Statcounter

söndag, juli 05, 2009

En helt okej födelsedag

I fredags fyllde jag sex år - och det blev inte alls nån vanlig födelsedag, för vi åkte iväg från alla mörka moln och regn och åska med en jättesnabb båt så att vi kom så långt ut i skärgården man kan komma. Och där var det fint väder hela helgen. När vi kom dit blev min mormor helknäpp när hon fick se vattenpistolerna. Alla vuxna sa att det var för att hon nog inte fick leka med vapen när hon var liten. Min syssling och jag blev dyngsura, men mormor blev rätt blöt hon också.
När hon torkat lite, gick vi över ön till den stuga där morfar bodde varje sommar när han var liten. Stugan är så liten att mormor trodde det var dasset första gången hon var där och såg huset från sjön. Här ser man bara taket av huset. På kvällen var det kalas nere vid vattnet. Jag klappar hunden längst fram, men den är svart så den syns knappt. Jag fick vänta en lååååång stund på tårtan, men sen, äntligen... Och efteråt fick min syssling och jag grilla maschnåntingvaddetnuhette.
Mormor sprang runt med kameran och tjatade om hur vackert det var, jag sprang mest runt och lekte med min syssling. Den där kanoten som syns... den skulle morfar och jag paddla med, men sen ville mormor följa med så jag fick sitta på golvet. Jag blev jätteblöt om baken och mormor vågade inte ens släppa kanten och hålla i paddeln, så åkte bara rakt över till andra sidan. Men nu vet jag vad paddla betyder. Dan efter skulle vi bada - mormor och mamma gick över berget, men morfar och jag åkte båt.

Här hittade vi ett ställe där det inte var en massa klegg som simmade omkring i vattnet. Det är morfar och mamma och jag som badar - jag flöt som en kork i flytvästen. Mormor blev jätteblöt men ingen såg att hon badade... Hm... undrar just...
Är det nån som ser prickarna i mitten bakom stolpen? Är det nån som kan gissa vad det är?
Det är ett bröllop. Bruden såg jag på nära håll när hon gömde sig bland husen vi bodde i, men vi var inte bjudna, så vi satt en bit ifrån och tjuvtittade och lyssnade på musiken. Sen gick mormor och jag dit efteråt och lekte bröllop när alla hade åkt igen. Det låg massor med blomblad i en ring där brudparet hade stått.
Mormor och min morfars storasyster, som är mormor till min syssling, dom var rätt trötta sen, det var inte jag. Efter den här dagen blev det en likadan fest på kvällen - och nästa dag, alltså idag, åkte vi hem. Jag blev lite skraj när dom stängde av motorn mitt ute på havet och farbror Göran såg ut som om han skulle hoppa i vattnet, men det var visst bara sjögräs i propellern. Sen gick det fort! Det var värsta badskummet bakom båten. Åh, vad jag tyckte det var kul att åka båt.
Mormor har en del väskor att packa upp nu...

20 kommentarer:

Tankevågor sa...

Helt fantastiskt! Vilka bilder och jag blir så glad att du fick en sån fin födelsedag vid havet. Roligt att du berättade det där om att mormor minsann satt i en KANOT! Hon säger ju jämt att hon inte tycker om att åka båt...men hon är ju JÄTTEDUKTIG din mormor! :-))

Tänk vad roligt att få se den stugan som din morfar bodde i när han var liten. Det ser så härligt ut alltihop.
Vet du jag tycker du och din morfar ska skaffa en båt....din mormor hon kan vara matros. :-)
Kram på dig och grattis i efterskott!

Bloggblad sa...

Londongirl: Mormor låter hälsa att hon gärna sitter i båtar som är så stora att hon inte ser ner till botten så fort hon öppnar ögonen.

Morfar och jag är inte helt säker på att hon öppnade ögonen där i kanoten. Han som tog emot skrattade gott åt att hon höll så hårt i kanterna på kanoten...

