Statcounter

måndag, maj 04, 2009

Där rök den sovmorgonen...

Jag som skulle kunna sälja min väckarklocka (ja, hela familjen med för den delen, men säg det inte till nån) för en sovmorgon... och har fixat kompledigt på onsdag för att sova länge och vila ut innan jag åker på Psalmskolan på torsdag, fick ett erbjudande nyss om att komma till Radio Östergötland och berätta om att skriva psalmer, på onsdag morgon klockan 8. ÅTTA!!! 30 min restid... frukost... uppvakning... suck!

Nån så trögbjuden gäst har de nog aldrig ringt till. Visst vill jag - och visst hör jag STIM-pengar rassla i bakgrunden - men min tillfixade sovmorgon då??? Nån annan dag? Nej, det gick inte. Efteråt? Nej, det är roligare före Stora Finalen. Inspelat då? Jo, det gick, men bara på min arbetstid i morgon, och det funkar inte.

Sista budet var 8.30 på onsdag och jag får ha en cd med mig med låtar. Då tog förnuftet överhand. Klart att jag måste passa på att få berätta om det roligaste jag varit med om, göra lite PR för psalmsång och få mina låtar spelade. Jag förhandlade också fram frågor på förhand, så att jag kan förbereda kloka svar - jag ska ju inte bara sitta och tycka själv, måste ju ha lite på fötterna. Eller heter det kanske på händerna när man skriver? Nu har jag fått dem på mailen. Bra.

Jag hade helt glömt att de också fick den pressrelease för avslutningskonserten som jag skickade till alla tänkbara tidningar, till SVT och till radio för mer än en månad sen.

Ack ja, så jag ställer till det. Men när jag varken ska synas eller sjunga borde jag väl inte bli så himla nervös som sist. Vem tusan lyssnar förresten på P4 så dags?

27 kommentarer:

Cicki sa...

Du får mycket trevlig uppmärksamhet nu. Det gäller att hänga på. Förhoppningsvis får du sova ut en annan dag som kompensation...:-)

Bloggblad sa...

Cicki: Det konstiga är att det blir en sån ketchupeffekt! Jag har hållit på länge och det är oerhört svårt att få sånger sålda och få låtarna att komma ut ur byrålådan - och så kommer så mycket på en gång.
Men... det lär väl bli torrtider igen, då kan jag sova.

Monica Hansen sa...

Stackars dig men grattis till programmet!

Jag tror många lyssnar så tidigt, jag brukar själv höra på radion när jag surfar på morgonen och vaknar till kaffe och nyheter m.m..

Lycka till:)

Bloggblad sa...

Monica: Jag hade hellre ställt upp kl 8 på kvällen... men nu när jag sansat mig och tänkt efter, tycker jag att det ska bli kul. Sova får jag väl göra när jag blir pensionär...

Jaså, du tror att många lyssnar... hm...

Vonkis sa...

Onsdag klockan 8 sa du... *skriver upp och sätter larm*

Bloggblad sa...

Vonkis: 8.30 lyckades jag förhandla mig fram till. Så larma om för allt i världen... :)

Evas blogg sa...

Oj vad mycket som händer nu! Klart du ska vara med, trots inställd sovmorgon. Vid sådana tillfällen får man offra sin sovmorgon (fast jag vet hur tungt det kan kännas). Lycka till!

Nina sa...

Ja, vem lyssnar på P4 så dags? ;)

Antagligen dina bloggläsare som kan, jag själv bor för långt borta. Om man inte kan höra via webben förstås...

Vonkis sa...

*larmar genast om*

Bloggblad sa...

Eva: Ja, vad gör man inte för Konsten... (skäms nästan lite över att jag suckar...)

Nina: Jag brukar bara vakna till P4, sen stänger jag av... ;)

Vonkis: Lyssna inte för noga.

Cecilia N sa...

Spännande. Undrar om de gör nåt parallellt här på vår radio?

Dig ska jag höra sen på webben.

