Statcounter

fredag, oktober 02, 2009

Idolfantast

Jag gillar att titta på Idol. Har följt det nästan sen starten. Jag är helt fascinerad av olika röster och av hur man vågar agera - eller inte vågar.

Nu har jag just sett dem som går vidare till finalen, och det som slår mig mest är hur duktiga ungdomar det finns. Vilka röster - vilken scennärvaro ... Jag är inte alls säker på att vi som var i Idolålder på 70-talet hade kunnat prestera det ungdomarna gör nu.

Jag sökte inte i år heller. Jag väntar tills det blir Pensionärsidol om några år... då tänker jag ställa upp! Hoppas att man får ta med sig ett instrument då också!

20 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Men åh! Spelar du såg! Är det en riktig spelsåg? Jag testade en sån en enda gång i min ungdom och det var ju hur häftigt som helst! Kan du inte filma och lägga ut på bloggen så man får höra också?

Vonkis sa...

"Idolerna" i år har faktiskt hållit rätt hög nivå, ingen som man suttit och funderat på hur de kunnat gå vidare genom all falsksång. Därmed inte sagt att jag är nöjd med hur finalgänget ser ut, men när är man (jag) nöjd med det?

Liv sa...

Du är ju så rolig! Haha...jag vill se dig i pensionärsidol! Tjohoo....

Cicki sa...

Då får man ju hoppas på att du får ta med dig eget instrument när du ska kvala....risken är väl liten att du blir sågad.....:-)))

Häftigt att du spelar på såg. Pappa hade en morbror som gjorde det också. Kanon....:-)

Klimakteriehäxan sa...

Såg, ser jag!
Så imponerande!!!!

Bloggblad sa...

Ö-helena: tyvärr, jag får bara ljud i den, och det är svårt nog! Min morbror var viruos och uppträdde med den här sågen i många år.

Vonkis: Jag tycker att det är bättre än tidigare gånger. Sen vet jag ju att det kan låta ganska annorlunda live mot i tv.

Liv: jag säger till innan!

Cicki: Sågen kommer från min morbror... tänkte att det originella skulle kunna hjälpa mig kvala in... just det, utan att bli sågad.

K-häxan: Fast de ljud jag får fram är inte så imponerande...

Christina sa...

Jag är också otroligt imponerad av alla duktiga ungdomar i Idol.
Den här omgången finns det många otroligt begåvade.

Wow, har du tagit fram spelsågen!
Om jag får komma med ett tips, så bör du hålla den på ett annat sätt. Om du håller vänsterhandens fingrar under sågbladet och trycker ner tummen på ovansidan så att sågbladet bildar ett omvänt S så att säga, så får du bättre ton.

Tankevågor sa...

Håller med dig om att man blir imponerad av alla duktiga ungdomar.

Jag vill också ställa upp om det blir pensionärsidol!!

Jag älskar ju att stå på scen. Frågan är väl bara hur länge jag skulle hålla mig kvar med mitt munspel mot dig och din såg. ;-)

Bloggblad sa...

Christina: Tack för tipset! Jag får väl nästan ta fram den och pröva nån dag när jag inte har nåt att göra... (blir väl om några år då...) Den är otroligt tung att böja, min morbror förstörde sin tumme med allt sågande.

Londongirl: Åååå - kan vi inte tipsa nån programmakare - det vore Underhållning Av Klass att ta med oss som varit med ett tag...

Rutan sa...

Det är ju en lysande programidé! Kanske svårt att få ungdomar att ringa och rösta och sändningstiden får väl bli på Go´kvälltid...

Bloggblad sa...

Rutan: Du hänger på då? Bra!

Ja, vi får nog ha en bra jury - för de som tittar på ett sånt program tar sig nog inte råd att ringa och rösta.

Annika sa...

Jag har inte följt en enda svensk Idol-säsong, tyvärr...
Men American idol ser jag ju slaviskt på och älskar det!

SÅ du spelar såg!! COOLT!!

Bloggblad sa...

Annika: Hrm... tur att inte ljudet hörs - för lite ljud är det enda jag kan få fram.

Jag har inte sett Am.Idol på ett tag, det ligger alltid efter här och det är trist när man hinner läsa om vem som vinner mitt i själva serien.

ab sa...

Det är inte alla som spelar såg med ett ljus på huvudet! :)

Klart du ska vara med i pensionärs-Idol. Men jag måste erkänna att jag inte ser Idol, för jag står inte ut med elaka domare och ledsna tävlande. Det är inte roligt.

Bloggblad sa...

ab: du anar inte hur länge jag övat på att hålla ljuset kvar! Jag går ofta omkring med ett tänt ljus på huvudet... lite all year round Lucia.

Håller med om att de sårar ibland, men de som tävlar vet ju villkoren. Jag tycker ändå att de har blivit bättre med åren - förra gänget var riktigt grymma.

Eleonora sa...

Londongirl och du får bilda en duo - eller kanske om Musikanta också vill vara med - en trio. Häftigt! Såg, munspel och piano/orgel. Va coolt!!

Evas blogg sa...

Jag ser fram emot pensionärsidol!! :)

Bloggblad sa...

Eleonora: vi kan nog få till en hel orkester!

eva: men vi har några år att öva på... :)

Lena sa...

Då ska jag titta och rösta. Jag lovar.

Musikanta sa...

Det finns ju redan en panchokör som har gjort stor lycka med poplåtar - jag såg något program häromsistens med dom, med käppar och rollatorer... (Det var visst en som dog dagen innan han skulle sjunga solo, så det kan ju vara farligt kanske...)

Men det är klart att vi måste ställa upp, du och jag, vi får träna på sågar tills dess. Jag vet att MM har en bra fogsvans (se vad jag kan!) någonstans. Vi får åka till Christina någon dag så kan hon lära oss knepet...