Statcounter

torsdag, augusti 13, 2009

Synd om...

Eftersom det är många på min gamla skola som ska upp och jobba i morgon började kvällens kräftskiva tidigt och slutade likadant. Vid 22 åkte alla hem. Ganska bra. Jag lider med alla som ska öppna på fritis kl 6.30 och alla som börjar kl 8.00... fast å andra sidan får de mer i lön än jag som jobbar halvtid, så jag lider inte så jättemycket.

Däremot lider min hals av att alla allsångslåtar ligger i pratläge... de som inte är vana att sjunga, gnäller så fort sångerna ligger "till höger om nyckelhålet"* - men ingen tycker synd om en sopran som måste sjunga så lågt att tungan knorvlar sig. Mer än jag...

Himla roligt partaj var det i alla fall, men jag ska nog ta lite varmt te och försöka reparera det jag utsatt mina stämband för. I morgon bitti när jag har sovmorgon är det inte alls synd om mig längre...

*till vänster om nyckelhålet på ett piano = låga toner

22 kommentarer:

Cecilia N sa...

Oktavera?

Våra altar går upp till e mellan de översta strecken. Vi plågar ibland upp oss till ett litet c-pip ovanför. (Antagligen tänker altarna samma sak om e.)

Elisabet. sa...

Läser och ler.

Ja, jag tycker inte ett dugg synd om er lärare som har haft så hiiiiimla lång ledighet ..-)

Skönt att ni är tillbaka på banan igen!

Njut du av din sovmorgon. Själv börjar jag halv åtta och slutar fem.

Annela sa...

Lärare skulle kanske kunna bli en ny karriär för dig. Då får du också lång ledighet, men inget betalt mer än för din semester som alla andra. Lärare har 10-månaderslön utslaget på 12 månader. Men jag känner många som skulle vilja vara lärare 8-9 veckor om året, men inte resten. ..-)

Strumpstickan sa...

Sovmorgon är guld:)

Klimakteriehäxan sa...

Frågan är vad som låter minst illa: en sopran som tvingas till vänster om nyckelhålet - eller en glad allsångare, i princip utan sångröst, som försöker ta sig över på högersidan? :-D
Själv ligger jag nog mest på den där vänsterflanken ...

Tankevågor sa...

Jag vet så väl vad du menar...men huvudsaken är nog att det sjungs i alla fall .....för roligt är det. :-)

Nu är jag också på jobbet igen...våra elever kommer först nästa vecka men som du vet är det ju massor att få ihop innan dess.

Glädjs med dig att du är tillbaka på din favoritskola! :-)
Kram

Bloggblad sa...

Cecilia: Jo, jag gör det ibland, men ofta blir det väldigt pipigt med en röst som hörs över de andra - och dessutom blir ofta personerna vid sidan om helt förvillade... Så jag mimar ibland.

Elisabet: Men du hör väl en viss ironi? Dessutom tycker jag alltid synd om dem som går upp tidigt. Hur jag själv fixade att jobba heltid och börja 8 när barnen var i skolåldern, fattar jag inte alls.

Annela: jag utgår ifrån att du riktar dig till Elisabet?! För jag skulle nog inte blivit lärare om jag fått välja igen.

Monica: Amen.

K-häxan: jag har helt upphört att bry mig om hur allsång låter. I går mimade jag några gånger när jag inte kunde bestämma mig för att följa melodin och gitarren eller majoriteten... :) Allsång är inte min grej, men jag gillar när folk vill sjunga så jag stänger av öronen och njuter av (o)stämningen.

Londongirl: Att sjunga betyder mer än skönsång, den kan jag få på annat håll. Jag har varit på fest med folk som verkligen kan sjunga, och då blir det inte mycket sjunget, för alla är så petiga med att det ska vara rätt...

Amber sa...

Jaså, ni börjar terminen med fest?! Inte illa! Jag börjar på måndag, utan fest - vad jag vet. Angående festen då...

Bloggblad sa...

Amber: De har lite olika traditioner på skolorna här i stan, några går ut och äter första dan - andra gör annat. Men den skolan jag var stationerad på förut har kört kräftskiva på torsdagen första veckan i 10 år. Det blev lite tack och farväl för min del. Kanske ska jag ha ett par barn där nån timme per vecka bara.

Cecilia N sa...

Det är skoj när kören har allsång och sitter lite hur som helst och sjunger fyrstämmigt.

Bloggblad sa...

Cecilia: Åh, det är ju bara underbart. Inte gör det nåt om det slirar lite här och där, stämsång är nåt helt annat än prat-allsång. På våra körresor och fester blir det betydligt mer än 4 stämmor... :)

M. sa...

tittar in och önskar en fortsatt bra helg :) take care!

Vonkis sa...

Elisabet
Fast tre veckor av ledigheten är inarbetad tid...

Kräftskiva med jobbet, det låter som grejer det även om det är väldigt mycket joxande för lite lite kräftkött. Tacka vet jag surströmming.

Bloggblad sa...

Molly: Tack detsamma!

Vonkis: Jag äter gärna både surströmming och kräftor, dock ej samtidigt... men den här gången köpte jag färska räkor. Kräftorna var hiskeligt dyra.

Annela sa...

Ja, det gjorde jag. Jag skulle inte heller blivit lärare, om jag skulle utbildat mig nu. Inte för alla långledigheter i världen.

Eleonora sa...

Kräftskiva - härligt med de små salta djuren att surpla på. Var rädd om dina fina stämband! Allt gott inför skolstarten önskar jag dig. Kramar

Bloggblad sa...

Annela: De kollegor som bytt område, säger att de inte saknar loven ett dugg...

Eleonora: Stämbanden har redan ordnat till sig, tack!

mossfolk sa...

Kul med allsång och skönt med sovmorgon!
Sedan mina arbetsveckor i sommar vaknar jag tidigare än någonsin, men är desto tröttare på eftermiddagen, kvällen.
Och snart borde det väl vara dags för kräftskiva med barnbarnet. Börjar nästan bli tradition med en sådan bild under den säsongen :)

Bloggblad sa...

mossfolk: att vakna tidigt på morgonen är inget jag någonsin kommer att vänja mig vid...

Jodå, det ska nog bli nån liten kräftbild på unga damen även i år!

Vonkis sa...

På tal om något helt annat har jag ju glömt bort att säga att jag gillar din nya profilbild, därmed inte sagt att jag inte gillat de du haft tidigare :-)

Bloggblad sa...

Vonkis: Tack!

Annika sa...

Låter kul det där, Bloggblad!! ROLIGT med allsång och gott med kräftor!
jag kan tänka mig att det var drag :-)
Hoppas att det inte är så tungt att jobba denna vecka.
Själv är jag back in the US...