Du får ta bussen/tåget till Stockholm och försöka sova då. Svårt, jag vet. Jag är sååå avis på de som bara sätter sig på bussen och *dojnk* så åker ögonen igen på dem.

Bloggblad sa...

Cecilia N: Det beror nog på dagsformen på vår gemensamma bekantskap, h_n har varit ordentligt sjuk. Men en annan har haft lokalradiokontakt.

mossfolk sa...

Men det var väl jättekul! Tror nog att är det många som lyssnar på P4 den tiden. Jag till exempel, fast inte på er sekvens... Klart att du skulle vara med, sova blir det tid till så småningom :)

Nicoline på Fädernegården sa...

Jag kommer garanterat att lyssna på onsdag morgon. Så trist att du inte fick din sovmorgon som du planerat. Kanske kan du ordna så att du får den vid ett annat tillfälle.
Lycka till!

Hannele gäspar sa...

en reparatör förstörde min sovmorgon...

Bloggblad sa...

Mossfolk: Ja, nu känner jag att det ska bli kul. Har lyssnat nu på morgonen, och det blir nog inte svårt. Programledarna pratar alltid mest själva, så jag behöver nog inte säga mycket.

Nicoline: Får du in Radio Östgld? Jag hoppas kunna få ro att sova middag i morgon i alla fall, så att jag är utsövd på torsdag - sen blir det 3 hektiska dagar.
Tack för ditt stöd!

Hannele: Hu! Jag har en del pigga elever som brukar sms:a vid 7-snåret att de är sjuka - men bara om jag glömt stänga av ljudet ... Då blir jag galen, för jag har sett till att få sova lite extra varje morgon. (Utom fredag)

Annika sa...

Nu är det bara att "ride the wave" och njuta av det hela, gissar jag.
KUL att du ska vara med i programmet.
Sovmorgonen får helt enkelt vänta ett tag till. Du får ta tupplurer istället :-)
Grattis till att du ska vara med i radio!

Cecilia N sa...

Va? Finns det fler härifrån trakten? (Han som är hemma på ön skriver väl bara musik?)

Bloggblad sa...

Cecilia N: Nej, jag tänkte på kvinnan vi känner båda två - fast var kanske onödigt försiktig. Ingen vet ju var du bor... Han på ön är jag sur på, han har inte betalat mig på flera år...

Tankevågor sa...

Om det är lokalt får väl jag antagligen inte in det. Skulle varit roligt att lyssna. Jag lyssnar på P4 på lördag och söndagsmornar. På vardagarna hinner jag inte.
Men just i morgon är jag ledig och skulle ha hunnit höra det.

Bloggblad sa...

londongirl: Förmodligen kan du ratta in min ljuva stämma via internet... tror jag.

Vonkis sa...

Inte många timmar kvar nu :-)

Eleonora sa...

Vad roligt med din hoya, som ny tydligen trivs toppen. Grattis och jag önskar dig en bra dag!

Elisabet. sa...

Ja, jag väntar bara på Idol-debuten jag ..-)

Din, alltså.

Vonkis sa...

Vilken tur jag hade. Klassen jag skulle ha var på prao så jag kunde lyssan direkt! Lät bra det där, spännande att höra hur man tänker och funderar när det ska skrivas psalmer.

Bloggblad sa...

Eleonora: tack - hittills har det gått bra!

Elisbet: ack, vad du får vänta...
(Du kan ju lyssna på radio så länge...:)

Vonkis: Jag har just hittat det på nätet - väntar och biter på naglarna medan nyheterna går...

(När jag bara hämtat mig kommer det rapport med bild och länk!)

ullrika sa...

håller med, skojigt med all positiv uppmärksamhet! är glad för din skull!

när det gäller sovmornar: visst är det märkligt hur ofta de brinner inne? är det inte barn(barn) så är det för starkt solljus eller regn eller åska eller bara allmänt omöjligt att sova. eller så är det en trevlig intervju i en lokal radiokanal :)

tjo!