Statcounter

torsdag, december 24, 2009

En dag till godo...

Jag är faktiskt riktigt nöjd med den ordning som råder här - att vi firar "på riktigt" på juldagen. Barnbarnets far jobbar i morgon, och vill fira med sina föräldrar och med sångfågeln idag. Vi väntar så gärna, jag har inget emot att ta det riktigt lugnt. Ska ju sjunga i natt på midnattsmässan... Klapparna ligger kvar under granen så länge.

Provsmakning av julmaten blev det ändå, liten version, det fick med beröm godkänt. ICA och Scan har varit på alerten! Fast den lille har bara druckit rårisavokok... vad han har fått i sig för basselusker som härjat vilt under natten, det vet ingen... men nu har han kommit upp i alla fall. Tur att han hann klä granen först igår kväll, annars hade det nog inte blivit gjort...

På väg till farmor och farfar kom barnbarnet hit och vi fick några sånger till livs... Notera nicken när sången börjar, och tecknet när den är slut! Hon har snappat upp ett och annat.
Nu tror jag kaffet är klart... och några avsnitt av Kalle Anka är nog kvar så att jag har nåt att somna till... det är tradition här nämligen, att tomtemor somnar till det.

GOD JUL PÅ ER ALLIHOP!

Vi ses efter jul!

10 kommentarer:

qi sa...

God Jul Bloggblad! Jag firar också Julen i morgon på juldagen. Då kommer mina tre barn och en f d make, vi ska äta och spela spel. Och dela ut en och annan julklapp...

Klimakteriehäxan sa...

God jul själv!

Vonkis sa...

God jul!

Cecilia N sa...

God Jul!

Bloggblad sa...

Qi, K-häxan, Vonkis och Cecilia: Nu känns det som julnatt på riktigt efter midnattsmässa med mängder av ljus och en smockfull kyrka. SÅngen gick bra trots att (eller p.g.a?) att vi var en löst sammansatt tillfällig julkör.

Jag är fascinerad av att så många går till kyrkan vid jul... annars är det tunnsått i bänkarna, men tydligen finns det ändå en längtan efter nåt kyrkligt. Det är bra, då kanske vi kan öppna den kyrka som är stängd pga för få besök...

Cicki sa...

Vad månde det bliva av detta barn....:-) Något entonig melodi men texten hade hon totalkoll på. Likaså mjuka pianohandleder och som sagt avslaget satt som en smäck.....:-)

Vi har haft en underbar julafton med både sång, gitarrspel och många skratt. Melina sjöng en trötthetsserenad för oss innan hon slocknade i fåtöljen.

wv=forpori. Nu undrar jag om det menas att det är för fattiga eller för porriga....:-)

Elisabet. sa...

Och här somnades det också .., vi kämpade tappert, men när klockan visade på tio, då stöööp vi i sängen!

Ingen bokläsning blev det .., inget annat heller för den delen.

Man håller nog på att tappa det omtalade stinget .-)

Anonym sa...

GOD FORTSÄTTNING och GOD JUL! eftersom ni firar den idag Själv firar jag båda dagarna, på svenska den 24/12 och på engelska idag.


Kulsprutan

mossfolk sa...

Haha, jojo, hon vet minsann precis hur det ska gå till!
Jag sov ungefär fram till Kalle igår. Hoppas att ni haft en riktigt riktigt bra julaftonsjuldag idag och god fortsättning på julhelgen!

Bloggblad sa...

Cicki: Lite synd att hon inte alls vill lära sig "på riktigt". Jag började spela piano när jag var ett halvår äldre än hon är nu.

Låter bra att ni hade en bra julafton!

Elisabet: Vi har sovit rejält här också. Man blir ju så trött av all maten... och chokladpralinerna... och ölen...

K-sprutan: Hoppas att du har haft bra dagar - och att det är som det ska. God fortsättning för dig med.

Mossfolk: Hon har hållit igång här och var tomte... Krya på dig. Hoppas att du fick några paket ändå.