Statcounter

fredag, mars 06, 2009

Lat lördag? Glöm det!

I dag har det varit genrep inför morgondagens stora show med hela skolan, från F-klass till sexan. Första delen av showen är en resa med ångbåt till Det Stora Landet i Väster på 1800-talet. Då är F-klass t.o.m. läsår 3 i farten. Två dramapedagoger har ansvarat för det.
Är det land som syns nu?
Läkarundersökning... vem får komma in i det nya landet?
Andra delen är en resa till samma ställe på 2000-talet. Och då slumpade det sig så att jag redan för flera år sen har skrivit en skolmusikal om det, fast min går egentligen hela jorden runt, så vi klipper mitt i, och 4-6 står för den delen. Jag har inte gjort musiken, men eftersom jag inte vill bli googlad hit, kan man titta i högerspalten där en av låtarna om New York finns, och se vem som gjort melodierna. Om man är nyfiken...

Eftersom det inte går att se ansikten särskilt tydligt, törs jag lägga ut några bilder. Vem träffar vi på i Midwest, om inte Dolly P....?
Vi anade nog vilken kille som skulle ställa upp frivilligt... Han vet hur man slår klackarna i taket...

Brösten tog väldigt stor plats i föreställningen....

Skolans sak? Elevernas, eller föräldrarnas?
Flera elever med bärande roller meddelade så sent som häromdagen att de ska spela basket - nån cup - i morgon och har alltså i sista minuten begärt ledigt för att inte svika basketkompisarna.

Att de sviker klasskamraterna och de andra i sin scen, är tydligen inte lika viktigt. Vi har haft en reserv till varje nummer, men när båda ska spela cup får oövade kompisar hoppa in... Visst är det ett dilemma... men vårt Öppet hus har varit annonserat sen augusti och är dessutom obligatoriskt med komledigt en annan dag. Sånt här är svårt för eleverna - men för mig (är det för att jag aldrig spelat lagidrott?) är det solklart vad som gäller...

Jaha... då ringer väckarklockan 06.30 i morgon då... suck. Jag som älskar att vakna till Ring så spelar vi....

15 kommentarer:

Bodil sa...

Måste bara kommentera det du skrivit om att kunna "sålla" vilket som är viktigast. Jag har många gånger varit med om samma sak, att skolan och det som har med den att göra kommer i andra hand. Det är i första hand föräldrarna som låter sig styras ,har jag förstått. I alla fall när det gäller de högre åldrarna i grundskolan. Det är många gånger som jag t.ex. fått ändra utvecklingsamtalstider för att fotbollsträningen kommer i första hand. Det är ändå lite mer acceptabelt än det du är med om, har de övat och vetat om att uppspelning ska ske under så lång tid är det helt galet att eleverna kan göra så i sista stund. Bobo

Cecilia N sa...

Håller med Bobo!

Sen har du fel. Du är visst lagidrottare. Dvs körsångare.

Men jag vet att vår kör har problem inför stockholmsresan, folk som inte kommer med. Så min fundering om att stanna hemma och bara skriva hemtenta har jag suddat. Jag åker. Tentan får vara till en annan dag. Eller så tar jag med mig och gör så gott jag kan.

Vonkis sa...

Inte är det kul när stora delar av laget försvinner på annat, det vet jag som handbollstränare. Men, har man vetat så långt innan borde man inte ställt upp på att ha en ledande roll. Hade det varit seriespel hade man kunnat flytta på matchen, det blir aningens svårt att göra när det är cup, men (igen) har man lovat har man lovat. Vilka signaler sänder det där, både när det gäller skolans status och hur man hanterar löften?

Bloggblad sa...

Bobo: När jag hade barnkör, hade jag inte så lång framförhållning som vi har i skolan (nästan två terminer) så då kollade jag faktiskt att våra uppträdanden inte kolliderade.

Cecilia N: Ja, okej då... men eftersom jag alltid prioriterar körsång, tänker jag inte så...

Vonkis: Det ÄR svårt att hantera sånt här på bra sätt.


MEN - det gick superbra i dag både för dem som övat länge och för inhopparna. Vi är mer än nöjda allihop.

Christina sa...

Hoppas att det går bra idag, trots allt strul!

mossfolk sa...

Så roligt det ser ut!
För mig som idrottsledare är det ena valet solklart och som lärare (eller ja, nu är jag ju inte det än) det andra så jag kan just tänka mig vilket dilemma föräldrarna hamnat i. Sunt förnuft säger visserligen att skolan går i första hand, men samtidigt vet jag hur otroligt mycket en lagtävling (i det här fallet en cup) kan betyda.
Hoppas att det gick bra i allafall!

Bloggblad sa...

Christina: Det gick mycket bättre än jag trodde. Alla nya hade vrålpluggat och klarade det galant. Succé!

Mossfolk: jag inser att det är ett dilemma. Och att valet är självklart från båda sidorna. Men så är ju hela livet, en massa val...

Brittelisabet sa...

Vi har samma problem här på Åland. Och det är just idrotten som läggs högst på prioritetslistan. Vi har haft Öppet hus på lördagar i många år och det är alltid en del elevers som har förhinder p g a just olika matcher och cuper. Och man kan inte neka dem att vara lediga, för vi har läroplikt och inte skolplikt.
Detsamma gäller alla semesterresor under terminerna. En elev hos oss var på resa två veckor före sportlovet, och sedan förståss ledig på sportlovet. Tre veckor utan skola för en 7-ring, det märks att det blir luckor sedan!

Anonym sa...

Nu blev jag nostalgisk. Ring så spelar vi har jag inte hört på år och dag.

Hedgren sa...

Så jobbigt! Tur att allt gick bra!

Bloggblad sa...

Britt: det var nåt nytt, läroplikt!

Här är det ingen som bryr sig - "alla" reser när det är billigare, alltså inte på loven.

Matilda: Kan man inte höra det på nätet? Fast det kanske blir mitt i natten?

Hedgren: Ja, det gick så himla bra, jag är helnöjd.

Christina sa...

Så roligt att det gick vägen :)

Anonym sa...

Det har du rätt i. Man kanske kan lyssna på deras arkiv!

ullrika sa...

så himla trist att grejerna skulle kollidera? och jag hoppas det inte blev för besvärligt för barnen att tvingas välja heller. eftersom så många valde basketen antar jag det ligger nåt annat än bara laganda bakom. föräldrarna nämnde nån, lagledning gissar jag.

kul att det blidde bra iaf! sånt här tyckte jag var alldeles vansinnigt roligt när jag gick i skolan. behöver jag tillägga att jag aldrig var kompis med basketbollen? ;)

Musikanta sa...

Helt fel att ge ledigt när skolan har Öppet Hus. Det är ju helt obligatoriskt för lärare - inga andra skäl tas hänsyn till än möjligen begravning eller sjukdom - så varför skulle det vara frivilligt för eleverna?

Hade inte varit tänkbart i något annat land än i Sverige. Det är ju detsamma som att säga att skolan inte är särskilt viktig.