Statcounter

onsdag, september 23, 2009

Svårt...

Att hålla tyst i tre dagar på retreat var inte det minsta svårt. Men att hålla tyst när det händer så roliga saker att jag nästan får fnatt, det är svårare än svårt.

Den förfrågan jag fick idag som gjorde att jag studsade hem från promenaden (mobilprat med mycket vindblås och trafikstörning) är inte så jättehemlig, men eftersom det bara är ett vilt "ja tack" som känns som bungyjump utan gummisnodd, och jag knappt vet nåt om sammanhanget som jag ska knåpa ihop text till... så törs jag inte jubla alltför högt. Ibland undrar jag om jag är riktigt klok som tackar ja till alla möjliga läskiga saker... jag som tränar för fullt på att tacka nej. Har tackat nej till en massa olika möten för att inte bränna för mycket energi - men å andra sidan, det här kan jag skriva när jag vill - behöver varken klä mig, kamma mig eller passa klockan.

Men även om jag går omkring med pokerface (sagt av en som inte ens vet vad poker är!) så jublar jag inuti... :) Som på beställning kom maken hem lite tidigare från ett sammanträde och hade stannat till vid bageriet för att överraska mig - fast han blev nog ännu mer överraskad av mina nyheter.

I morgon bitti åker jag på kurs i dagarna två, för skolans räkning, på ett spa i Kolmården... en lite lyxigare kurs som all pedagogisk personal i kommunen får åka på. Några i taget. Så nu måste jag packa ner baddräkten - och kolla om jag har nåt rent och struket att ta på mig...

Och sen... ja, inte sjutton blir det tid för bloggeri på ett tag. Dels två släktkalas på var sin gren i helgen (som tursamt nog inte krockade med varandra, men tätt blir det...) och dels en himla massa tänkande och plitande med det nya projektet. Men som sagt: svårast är att hålla tätt... i alla fall tills jag vet säkert.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Har det så roligt, det låter ju riktig skönt! Kram / ela

Cicki sa...

Grattis till uppdraget. När man får sådana där uppdrag så vet man att man är uppskattad. Det är ju mycket därför man blir så himla glad. Ha det så skönt på Kolmården.

Marianne sa...

Grattis! Det där låter som ett både roligt och stort uppdrag! Den nya nationalsången? LYCKA TILL - eller får man inte säga det? I så fall ger jag lyckospark i baken eller vad man gör med musiker!

qi sa...

Grattis säger jag med! Det låter stort och härligt och så småningom hoppas jag att vi får höra vad det är... Under tiden får du bära glädjen inom dig och det är ju inte det sämsta heller...

Bloggblad sa...

Alla: Tack! Och naturligtvis kommer jag att berätta om båda mina glädjefnattsorsaker så fort jag får/kan.
Till dess studsar jag - och svävar omväxlande! (Och jobbar lite också...)

Cecilia N sa...

Studs studs! Grattis till vad-det-nu-är!

Bloggullet sa...

Grattis till uppdraget, vad det nu än är.;o)
Det är svårt att hålla tyst när man är glad, då vill man helst kvittra som en fågel.

Och ha det bra på spa och på släktträffarna.
Kram

Bloggblad sa...

Cecilia & Bloggullet: Ticketack!

Nina sa...

En god liten karamell du suger på... alltså :)

Bloggblad sa...

Nina: fast egentligen är det två karameller... :)
Nu säger jag inget mer. Gonatt gonatt!

Eleonora sa...

Oh så spännande det här låter! Varmt lycka till med detta nya projekt och med spänning ser jag fram emot att få höra vad det är för något.

I Kolmårten ska du också ha det så skönt. Vilken trevlig kurs!

Annika sa...

ÅÅÅ vad NYFIKEN jag blir!! Undrar just??
KUL för dig! Roligt att känna sådan bubblande glädje som du gör inför det också! Då blir det nog bra.
Låter skönt med Kolmården lika så! Hoppas ni får det fint där.
OCH GRATTIS till det stora uppdraget!

Anonym sa...

Låter SÅ spännande med nytt uppdrag, Kolmårdenutflykt och släktträffar.
TRE karameller om jag kan räkna rätt!

;) Kulsprutan

Musikanta sa...

Ska bli kul att få rapport därifrån så småningom...

Har aldrig varit på spa och tänker inte åka på något om jag inte får betalt... Inte retreat heller, haha!

Cina sa...

Vad roligt och spännande det låter med ditt uppdrag!
Det var intressant att läsa om din retreathelg, jag har funderat länge på om det vore något för mig. Jag tror jag vågar mig på det efter att ha läst ditt inlägg!
Hoppas du har fina dagar i Kolmården!

Bloggblad sa...

Eleonora: tack - det blir nog rapport vad det lider. Och kursen var kanonbra!

Annika: Jag vet att man inte ska säga A när man inte säger B, men det var mest svårigheten att hålla tyst som jag ville framhålla... vad det gäller ska jag berätta så småningom.

K-sprutan: Jag njuter... och djupandas...

Musikanta: Det var helt ljuvligt. Du ska få höra. Om jag hinner kommer det kanske ett par bilder - fast inte från poolen.

Cina: Vad roligt om du blir inspirerad, jag tror att om du känner det minsta längtan efter en retreat, då behöver du den. Jag känner fortfarande av lugnet jag samlade ihop där. Kursen fyllde liksom på...

Tankevågor sa...

Vad roligt med såna nyheter! Även om du bara säger A och vill vänta med att avslöja B så kan jag förstå din glädje och gläds med dig såklart! :-))

Kul att kursen var bra och att de tysta dygnen också var det.


Ha det så skönt i helgen! Det ska jag ha....i "Japan"

Bloggblad sa...

Londongirl: Ja, nu är du väl redan hemma från Japan... hoppas det var skönt.

Jodå, kursen var fantastiskt bra - och de två släktkalasen var himla roliga, fast jag är ganska trött nu. Skönt att vara ledig i morgon när jag missade torsdagen och hade helt fullbokad helg.