Statcounter

fredag, juli 24, 2009

Historien upprepar sig...

Och för att inte bryta trenden bloggar jag varje sommar om att jag gör pesto åtminstone en gång per sommar. I dag var det dagen P som pesto... Sååååå gott det blev. Den här gången rostade jag pinjenötterna först och det var bra, gav lite mer nötsmak. Dubbel sats blev en stor burk, räcker förhoppningsvis över helgen.

Alldeles pestoproppad ska jag nu avnjuta en kopp kaffe på maten. Och sno en chokladbit av makens kryssningsförråd... själv köper jag inte choklad eftersom jag inte kan låta bli att äta upp den...

(Om nån man av någon händelse skulle läsa här, vilket är ovanligt, så är de sista raderna exempel på kvinnlig logik.)

15 kommentarer:

Marianne sa...

Hahaha, men kvinnlig logik är ju fullständigt logisk!

Gott med pesto, själv har jag bakat bröd.

Lisbeth /londongirl sa...

Det är verkligen gott med hemlagad pesto. Bra att du håller på traditionen och gör det varje år. :-)

Var i Vaxholm i helgen och upptäckte deras helt underbara chokladaffär...det blir nog fler båtturer dit i sommar. ;-)

Cicki sa...

Pesto är otroligt gott. Vi är ju väldigt mycket för det italienska köket här hemma så pesto står på menyn då och då. Har du testat att göra pesto på persilja. Otroligt gott. Hittade det recepten en gång i Allt om Mat. Vill du ha det så kan jag skicka det till dig. Jag brukar koka nypotatis som jag skär i bitar och rör ner persiljepeston i när potatisen svalnat något. Ursmarrigt.

Nina sa...

Om du äter upp mannens choklad gör väl inget. Chokladen kan ju inte ligga och bli gammal och dålig :)

Bloggblad sa...

Marianne: Det är nog bara 4-5 år sen jag smakade det första gången och blev fast. Fast (!) jag tycker inte om köpevarianter som bara smakar konserveringsmedel.

Londongirl: Tänk, jag har aldrig varit i Vaxholm ens, men nu har jag hört namnet åtskilliga gånger på bara nån vecka. Måste se till att komma dit. (kanske med båt nån gång i framtiden?)

Cicki: När jag hade fått hela trädgårdslandet invaderat av persilja som sått sig själv, för ett par år sen, fick jag ett recept på salsa verde, med sardeller i. Den blev rätt stark. Skicka gärna persiljepesto - vem vet vad som självsår sig till nästa år?

nina: Det är just det jag är rädd för... gammal möglig choklad....

Cicki sa...

Mailar det till dig. Tar gärna själv emot recept på salsa verde eftersom vi är grymt förtjusta i persilja i det här huset. Synd man inte har en trädgård där det kan självså sig....:-)

Humlan sa...

Själv lagar jag sällan pesto, men min bror lagar en underbar pesto, problemet är ju att han bor så långt bort att jag inte kan bjuda in mig på middag där så ofta...

Men basilikablad rev jag över tomathacket till kycklingmiddagen i dag, gott det också.

Liv sa...

Jag räknar ner automatiskt eftersom sambon bara har 1 vecka kvar!
ha det bra!

Eleonora sa...

Egenlagad pesto - det var inte dåligt! Mums fillibabba! Har aldrig ens försökt - är det svårt?

Eleonora sa...

Tack söta Bloggblad för ditt inlägg 18 juli. Såå läsbart och välskrivet. Jag håller med dig i ALLT.
"Från rynkig 75-åring som kanske varken syns eller hörs." (men som kan både läsa och tänka själv)

Bloggblad sa...

Cicki: Klart!
Humlan: Det är enkelt...
Liv: Det blir nog så att man först tycker att ledigheten är en ocean av tid, sen blir det mer och mer ebb i den oceanen.

eleonora: inte svårt alls, man behöver bara en mortel, basilika, pinjenötter, riven västerbotten (går lika bra som dyrare parmesan) vitlök, olja och lite salt. Det står sig en vecka i kylen.

Tack för medhållet. Från herrarna i familjen får jag en massa bevis på att jag har fel. De kan räkna upp en mängd "äldre" kvinnor - som visar sig vara runt 40 allihop...

Anonym sa...

Pesto är gott.
Jag har aldrig försökt mig på att göra själv, men nu fick jag lust att prova!

Choklad köpte jag i fredags och gav generöst bort den till min mamma (ser du min gloria, den är jättestor). Det var Lindt mörk choklad med mandelflis inuti, jättegod!

ullrika sa...

ååh! pesto!! gör du på beställning och försäljning?

:)

Eleonora sa...

Tack för info hur man gör pesto. Jag kommer nog att försöka längre fram - emot hösten.

Bloggblad sa...

M-katten: Så generös är inte jag med choklad eller godis..
Peston är verkligen enkel att göra, pröva du!

Ullisen: Nej, tyvärr. Jag blir fort uttråkad i köket. De få gånger jag verkligen bjuder till brukar jag blogga om det så att det ska verka lite mer än det är....

eleonora: Det är gott när som helst, men för mig är det sommarmat eftersom jag sällan gör mer än jag måste i matväg under terminerna.