Statcounter

söndag, maj 10, 2009

Psalmfinal

Vilken tur att inte Psalmskolan är ett teveprogram, för då hade vi väl blivit utröstade en efter en. Nu vann vi allihop. Lite lätt utslagen kan man dock bli... Bättre än så här har jag svårt att tänka mig tillvaron: fullständig vila -omsluten av ljuv musik som övas gång på gång... spännande att höra de andras och lite lätt tårögd och rörd av att höra proffsmusiker framföra det jag själv tänkt ihop. Fyra stycken framförde sina egna sånger, men jag valde att spara mina nerver och bara lyssna. Jag valde "Jag får vara en stund mitt i livet" som finns att lyssna på på Myspace (länk i högerspalten). Den som tonsatt den var ansvarig för hela konserten, och som ett litet tack valde jag den.

Men här är det "på rikt". Lasse Siggelin sjunger sin sång med Irma Schultz Keller som doa. Jag tog inte många bilder under konserten, jag ville uppleva den med alla sinnen. Min nya lilla inspelningsapparat gick dock för fullt, så jag har lyssnat på allt här vid datorn.

Nu är våra anteckningböcker ihopslagna för sista gången. Det har varit en makalöst givande "kurs" på sammanlagt 18 dagar - timantalet går inte att räkna eftersom vi pratade psalmdiktande både under matpauser och på kvällar och nätter. Vi kommer att bli bjudna en gång på den kommande psalmskolans träffar, så det känns inte så sorgligt med avskedet. Dessutom har många av oss funnit själsfränder där kontakterna kan upprätthållas även utan organisation.

19 kommentarer:

Annela sa...

DEt låter så fntastiskt med psalmskola. Innan jag började läsa din blogg hade jag inte en aning om att det existerade nåt sånt. Tänk vad mycket man lär sig av bloggar.
Det ser väldigt härligt och vilsamt ut och jag förstår att det måste vara mysigt att träffa likasinnade och prata och lyssna och vara.

Emelie sa...

Den sången är en av mina favoriter... Det är ju lite coolt att du har skrivit texten till den tycker jag. Jag går och sjunger på den lite då och då :) Fin musik men framförallt fin text ;)

Bloggblad sa...

Annela: Jag har vetat om det eftersom jag känner en som var med i den förra (första), det känns inte som om kyrkan och dess media är så våldsamt intresserad, så det skrivs och pratas väldigt lite om det. Det borde vara mer omtalat, för det är oerhört seriöst och påkostat med superbra föreläsare och ledare.

Emelie: Jag kan maila dig mp3-filen med konsertversionen, ska se om jag hittar din adress. Den låter lite mer maffig än på skivan. (Jag är jätteglad över att du gillar den!)

Musikanta sa...

Bloggblad:
Så mycket trevligt som händer dig just nu! Tur att du skriver i bloggen annars skulle jag inte ha en aning om dina öden och äventyr.

Jag bara spelar ju dagarna i ända så jag har ju inte tid med att varken ringa eller hälsa på...

Bloggblad sa...

Musikanta: Jodu, det snurrar... men idag har all verksamhet legat nere. Jag tror att du är mer upptagen är jag, för i bloggen syns ju inte mina slappardagar.

Evas blogg sa...

Låter helt fantastiskt. Din text tycker jag mycket om, hoppas verkligen att den kommer med i nästa psalmbok!

Ingela sa...

Det där låter superkul! Synd att min håg inte ligger åt det där hållet. Men skrivarskola skulle vara kul att gå nån gång. Det finns ju en hel del att välja på bland folkhögskolorna.

Bloggblad sa...

Eva: Tack. Jag hoppas också förstås. Och du skulle ha trivts bra hos oss!

Ingela: Jag ska gå en i början av juni, hos Anita Goldman utanför Flen. Första gången på 9 år som jag åker på skrivarkurs. Och andra sammanlagt om jag inte räknar psalmerna.

Nina sa...

Låter intressant det där.

Bloggblad sa...

Nina: Jodå, såpass att jag kommer att leva ett bra tag i svallvågorna efter den helgen.

Klimakteriehäxan sa...

Det märks minsann att du har haft vett att njuta av detta! Härligt!

Annika sa...

Psalmskola har jag också fått lära mig om genom din blogg, om jag inte läst här hade jag inte vetat att sådant existerade.
vad roligt att det var en sådan givande kurs. Sådant är ju alltid upplyftande.
Jag tycker jättemkt om den psalm som du sjöng i TV.

Bloggblad sa...

K-häxan: Ja, jag tog in allt och njöt, men det tar tid att landa.

Annika: Man lär sig mycket genom bloggandet, jag har lärt mig massor om olika specialintressen.

Jag blir så jätteglad så du kan inte tro när nån gillar mina texter, det är inget jag vänjer mig vid, utan blir lika glad varje gång jag får hör nåt positivt.

Elisabet. sa...

Så härligt för dig, madame!

Och så kul att vara tillsammans med likasinnade .., jo, men det måste det vara!

Välkommen hem!

Bloggblad sa...

Elisabet: Och härligt att höra dig sjunga på din blogg... jag såg att min kommentar försvann ut i rymden...

Ja- det är gudomligt att umgås med likasinnade. Dock ej alltid likatänkande, men det vore för trist.

Tankevågor sa...

Halloj där! Är du tillbaka nu efter psalmskolan. Verkar som ni haft det bra och som vanligt låter det som det varit givande och utvecklande.

Vad fint att ni kommer att bli inbjudna till nästa psalmskolans träffar. Då får ni ju ses igen. :-)

Bloggblad sa...

Londongirl: Jodå, jag är hemma. Men fick fullt upp direkt. Ingen rast - ingen ro... fast i morgon och på torsdag är jag ledig.

Vi blir bara inbjudna till EN av träffarna... men det är fint det också. Vi träffade den förra gruppen vid ett tillfälle och det var bra att få höra hur det gick för dem.

Eleonora sa...

Önskar dig en skön och fin onsdag!

Mifflan sa...

Åh, det där lät som en intressant kurs!