Statcounter

onsdag, november 18, 2009

Bloggspam

Nu får jag allt lägga in de där förhatliga sjösjuka bokstäverna ett tag - har fått in en himla massa spam. Nån kines verkar ha hittat mig, tyvärr kan jag inte tyda de ganska tjusiga tecknen h*n skrivit med. Det kanske är nåt väldigt trevligt, vad vet jag?

Men jag följde en av länkarna och hittade ett av mina tidigaste inlägg, när jag fortfarande var nyförälskad i bloggandet och strosade runt och läste lite av varje. Det har jag inte tid med numera, utan jag läser bara hos dem som kommenterar, och det är knappt jag hinner med det, en del är väldigt flitiga. Den som har tid kan klicka och läsa om min bloggarglädje medan jag krånglar till det med spamskydd. Förresten är det säkert två år sen jag fick ett spam i bloggen senast.

Det gör lite ont i hjärtat när jag ser den första kommenteren från Mette... som dog i en olycka för snart ett år sen.

37 kommentarer:

em sa...

Disa har hållit på ganska länge och skriva på både amerikanska och svenska bloggar. Men det står inte samma sak i varje meddelande...
Margaretha

mossfolk sa...

Hm, jag har också satt ordverifiering idag, av samma anledning. Har inte heller haft problem med det på riktigt länge.

Kul att läsa inlägget. Egentligen är det väl sådär fortfarande och ändå blir det färre besök hos andra. Jag är dock inte säker på om jag faktiskt har mindre tid nu, eller prioriterar annorlunda...

qi sa...

Disa, jag fick själv fem kinesiska inlägg från henne idag. Sätter väl in "sjösjukeorden" igen jag med...

Anonym sa...

Usch så förskräckligt ni kändisar har det :o)

jagtrorduvetvem ;o)

Anonym sa...

Sorry du + Mette.
K

Emelie sa...

Jag fick massa fyrkanter från disa som någon nämner ovan. Jag trodde jag hade satt dit en ordverifiering. Måste kolla det, fyrkanter är inga roliga kommentarer. Hoppas du slipper dem ett tag nu :)

Vonkis sa...

Disa har hälsat på hos mig med men jag väntar med sjösjukan ett tag till.

Evas blogg sa...

Och Disa har hälsat på hosmig också idag, fem kommentarer med nåt obegripligt. Flitig verkar hon vara, denna Disa.

Mian sa...

Jag har ordverifiering, men Disa har varit hos mig ändå...

Ökenråttan sa...

Länken till ditt tidigare inlägg förflyttade mej tillbaka till Öknen. Jag hade ju så gott om tid då och kikade in genom så många bloggdörrar. Nu återstår en handfull som jag bryr mej om.

Du tänker på mej i november. Du är minnesgod och medkännande, Bloggblad. Ja, november var en lång och grå månad, för oss som för alla, men så föddes vår lilla dotter i november. En födelsedag att fira och lysa upp mörkret med. Hur skulle vi kunna ana att hon skulle dö i november? I lördags var det tre år sedan. Hennes pojkvän ville komma till Sverige - hon bodde ju i Utlandet sen flera år - och besöka hennes grav. Han kom till begravningen men han är student och har inte har mycket pengar så han har inte haft råd att komma hit igen tidigare. Naturligtvis fick han bo hos oss, men det blev tunga dagar, fast vi lyckade visa upp en lugn fasad. Han har egentligen förlorat mer än vi, hennes föräldrar. Han har ju förlorat sin framtid, ett liv tillsammans med henne, som han drömde om.

malou sa...

Så är det att vara "kändis" - jag får inget spam och knappt några kommentarer heller. (Men jag blir förskräckligt glad dom gånger det sker).
Men jag måste erkänna att jag är ganska dålig på att kommentera själv!

Cicki sa...

Jag har ordverifiering. Ändå har jag fått tio kommentarer från Disa idag. Jag har försökt kolla om man kan spärra någon men jag hittar det inte. Jag har för mig att det ska gå.

tant lila sa...

Jag måste tillstå att jag inte fattar någonting av detta. Vad då ordindentifiering och vad då Disa hit och Disa dit?
Finns det inte spamskydd i antivirusprogrammen? Det trodde jag att jag hade.

