Statcounter

onsdag, oktober 07, 2009

Slut på tidsfristen

Nu har den där veckan utan projektjobb runnit iväg... Men innan jag gnäller över tidsfrist och tidsbrist kommer det ett rungande GRATTIS via internet till den förstfödda som såg dagens ljus just den 8 oktober, i Örebro för 33 år sen.

Inte dagsfärska bilder på en dagsfärsk liten tjej med en ganska utmattad men lycklig moder:
Och så en pose med händerna vid örat... blir det bra?
Ibland sov faktiskt det lilla livet... eller också laddar hon upp här för att orka hålla igång när vi fick komma hem. På den tiden låg man alltid en vecka på BB och njöt och blev uppassad innan det riktiga småbarnslivet började. Boxningshandskarna ska hindra henne från att riva sig med de långa naglara.
Och sen skickar jag ett tyst grattis till morsan som skulle ha fyllt 98 år samma dag - snacka om att hon var nöjd med sin 65-årspresent... men det tog några år att vänja sig vid att det inte längre var två som skulle firas...

Här ovanför är hon drygt 30 år och fortfarande ogift. Och här nedanför ganska nybliven mormor med en 3-månaders glad liten tjej. Apropå tiden... Nu är det slut på tidsfristen med uppdraget jag fick häromveckan. Full fart! Och snart måste jag - nej, jag har redan börjat - tänka på nästa församlingsblad som har lång pressläggning. Ajajaj... inte har jag tid att sitta vid bloggen!

Och på söndag är det konsert med kören... Så om någon ser mig vara ute och surfa bland alla roliga bloggar - säg då till mig på skarpen att jag måste jobba i stället!

Men nästa söndag kommer jag nog att höra av mig ... :) Till dess: ha det så gôtt, både födelsedagsfirare och ni andra.

27 kommentarer:

Annika sa...

Åh vilka härliga bilder!
Speciellt den på din mamma och din dotter!
Fantastiskt bra!
Time flies, all right! Det är nästan lite läskigt ibland.
OCH du har massor att göra med sitt projekt. Lycka till!!
Och sen ses vi då, typ, nästa söndag ;-)

Cicki sa...

Vilka underbara bilder. Man blir lite blötögd när man minns hur det var för 33 år sedan. Jag låg ju också på BB 1976 fast redan i maj.

På den undre bilden på din mamma så syns det helt klart vem du fått till leende ifrån. Svårt att säga om resten eftersom hon böjer sig fram. Hälsa och gratulera dottern från bloggtanten Cicki....:-)

Marianne sa...

Å så fina bilder! Så mycket värme i dem alla! Hon ser så nöjd ut den lilla nyfödda på första bilden. Ja det gör du också, förresten.

Se nu till att jobba med dig! : )

Marianne sa...

Det där såg ju konstigt ut. Du ska inte jobba med dig själv, det var menat som en uppmaning att du ska gå och jobba och inte blogga, men det förstod du nog.

Hedgren sa...

Jomen, det här är ju tre generationer damer som är sååå lika varandra!

Bloggblad sa...

Annika: Ja, det går fort... utom när man väntar så där som jag gör på nästa söndag... :)

Cicki: Hon skulle läsa sidan själv ikväll! Och ja, vi är lika alla damerna... min dotter är mer lik min mamma än vad jag var, och ännu mer i sättet än i utseendet.

Och barnbarnet tror att det är hon själv när hon ser bilder på mig från barndomen.

Marianne: Jag förstår - men jag gör både ock! Jag älskar bilden vid julgranen... hon hade nyss fått korn på hur kul det lät när hon skrattade - och att hon fick alla att skratta.

Hedgren: jepp - inga tveksamheter om släktskapet.

Monet sa...

Roligt att se de fina bilderna där ni är så lika. Jag log mest åt nappen, just så där såg de ut, långt från dagens designade saker!

Bloggblad sa...

Monet: Just i de här bilderna tycker inte jag att likheterna syns så tydligt, men jag vet ju...
Vi hade i alla fall kommit så långt att det var små andningshål... det fanns det inte på 60-talet.

Evas blogg sa...

Vilka härliga bilder! Ja tänk vad tiden går fort!

Eleonora sa...

Fristen slut och allvaret sätte in. Som det ju så ofta blir i verkliga livet. Men tack snälla för att du skrev så fint om din dotters födelse och visade rara bilder på henne och mormor. Lilla mamma var verkligen mycket söt och såå fin i sin hembygdsdräkt.

Lycka till med bladet och stor höstkram.

Christina sa...

Det är så kul att se såna här bilder.
Du är väldigt lik din mamma, och det roliga är att på sista bilden så ser man hur lik ditt barnbarn är sin mamma :D

Elisabet. sa...

Och här är en till som låg på BB för 33 år sedan, fast i maj.

Nu är ungarna stora och har börjat få grå hårstrån och har man inte insett det förr - och det har man - så vet man det i alla fall nu: nu är man rätt till åldern kommen .-)

Grattis till såväl dig som den förstfödda och lycka till med bladet.

