Statcounter

onsdag, maj 06, 2009

Mediabrus...

Det var himla spännande i morse! Gick hur fort som helst, jag hann inte bli nervös, och Lotta som skötte det hela proffsigt ställde de frågor vi kommit överens om, det var så lättpratat att jag glömde bort att det var radio. Hon rattade och fixade - jag var mycket impad. Att hon är hängiven körsångare underlättade pratet tror jag. Här finns en länk 8 minuter in, efter nyheter och väder. (Och här är två direktlänkar så man "slipper" nyheterna och bara får lite snack till varje sång.)

När jag kom hem låg det ett mail från en begravningsbyrå som ville köpa noter (alltså, inte till låt nr 2...:) och jag fick tag i upphovsmannen så jag vet vad jag får göra... (han är både duktig och generös!)
Det var mer än folktomt så dags på stan, men jag fick tag i en stärkande kopp, och när affärerna öppnade fick jag tag i lite mer som jag behövde... :)
Nu... mot soffan!

14 kommentarer:

Cecilia N sa...

Gôrstiligt!

Fast visst hörde jag på rösten att det var spännande. Men jag tror inte att "folk" hörde det.

Jag uppskattade Väldigt den psalm som Linda sjöng. Den skulle jag vilja få sjunga sen nån gång.

Bloggblad sa...

Cecilia: Tackar! Fast... jag låter nog ungefär så där, tror jag. Jag kände mig inte nervös - var mer rädd för att P-platserna inte skulle vara öppna så dags...

Jag hoppas också att du får sjunga den!

mossfolk sa...

Det låter ju som om du pratar i radio var och varannan dag! Den andra låten har jag inte hört förut. Gillade den skarpt!

Lotten Bergman sa...

Meeeeeen så vacker "Dansa med den som dansar" var!

Anonym sa...

Du lät bra.
Tänk att jag fick vara med och sjunga den andra psalmen i kyrkan. Den är sååå vacker.

Bloggblad sa...

mossfolk: Var och varannan dag... hehe... snarare vart 10:e år.
Linda läser här - hon får slicka i sig sin del, så gottar jag mig åt min :)

Lotten: Tack! Ni har en från ditt radioområde i psalmskolan!

Anonym: Jag tackar och tackar! Och undrar vem det är... G? A? E?

Vonkis sa...

Som sagt, det lät bra det där :-)
På tal om något helt annat. Har funderat över konstverket i taget många gånger när jag fikat på det där stället och undrat över om färgerna gick igen i huset mer från början. Någon som vet?

Bloggblad sa...

Vonkis: Roligt att du tycker det. Jag ligger tyvärr inte åt konst-hållet, så jag ser sällan sånt om jag inte snubblar på nåt. Så i taket tittade jag inte. Men jag ser en del färger på bilden.

Jag minns när de byggde Domus... åh, vad maffigt det var att gå där!
Epa låg där H&M ligger, och Tempo låg på Hantverkargatan, det var jättestort. Nu är det en mataffär där. På den tiden gick vi enbart i varuhus eftersom det var så modernt och märkvärdigt. Nu undviker jag dem... (kanske har jag blivit märkvärdig? hm...)

Bloggullet sa...

Du är riktigt i ropet nu.;0)
Kramar

Bloggblad sa...

Bloggullet: Bäst att njuta så länge det varar... fast lite väl mycket har det blivit. Kram på dig.

Ökenråttan sa...

Betr- begravningsbrån. De vill väl ha musik till begravingar (i kyrkor) antar jag. Gäller det inte lite generösare bestämmelser där? De behöver inte betala eller nåt... Nuska jag lyssna och sen ska jag läsa lagen. Återkommer.

Emelie sa...

Pappa ringde till mig och sa lite upprört: Det är en kvinna från söderköping på radio som skriver psalmer. Jag var lite yrvaken så det togtvå sekunder innan jag kopplade ;) Jag har inte hört programmet ännu...

Vonkis sa...

Lite märkvärdig kanske men hur ska man annars vara?

Bloggblad sa...

Ökenråttan: De måste använda sig av köpta noter - fast en del musiker som lär sig utantill och spelar på gehör kan lyssna sig till sånger (har jag hört av musiker). Om de väl har köpt noter, så får de använda låtarna hur mycket de vill. Om en konsert i kyrkan är REN konsert och längre än 30 minuter, ska sångerna anmälas till STIM. (Jag har läst på!) I övrigt för gudstjänstbruk har Sv K ett generellt avtal med STIM...

Emelie: men varför var han upprörd?

Vonkis: Kan meddela att just nu är jag bara TRÖTT... nyss hemkommen, men måste kolla mailen och titta på alla foton jag tagit - innan jag packar upp.