Miss Gillette sa...

Disa har varit hos mig med minsann. Jag orkar inte ta bort kommentarerna, men blir det väldiga mängder kanske jag får fundera på nån åtgärd. Man kan väl spärra vissa kommentatorer?

Anonym sa...

Tydligen är det bäst att kommentera anonymt just nu, di*sa verkar vara i farten överallt och jag slipper gärna den bekantskapen. Jag har lyckligtvis (än så länge) inga sorger att påminnnas om i november. Det räcker så bra med november i sig. Särskilt i år när det bara slaskar och är trist. Jag tar gärna 70 cm nysnö nån morgon. /Ingela

Annika sa...

Den där Disa ja...
Hon har varit här också, trots sjösjukebokstäver...
Jag har comment moderation på inlägg som är äldre än en vecka, och om jag då ser att ngn skrivit spam åker de ju bort direkt...
Aktivera den, Bloggblad!! INTE hela tiden, utan bara på inlägg som är lite äldre...
Suck...tror D är över hela världen...

Bloggblad sa...

Alla: OJ, vad det har droppat in kommentarer - och Disa har visst varit nästan överallt. Sällskapsjuk kines(iska)?

Malou: Hehehe... är vi lite ironiska här?

Ö-råttan: Sorg är alltid sorg, men som sagt, november i sig är ju inte så uppiggande... Tänk att det gått hela tre år! Och livet bara lunkar vidare... som om inget hade hänt...

Annika: Comment moderator... har jag inte sett till. Men jag får många seriösa kommentarer långt efteråt på vissa inlägg. Jag hoppas att Disa håller sig tyst nu.

Ingela: Ja, det är klart att h*n klickar på alla namnen om hon hittar till en blogg med 25 länkar... tänkte inte på det...

malou sa...

Lite ironiska är vi kanske - fast det är snällt menat! Jag menar bara, att ibland känns det som man skriver väldigt mycket bara för sig själv, och då är det trevligt med kommentarer som bevisar motsatsen, Så tack för uppmuntran idag :-)

siv sa...

Det verkar ju inte så farligt. Översättningen som Em visade verkar inte att vara något spam, och som hon säger så står det ju olika saker i varje kommentar. Jag tror oxå att hon har långtråkigt.

Kattis sa...

Haha, det var ju jätteroligt! Jag tror inte heller att det är spam.

Klimakteriehäxan sa...

Disa har lämnat utförliga spår hos mig också. Vad det nu kan stå i de där meddelandena. Men eftersom jag varit fredad för spam jättelänge - och retat mig på den där sortens spamspärr som kräver att man ska skriva sisådär 22 tecken - så avvaktar jag ett tag till.

Christina sa...

Jag tror att det är en dator som skickar ut skiten från Asien någonstans. De kinesiska tecknen är blå och alltså länkar, antagligen till en porrsajt, jag tänker inte klicka och testa om jag gissar rätt :(
Jag har inte orkat radera på min blogg än, men det kommer.
Någon kinesiska vid namn Disa tror jag inte existerar.

Bloggullet sa...

Nu har även jag fått spam från Disa, har sett det hos andra bloggare förut.

Kram

Eleonora sa...

Trist med alla otydbara krumelurer som du får. Inte behöver man heller ha så många bloggvänner, bättre då att hinna med de man har. En del faller tyvärr bort ändå pga att de tröttnar. Jag tycker nog att du är duktig att hälsa på - i vart fall hos mig, vilket är mycket glädjande.

Önskar dig en fin och skön weekend och skickar med en stor kram

Ökenråttan sa...

När jag bytte från PC till en Mac försvann alla spam från min comhem-mejladress. I min hotmail-mejl får jag fortfarande något enstaka skäppostmeddelande. Inger virus-skydd längre, som tar plats och bökar till det, och mindre spam. Jag har ju ingen blogg så där vet jag förstås inte hur det skulle slå med Mac i stället för PC.

Anonym sa...

Svar till Ökenråtta:

(Tack för platsen, Bloggblad!)