Elisabet. sa...

Apropå bilden av din mamma som ung .., jag tycker att din dotter är mer lik din mamma än du själv är eller var.

Och bilden där din mamma håller i barnbarnet .., just så där ska en mormor se ut .. tycker jag.

Runda, goa armar.

Bloggblad sa...

Eva: Jodu, ändå känns det som om det var på urtiden när jag hör unga mammor prata om hur det var "förr i tiden" när man inte visste så mycket...

Eleonora: Tack tack. Jag hoppas att jag snart blir klar med mitt uppdrag - ska strax ta tag i det igen.

Christina: Jag vet adopterade som tycker att det är utråkigt med det här likhetsletandet, men jag tycker det är kul. Jag ser likheter direkt... är hopplös när jag ser på tv. Som väl är, ser min man samma likheter numera, det gjorde han inte när han var ung.

Elisabet: Vår lille har blivit rejält tunnhårig... fast grå är de inte än, de är för blonda för att det ska synas.

Likheten har hoppat lite. Min dotter har samma små månskärespringor till ögon när ler som min mamma hade. Det har inte den lilla och jag, så hon och jag är mer lika.

Jag hoppas vi får till ett 3-generationersfoto när de kommer på söndag.

Visst var min mamma en supermormor, lekte och bakade och kramade...

Matildas fikarum sa...

Ha det så bra! Men lite får du väl smygläsa bloggar...

Bloggblad sa...

Matilda: får och får... det avgör jag själv - men jag riskerar att få det svettigt mot slutet om jag inte sätter igång. MEN - nu har jag gjort en liten del klar och tror att jag är nöjd (ända tills jag läser det om en stund och ser att SÅÅÅÅ kan det ju inte vara), så nu ska jag ta mig en paus. I soffan!

Vonkis sa...

Hälsa ett grattis i efterskott till dotra (dottern).

Bloggblad sa...

Vonkis: Ska bli!

Matildas fikarum sa...

Jag menade förstås inte får för andra, utan får för dig själv.

Annaa M sa...

Precis såna där tröjor som din dotter bar på bilden med sin mormor stickade jag till kompisars barn, på 70-talet och ända långt in på 80-talet. Så sött med den där lilla virkade uddkanten.

Mina döttrar blir mycket glada om de slipper höra att de är lika mig eller sin mormor. Folk brukar fnittra lite nervöst när jag säger om min Äldsta att "hon är lik mig fast vacker".

Bloggblad sa...

Matilda: jag förstod det, men det var mitt bättre jag som svarade... :)

annaaM: den här var mörkcerise... lite vågat faktiskt, då när allt skulle vara brunt och orange.

Dottern tyckte det var hemskt att höra det ända tills hon blev vuxen, nu tycker hon att det är kul.

´tant lila sa...

vilka fina bilder! Men du sade att din mamma och dotter var födda samma dag. En dag satte jag mig ner och skrev upp viktiga datum i mitt liv. Då gjorde jag märkliga upptäckter.
Till exempel så var jag konfirmerad den 13, tog studenten den 13 och vår dotter är född den 13 jan. Så var det med flera datum. Min bror född den 5, min svägerska född den 5, mitt ex född den 5, min mor dog den 5 bland annat.Jag började nästan intressera mig för talmystik.

Bloggblad sa...

Tant Lila: Jag vet en som tror stenhårt på det där med talmystik och har fått alla sina datum och siffror ihopplussade och bedömda...

Men jag som inte är särskilt mycket för siffror har inte mycket till övers för sånt. Fast förr var jag fena på att minnas datum och årtal på precis allt viktigt som hänt. Det minns jag inte längre.

ullrika sa...

i efterskott: mestaste grattiset till både dig och mor och dotter! även om ni bara är två kvar finns ni ju för alltid tillsammans på nåt vis. det var en fantastiskt härligt bild på din mamma och ditt barn, ren och skär lycka förmedlas och jag sitter här och ler stort!

vi hörs när du är tillbaka. vilket borde vara typ idag då va? hoppas veckan varit grym och funkat som förväntat!

tjo!

Bloggblad sa...

Ullisen: Hon kommer hit i eftermiddag för att bli firad lite mer ordentligt med mat, blommor, tårta och presenter... så det blir säkert ett extra blogginlägg.

Annars hade jag tänkt vänta till nästa söndag, men nu går jag och väntar på att få "godkänt" på det jag skrivit, ingen idé att fortsätta förrän jag vet om det är ok.

Tankevågor sa...

Vilka fina bilder! Som sagt det är ingen tvekan om släktskapet där inte.
Skickar en sen grattishälsning till dottern! Hoppas hon blev firad ordentligt på sin dag! :-)

Bloggblad sa...

Londongirl: Det blir nog lite fler likhetsbilder idag... Hon kommer snart hit och blir firad.