Statcounter

torsdag, april 30, 2009

Delade meningar...

Nu vänder jag mig till smakpanelen bland bloggläsarna. Jag köpte ett par sommarskor på öppet köp i går, tänkte visa dem för dottern och kolla om de passar till sommarstassen. Lite tveksam är jag... vet inte riktigt om de är för tantiga (för nån tant på snart 60 är jag ju inte...) Jag får lämna tillbaka dem på måndag om jag inte vill ha dem.
Maken sa: köp - dom är snygga!
Dotter sa: lämna tillbaka - du ser ut som farmor!
Jag brukar inte vara så velig när jag handlar skor och kläder, men nu är jag det. Hjälp mig med ett ärligt svar!

Återkommer lite senare med rapport från dagens Talang 2009 på altanen... här intervjuas "Wilma 5 år" som ska köra Malena Ernman.
Morfar är Bert - som alltid trycker på rött kryss... mormor är Markolio... och kaninen är Perelli...

24 kommentarer:

h-lady sa...

För mig är det alltid magkänslan som gäller. Skorna ser ju bra ut uppifrån, tror att det (som så många andra gånger) beror på resten av kläderna... för du ska väl inte ha bara skorna?
Tar för givet att "Wilma 5 år" vinner hela talangtävlingen.

Översättarhelena sa...

Håller med herr Bloggblad. De ser sköna ut också!

Lilla B sa...

Behåll dem!

Annela sa...

Jag håller med dottern - det är farmorsskor. (Och du som jag kommer aldrig att bli tant, i ordets rätta bemärkelse)

Nina sa...

Hmm... svår fråga när man bara ser dem ovanifrån... det kan vara helt ok eller helt enkelt farmorsskor.

Dock ser det bra ut från den vinkel du visar.

Trevlig Valborg!

Hedgren sa...

Du är visserligen mormor, men du kvalificerar inte åldersmässigt för de här skorna. Vänta ett par år (10-20 sådär...)!

Cicki sa...

Jag gör väl inte din beslutsångest bättre om jag också velar på lite grand. De är snygg och de ser skön ut. Som mina fötter mår idag så skulle jag köpa dem. Men om min kropp tillät mig att ha andra skor så skulle jag inte köpa dem. Då är de för tantiga. Förstår du vad jag menar....:-)

Sedan kan man ju säga så här. Om du är tveksam så kanske du inte kommer att använda dem. Sådant brukar man känna på en gång.

qi sa...

Håller med dottern! Den bild jag har av dig stämmer inte med de skorna. Du är mycket tuffare!

Bloggblad sa...

Hm...

3 mot, 2 för och 2 veliga... Det blev jag inte klokare av. Men i morgon ska jag modella för dottern med kjolar. Jag undrar om det är det vita som gör dem "gamla" eller om det är flätningen? För i övrigt är de i formen precis som ballerinaskorna som är moderna och som jag absolut inte kan ha. För platta till mina breda fötter.

Klimakteriehäxan sa...

Jag skulle lyssna på dottern. Det gör jag med min, hon brukar ha rätt.

Annika sa...

Svårt att säga, Bloggblad...skulle ha velat se hela skon...
Men ja...Jo, dottern har rätt. Tyvärr! Lite för tantiga. Du klarar absolut av lite tuffare dojjor!!!

Ökenråttan sa...

Nu ska jag berätta att jag hade ett par skor som såg ut PRECIS så där fast dom var svarta och svarta (svart mocka och svart slätt skinn) i stället för vita och beiga. I Paris köpte jag dom, dessutom. Vad jag har sörjt dom sen dom tog alldeles slut! Luftiga och härliga men ser ändå lite klädda ut. Jag skulle aldrig tveka. Fast min mellansyster säjer att man aldrig ska ha vita skor ... Varför vet jag inte och sen när blev det för övrigt modernt att lyssna på sina småsyrror?

Emelie sa...

Jag tycker du ska lyssna på din dotter tror jag. Dessutom har jag lite svårt att tänka mig dig i sådana där skor... Du blir liksom lite för mycket tant då.

Bloggblad sa...

Alla: tack för alla smakråd! Men problemet är löst nu. Jag modellade i min lite snyggare "jeanskjolskostym" och dottern ändrade sig. Maken tycker att de är så snygga att han erbjudit sig att betala dem, så får jag köpa några andra tuffare också.
Och jag tycker att de är så skööööööna.

Christina sa...

Jag kom in för sent här, men tycker det är jättebra att du har lyssnat på dig själv. :)
Tantigt eller ej, man ska ha det man trivs i.

Anonym sa...

Jag kommer också in litet sent eftersom du redan bestämt dig men jag tycker de ser fina ut även om den stora frågan är om de är BEKVÄMA. Om dom inte är det spelar det ju ingen roll om de är snygga eller inte. Du vet den där sången som Birgitta Andersson sjöng om att man ska vara snäll mot fötter -annars syns det i hela kroppen (och ansiktet)att fötterna inte mår bra.

Kulsprutan

Anonym sa...

Jag kommer också in litet sent eftersom du redan bestämt dig men jag tycker de ser fina ut även om den stora frågan är om de är BEKVÄMA. Om dom inte är det spelar det ju ingen roll om de är snygga eller inte. Du vet den där sången som Birgitta Andersson sjöng om att man ska vara snäll mot fötter -annars syns det i hela kroppen (och ansiktet)att fötterna inte mår bra.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Christina & k-sprutan: Jag brukar faktiskt aldrig vela så här, utan brukar veta direkt om jag gillar och om det passar.

Det är "Rieker" - tantvarning bara det, jag vet, men jag har platta breda fötter som jag fort får ont i om skorna klämmer. De här är mycket snälla och välbyggda. Sen tror jag att om man trivs i ett plagg eller i skor, bär man upp dem bättre om man bestämmer sig för att det är snyggt. Annars syns det om man skäms för nåt.

PGW sa...

Kommer in lite sent här. Är de sköna så behåll dem. Svårt att avgöra om de är tantiga när man inte sett klacken också, men testa lite. Känns de tantiga kan du väl spara dem 20 år så kanske de känns bättre då :-)

Bloggblad sa...

PGW: det var en bra idé! Fast... "tant" ligger alltid ca 5 år framför, i vilken ålder man än är, min mormor ville inte ha käpp när hon var 85. "Jag är väl ingen gammal kärring?!"

Det har ingen klack, de har i stort sett samma form som ballerinaskor.

Musikanta sa...

Det finns inte en enda tant på denna jord som kan tänka sig att ha ett par skor utan KLACK...

Inget som helst fel på dessa utseendemässigt - är de dessutom sköna finns det ju ingen anledning att inte köpa dem.

Snäll make du har som bekostar dem, haha!

Bloggblad sa...

Musikanta: Det bådar gott då, att de här är utan...

Snäll maken - jodå, han är snäll. Och spar in en hel del kosing på att aldrig köpa nytt till sig själv...

Mirren sa...

Vet inte om det gör dig mer eller mindre välvilligt inställd till skorna - men jag köper enbart Rieker eller Gaborskor och skulle med glädje använda skorna på bilden. Förstår mig inte riktigt på det där med varför man inte ska kunna ha bekväma skor för att man skulle "se ut som en tant" då. Mystiskt!

Bloggblad sa...

Mirren: TACK snälla! Jag tycker att jag ser så många olika smaker på skor lite överallt, så jag håller fast vid att jag kommer att trivas i de här!
Man ska vara snäll mot fötter!