Statcounter

söndag, augusti 30, 2009

Lealös

Totalt programlös. Och lealös. Så himla skönt att inte göra nåt mer än slötitta på gamla repriser (fast jag varken tittar eller lyssnar egentligen) och halvligga i fåtöljen och sticka. Ingen idé att titta på klockan heller, för batteriet la av i morse vid halv fem. Och vem bryr sig när inga tider ska passas? Såna här dagar kunde jag gott ha många fler av.


Som tack för ett par jättefina halsband med pärlor på tråd från Kinaresenären, har jag lovat ett par finmuddar och en som handledskydd vid datorn. Inte värt att kalla det för musskydd... fast det är väl den egentliga funktionen?

Polkagrisrandigt som piggar upp i höstmörkret. Kan det va' nåt som funkar vid datorn?

I morse vaknade jag mycket tidigare än jag borde ha gjort och brukar göra. Mardröm... fick under natten ett hemskt tufft schema på arabiska som jag inte skulle fixa, och inte kunde jag förklara det för nån... panik panik.

Så klockan sex satte jag in öronproppar till min mobil och lyssnade på andliga sånger, betydligt trevligare. Men - sen kom det nåt program som jag lyssnade på halvt i sömn. Minns att jag tänkte att det var så himla bra saker de sa. Men vad var det? Jag har inte en aning. Måste nog kolla igenom programtablån och lyssna igen. Sov som en gris till långt in i Mannheimer och Tengby, men ändå minns jag att det där var så bra. Vad det nu var.

15 kommentarer:

bollebygdsbo sa...

Programmet var troligen på P4 mellan 7-8.
Personligt tror jag att det kan heta.
jag brukar försöka lyssna på detta varje söndagsmorgon.
Tycker att programmen är väl värda att lyssna på.
Idag handlade det om någon som bott på Grönland under en tid.

Du hittar det på UR.

Elisabet. sa...

Ja, det låg jag själv och lyssnade till också, så där mellan sömn och vakenhet och jag hade totalt glömt det, förrän jag läste kommentaren här ovanför .-)

Det var väldigt intressant!

Programmet om Grönland, menar jag.

Bloggblad sa...

Bbbo & Elisabeth: Fast andliga sånger var på p1 och jag rörde inte knappen. Tänk att ni var vakna då... jag som tror att hela världen sover när jag nån gång vaknar för tidigt.... :)

ullrika sa...

fördelen med vår samtid är att det går finfint att missa program och sen höra dom i sin helhet i efterhand via webben! för oss som sover under sändning av dylik art du beskriver ovan, menar jag ;)

Bloggblad sa...

Bbo + Elisabet: Fast om jag vaknade till M & T måste jag ha bytt kanal... ???Hm.

Ullisen: Det enda trista är att jag tycker det är så tråkigt att lyssna vid datorn om jag inte har nåt vettigt att pillra med.

Klimakteriehäxan sa...

Jag blir avundsjuk på din dag!

ullrika sa...

podradio vettu! den har man med sig :)

Bloggblad sa...

K-häxan: Fast så totalt kapitalt trött är inte nåt kul att vara. I dag känner jag dock att vilan gjorde susen. Som ny ;)

ullisen: Hm... det där med podradio har jag inte fattat, bara viftat bort som nåt jag inte förstår... kan jag ladda ner radioprogrammen i min mobil, alltså?

Musikanta sa...

Jag tror du börjar bli ekivok på gamla dar (se inlägget före...) Fast det kanske du alltid har varit mer i det tysta, haha!

Jag förstår inte att ingen kommenterat den eleganta musmudden på bilden. Jättebra namn för övrigt. Eller är det ingen mer än jag som får skavsår på handleden av musmattan?

I alla fall är den helt underbar och jag ser fram emot att få ha den vid datorn så småningom!

Eleonora sa...

Tokstolla! Du får då till det också. Du kan då skaffa information på det mest underliga sätt. Jag tror du har väldigt roligt och trevligt för dig själv! kram och tack för din kommentar!

Anonym sa...

Låter som en härlig vilodag trots mardrömmar tidigare! Är det inte väder nog att dra sig i hängmattan?

Fin polkagrismudd!

Kulsprutan

Nina sa...

Musmudd! Bra namn, för ibland känns det som skavsår när man "musat" datorn länge. Då behövs skydd av en musmudd.

Monica Hansen sa...

Jättefin polkagris!

Annika sa...

Exakt, webben...SR's helt otroligt fantastiska arkiv som man bara kan ösa ur.
TACK SR!! Så underbart det ÄR!!
Hoppas att du hittar ditt program, men det gör du med ALL säkerhet.
Låter jätteskönt med en lealös dag...

ullrika sa...

jag är faktiskt inte helt säker på hur det funkar till annat än iTunes-anslutna spelare, men nog tusan ska det gå att plocka till en mobil? sök på SR:s hemsida. om det inte finns nån här som har bättre koll på den saken än jag och som kan bistå bättre!

det är iaf otroligt bra. passar mig perfa! jag har t ex lyssnat mig igenom hela Sommar under morgontimmarna på jobbet, medan vi drar leverans. tiden springer sin kos! - beroende på vem som sommarpratat då förstås ;)