Evas blogg sa...

Vilka härliga dagar ni verkar ha haft där på ön. Men tänk att din mormor var en sån hejare på vattenpistol!! Och kanoting. Ja tänk så lite man vet om andra ändå :) Hälsa mormor från mig!

qi sa...

Härlig helg! Fina bilder!

Cicki sa...

Vilken härlig födelsedag du fick. Mormor och morfar kan få till det med en massa kul saker att göra.

Humlan sa...

Vilken härlig födelsedagshelg! Och tänk att det var så äventyrligt ute i skärgården, vattenkrig, kanoting och bröllop!
Och en riktig rosa prinsesstårta fick du också!

tant lila sa...

Trevligt att du hade besökt min blogg! Välkommen tillbaka! Fina bilder du har. Jag saknar digitalkamera- än så länge!

Elisabet. sa...

Se, detta var ett födelsedagsfirande som heter duga!

Din mormor är oerhört duktig med kameran .., det är rena turistbroschyrbilderna, det kan du hälsa henne!

Bloggblad sa...

Eva: Det där med vattenpistolen hade ingen kunnat ana... och mormor hälsar tillbaka.

Qi: Definitivt dagar att minnas!

Cicki: Mormor och morfar hade turen att det fanns två små hytter över att hyra - fyrvaktarhusen på morfars gamla barndomssommarland är omgjorda till vandrarhem. Och hans syster som har kvar sommarlandet bjöd in vänner och släktingar på sommarfest.

Humlan: Så här mycket aktiviteter klarar vi inte många dagar i rad... rätt skönt att vara hemma igen.

tant Lila: Jag har varit inne hos dig via Musikanta några gånger. Kul att läsa hos andra "kyrktanter" - vi är några stycken i "mitt" bloggargäng.

Elisabet: Som tur var fanns det mer tårta så det räckte till alla.

Mormor hälsar att så många kort som hon tar, måste bara nåt lyckas!!!

Elisabet:

mormor Hannele sa...

Fantastisk vacker plats att fira på.

Klimakteriehäxan sa...

En födelsedag att minnas, helt enkelt!

Monica Hansen sa...

Vilken fin plats:)

Bloggblad sa...

mormor Hannele: Skärgården på ostkusten gillar jag - och numera också barnbarnet, det var hennes första besök där.

K-häxan: Vi var flera som satt och försökte minnas våra 6-årsdagar, men de flesta kom bara ihåg 5-årsdagen, konstigt nog.

Bloggblad sa...

Monica: Ja, lite grönare än västkusten.

bollebygdsbo sa...

Åh vilken härlig födelsedag!
Jag tror minsann att mormor också gillade den väldigt mycket.

Alma tycker att hennes mormor är tokig, men så ska nog mormödrar vara lite då och då.

Till mormor "Bloggblad":
Undra vem jag ska skicka stafettpinnen till nästa gång. Ännu har vi bara hunnit till första kurvan. *ler*

Bloggblad sa...

B-b-bo; jag tycker bara att det går så fort... det var ju nyss hon föddes! Att vara helgalen är ett typiskt mormorsprivilegium, helt klart.

Ja, vem tar över? Jag är helt säker på att det finns ett helt gäng mormödrar bland bloggarna som väntar på att vara barnvakter...

Elisabet. sa...

Bara så du vet .. jag är med största säkerhet hemma när ni kommer nersusande! Knacka bara på fönstret så ska jag sätta på kaffe!

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag har dina nummer i min mobil, så jag hör av mig när det närmar sig.

Vonkis sa...

Grattis på födelsedagen!
Men, varför åka ifrån åskan? I like the åska.

Eleonora sa...

Vilken underbar födelsedagsfest!! Och härligt väder!! Och härliga människor!! Och fina upplevelser!! Och facker fin tårta!! Vad mer kunde du önska dig?

Tack lilla vän för att du delade med dig och tack för mormors alla fina bilder!!

Kram i efterskott!