna... (synkoper är visserligen tufft, men jag var nog sjuk den dan...;)

När jag kom hem och kände mig urblåst undrade jag hur jag egentligen orkade ha två körer i nästan tio års tid... jag kanske var yngre?

Ack ja... hinner jag diska? Hm.... tyvärr gör jag nog det...

9 kommentarer:

Lena sa...

Diska... är nästan lika tråkigt som att dammsuga.

Du hinner nog bli nervös på vägen in :)

Monica Hansen sa...

Här har solen kommit in från sydväst så.... fast imorgon ska det visst snöa igen.. typiskt påskväder *skrattar*

Bloggullet sa...

Modigt att riva av en monolog, det hade jag nog inte vågat. Körsång är nog livsbejakande, har länge haft lust med det.
Diska är jobbigt när disken bara bråkar och ramlar ner från diskstället.;0)
Kramar

Bloggblad sa...

Diska: Dammsugning är nog allra tristast... eller förresten, att plocka undan saker och ta ställning till papperskorg, tvättkorg, låda eller garderob - det är värst.

Nervös blev jag inte - bara lagom laddad!

Monica: Här har det snöat lätt hela dagen, fast på vägarna var det sockrat och saltat.

Bloggullet: Jag är en sån där som älskar bungyjump... alltså, mentala. Då sjunger jag solo, fast annars, i större sammanhang är det solosång som gör mig mest nervös.

Susanne sa...

Haha, diska hann du inte, men blogga hann du minsann. Men jag erkänner: prioriterar ungefär på samma sätt. ;)

Roligt med kör. Förra veckan var jag med och sjöng i en 150 personer stark kör som improviserats fram av lokala förmågor. Den kunde varit större om man vetat hur stor uppslutning det skulle bli från stans invånare och därmed bokat större lokal. Väntar nu på annons i lokalmedia på nästa tillfälle för det var hur roligt som helst.

Bloggblad sa...

Susanne: hehe... just det. Prioriteringsfrågor..

Vad sjöng ni för typ av musik? Ett par gånger har det varit stora projekt för jättekör - med övning en lördag i månaden. Och sen 8 månader senare jättekonsert. Jag har varit med på Bachs H-mollmässa i en sån stor kör. Det var urhäftigt. När vi kör kontraktskördag märks det lite för mycket att det är många amatörer som inte övat särskilt mycket. Men... glädjen är ju också värd en del.

Musikanta sa...

Har du inte diskmaskin?

Så bra att du vikarierar som körledare, då kan du hoppa in för mig om jag är tvungen att vara borta nån gång.

Det kan ju vara en viss risk eftersom jag har tre körer på gång just nu.

Och en barnkör på måndag, men det är bara en gång - som tur är - och så på gudstjänsten på Marie Bebådelsedag.

ullrika sa...

ja, du hann säkert få upp lite nerver innan du kommit igång!

Bloggblad sa...

Musikanta: Jodå, men det blir alltid lite småsaker och finglas som inte går ner där. och jag måste ända ha varmvatten till avtorkning.

Huga... nej, inte vicka i fler körer... okända. Och okända låtar..

Ullisen: Rätt anspänning fick jag - men nervös blev jag inte. Det är skillnad.