Statcounter

tisdag, september 01, 2009

Funderat

Vi teven alldeles nyss började jag fundera - vilken kvinna skulle (få) göra ett timslångt program om sig själv och sin egen storhet?

Visst finns det minnesprogram om Selma Lagerlöf, Astrid Lindgren, Ellen Key.... och en och annan ytterligare, gjorda av efterlevande. Men vem skulle presentera ett hundratal klipp med sig själv som huvudperson? Och skratta gott åt sin egen charm och vitsighet?

19 kommentarer:

Ingela sa...

Jag har inte sett det, och vet alltså inte vem du anspelar på, men jag kan gissa.

Jag gillar vekligen programmet men det kan nog bli skönt med en -förhoppningsvis - mindre egocentrerad programledare. Jag kommer att sakna domaren mer!

Bloggblad sa...

Men egotripparen får ett stort nygammal program på bästa sändningstid, så vi kan se honom där i stället... :)

Förresten, jag hittade en miniatyrframsida av Norran med rubriken "Pastorn piffas till" - men den fanns inte som nätupplaga.

Evas blogg sa...

Vem är det som fått ett eget program?

Annela sa...

Jag bara vägrade se Ingvar Oldsberg och hans "favoriter" från På spåret. Jag har lite svårt för honom. Hade hellre sett t.ex. Anne Lundberg, som jag däremot gillar skarpt.

Bloggblad sa...

Eva: ingvar O hade en timme om sig själv och sitt program tidigare i kväll. Och snart leder han Här är ditt liv.

Annela: Jag satt fast i fåtöljen... Det finns så många andra som är minst lika bra. IO är vitsig och skicklig, men han ÄR inte svensk underhållning.

ullrika sa...

du hänvisar till Ingvar Oldsberg va? jag gillar faktiskt honom, och På Spåret har varit en favorit i alla år. jag tyckte programmet var roligt att titta på faktiskt.

angående kvinnliga varianter kan jag med fasa se t ex Lill-Babs gå igenom sin karriär. eller Anne Lundberg, som Annela nämnde, jag är inte så förtjust i henne och klarar Antikrundan finfint på bara experter!

Annela sa...

Jag klarar också Antikrundan utan Anne L. men hennes "Sommarkväll" från Ystad i sommar var helt fantastiska. Där fick hon folk att verkligen prata om väsentligheter. Lill-Babs vill jag helst inte se alls.

ullrika sa...

gött att vi tycker samma Annela :)

Monica Hansen sa...

Om du pratar om Oldsberg kan jag säga att jag inte tål karln, annars vet jag inte vem du menar, jag har nog missat nåt...

Elisabet. sa...

Jag håller med Bloggblad om det här med att jag också undrar vilken kvinnlig programledare som skulle ha fått samma möjlighet .., precis som Elisabeth Höglund tyckte hos A.L. i "Sommarkväll" (som jag inte alls tyckte om .., mest flams ...-), men i På Spåret tyckte jag att I.O. var suveränt bra och helt perfekt .., och jag ser fram emot Här har du ditt liv med honom som programledare. Jag tycker faktiskt att han är lite av Lennart Hylland-sorten.

Musikanta sa...

Jag har inte sett några andra program den senaste månaden än Miss Marple och Midsomer Murders så jag kan inte yttre mig. MM redigerar dom åt mig och tar bort ev. reklamsnuttar så jag kan se dom på datorn. Men jag förstår att jag har missat en del...

Förstår inte hur folk som bloggar har tid att se på TV överhuvudtaget...

Fast, jag var en hängiven tittare av På Spåret när det begav sig. Där tyckte jag O. var trevlig och rolig. Men nog har dom idétorka på TV när dom måste göra program om sig själva!

Cecilia N sa...

Ser egentligen aldrig på tv. Det händer nån gång att jag slår mig ner när maken eller sonen ser på Mythbusters, men det är nog det enda jag ser, på det hela taget.

Således kan jag inte uttala mig om vilken kvinna som skulle få.
Stina Dabrowski möjligen, fast då blir det ju knappast svt.

Eleonora sa...

Intressant tanke. Har egentligen ingen kvinna att föreslå MEN Teodor Kallifatides - vars föredrag om sitt "Möte med Sverige" och hans författarskap - jag hade förmånen att få lyssna till igår. DET VAR NÅGONTING DET! En lågmäld, fin person som förmedlade massor av värme och humor! Kanske författarna Marianne Fredrikssson eller Elsie Johansson skulle platsa?

Ingvar O gillar jag "så där".

Annika sa...

Nu blir jag nyfiken på programmet och vill leta upp det på nätet.
jag är nog en av dem som verkligen gillar IO. Tycker han är helt suverän i sin framtoning. Jag ser verkligen fram emot Här är ditt liv...
DÅ, när det börjar sändas, ska SVT PLAY får gå för högtryck härhemma.
Nyfiken på nya På Spåret är jag också, kan ju behövas röras om i grytan lite ibland.

Bloggblad sa...

ALLA: tack! Det tycks vara antingen FÖR eller EMOT.

Själv tycker jag att han är jätteduktig, men den självgoda sida som lyser igenom ibland, som när han vräkte sig hos Anne L, den gillar jag inte. Och igår blev det för mycket IO och för lite annat kul som hänt.

Klimakteriehäxan sa...

Håller med er som tycker att det var ett riktigt konstigt program det där. Jag tröttnade rätt fort. Kan det möjligen vara så att nån kvinnlig profil fått chansen - men har haft vett att avstå????? ja inte vet jag!

Rutan sa...

Jag hade förväntat mig mer av de som medverkat och mindre av honom själv. Så dum jag var, det borde jag väl ha begripit att han skulle visa upp sig själv i olika skepnader. Och kommer det en gång till något om hans sångförmåga och flint så kräks jag.
Men visst ska jag se "Här är ditt liv"!
För mig är det inte antingen eller - det är både och. Ofta en bra programidé och skönt med ett gammalt proffs som programledare.

Bloggblad sa...

K-häxan: Upptäckte att herr Självgod har "sina bästa" program i tv4... jag älskar att reta mig på honom. Det håller mig på ett jämnt och bra humör...

Kanske Lotta E:s bästa om några år? Eller Babbens?

Rutan: Hur många gånger är det kul att höra IO "sjunga"? Han själv tröttnar visst aldrig. Skulle nog vara lika kul att se mig fånga bollar 100 ggr på bästa sändningstid. Lika duktig är jagi alla fall.

Vonkis sa...

Programmet hade tjänat på att kortas ner till hälften och ledas av någon annan än I.O. Fat å andra sidan, På spåret finns ju kvar, det hade varit en annan sak om svt hade plockat bort På spåret från tablån, då hade jag kunnat förstå idén med detta nostalgitrippande betydligt mer.