Från proffs har jag hört att Mac är nästan garanterat spam-fri. Fråga mig inte varför men de som jobbar mycket profesionellt med datorer väljer tydligen Mac. Kul att du slipper skräppost - men jag vill också påpeka att jag inte har något ekonomiskt intresse i det hela, bara hört att det funkar bättre. Åtminstone föt tillfället. Och virusskydd behövs tydligen inte...

Computer illiterata Kulsprutan som sååå gärna skulle vilja slippa dom där krångliga bokstäverna.

Annika sa...

Jomen, du publicerar de kommentarer du vill! Faktiskt är comment moderations superbra, för om jag inte hade det skulle jag missa en del kommentarer som kommer in sent. Jag tittar ju bara på den sidan som ligger upp nu sas, ca en vecka.
Tycker det är jättebra! Vill ju inte godkänna alla kommentarer hela tiden, men jsut på seninkomna kommentarer på gamla inlägg
är det jättebra!

Tankevågor sa...

Jag har sluppit de där spamen från Disa...men OM det kommer något på kinesiska så har jag två i familjen som kan läsa det. ;-)

Tycker det är jobbigt med ordverifiering men jag ser nu att du i alla fall har lätta och tydliga bokstäver att skriva in. Bra!

Vi på Kantarellen sa...

Är det så att vara kändis, är skönt att inte tillhöra kategorin. Hatar spam och har varit förskonad i över ett år nu.

/En fördold Mamselamsen

Marianne sa...

Här är en till som har råkat ut för Disa. Jag skrev en svarskommentar där jag bad att få en kommentar på svenska eller engelska i stället, men fick en till på kinesiska. Annikas tips om moderering på gamla inlägg var bra, ska kika på det.

Mina tankar går till Ökenråttan.

Josephine sa...

ja mitt bloggande har blivit lidande sen jag börjde twittra... alltid får kreativiteten utlopp om inte här sådär så någon annanstans... fler höstträdsfoton kommer upp idag. Zonienwoud är ingen park - det är faktiskt en riktig skog på flera hektar! :-)

Och Mette... hon är orsaken till min Göteborgsresa och det kommer att bli fler sådana Sverige-resor i framtiden - när jag struntar i familjen och väljer att hälsa på mina vänner istället.

Bloggblad sa...

K-sprutan: Du får så gärna dejta mina läsare här!

Annica: Jag ska kolla!

Londongirl: Men det är ju praktiskt! Alla bokstäver överallt är krångliga - men vissa är helt hopplösa, de här hos blogger går an.

Mamsen: Hehe... du om någon är väl bloggkändis?! Jag har inte haft spam på väldigt länge.

Marianne: De allra första två, tre spammen jag fick, svarade jag på - att jag inte var intresserad... förmodligen var det just det jag inte skulle ha gjort, sen vällde det in...

Josephine: Javisst ja, du kände ju Mette sen förr... jag hade bara känt henne genom skrivarsidan + bloggen och sen träffades vi ett par gånger.
Twitter har jag inte börjat med - att skriva kort och koncist tar ännu längre tid än att skriva ett blogginlägg.

Bloggblad sa...

Siv & Kattis som inte har bloggar... välkomna hit ändå!

ullrika sa...

å jag som trodde den där disan (som jag sett kommenterat hos flera av de bloggar jag läser, får ju uppföljning på kommentarer där jag själv kommenterat) bara hade galen språkinställning på sin dator! där ser man. välvillig spam? :)

Bloggblad sa...

Ullisen: En inställning som hon inte la märke till... ? :)

ullrika sa...

ja apselut! jisses va folk gör konstiga saker i alla möjliga sorters situationer. att ha ställt in sin bloggprofil på fel språk hör inte till de mest märkliga minsann!

Musikanta sa...

Jag trodde jag var ensam om att få kommentarer från Disa på kinesiska - det är jobbigt att ta bort dem hela tiden. I synnerhet som h*n skriver kommentarer på gamla inlägg, som man inte hittar i brådrasket. Konstigt nog är det samma gamla inlägg som kommenteras!

Vad är "Comment moderator" och hur fungerar det? Jag skulle vara tacksam över att inte få kommentarer som ligger längre bort än en månad!