Statcounter

måndag, januari 04, 2010

Ömma tår...

Jag förstår att jag trampade på några tår när jag citerade vad maken tyckte om mig i den filtade hatten/mössan... Men - observera att ordet var "kärring", det är naturligtvis inte några av de sofistikierade bloggläsardamerna som platsar i den kategorin.

Ytterligare ett par lediga dagar kvar - härligt härligt. Men nu är det slut på slappandet, dags att fixa en massa saker... stora som små.

13 kommentarer:

Nina sa...

Här är en som absolut inte har ömma tår... :)

Bloggblad sa...

Nina: Men så har du inte fyllt 70 heller... :)

Musikanta sa...

Musikanta:
Det känns så förnedrande bara att någon överhuvudtaget använder ordet "kärring" - oavsett ålder...

Jag kanske är lite extra känslig eftersom jag blev kallad "jävla kärring" av en elev när jag var 29! Det var första gången, men sen vande man ju sig tyvärr. Men nu var det faktiskt längesen...

Jag lovar dock att inte ta upp denna fråga någon mer gång ;-)

Evatina-beth sa...

Jag tycker att din hatt var jättesnygg! Skulle gärna sätta på mig en sådan. Men det är ju aldrig kul att bli kallad gammal, när man känner sig så ung. Min man blev mycket förnärmad, när min läkare i samband med att jag fick en mycket allvarlig sjukdom för ett år sedan, sa "Du får tänka på att Eva är gammal". Det var ju skönt att han själv aldrig tänkt i sådana banor.

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas din tovade hatt håller bättre än den jag en gång köpte. En dag var den full av saker som kröp ....... jag slängde den i soporna medan jag blundade ...
"Kärring" blir man kallad nån enstaka gång, det är iofs inte jättekul. Men va f*n. Värre saker kan hända! Och vi VET ju ändå att vi har en bit till 70!

Anonym sa...

Kärring låter väl bättre än "käring" men kanske har dom samma rot?
:o)

Och det finns massor av kärringar i många olika åldersgrupper, eller hur.....

Kulsprutan - som inte heller tog åt sig

Bloggblad sa...

Musikanta: Jag känner en gubbe som är 30 år... och jag känner flera herrar mellan 70-85 som inte alls är gubbar.

Evatina-beth: Jag ansåg som ung att min mamma var jättegammal när hon var 50...(då var jag 10) för att inte tala om när hon fyllde 60... men jag älskade henne lika mycket för det! Jag har läst Patricia T-S och efter det har jag insett att jag är min ålder. Jag är både ung och 58 år - och skäms inte över att jag levt så länge...

K-häxan: Tvi vale! Jag ska ha noggrann koll på den... men jag har ju gjort den själv, så jag vet att jag inte stickat in några kryp i alla fall... och jag har förfarat den på ett ställe..... whoopps... kanske måste jag kolla i det skåpet? Har nog inte städat där på länge!

Livet blir så mycket enklare när man slutar gräma sig över att man inte dog som vacker och slät 25-åring...

Bloggblad sa...

K-sprutan: Nu skrev vi samtidigt...
Visst är det så att det finns kärringar och gubbjävlar i alla åldrar - och vi hör naturligtvis inte dit.

Ruta Ett sa...

Jag håller med din man - "kärring" är mer en mentalt tillstånd. Jag hade "kärringar" eller "tanter" som klasskamrater när jag gick i gymnasiet. De gick och tittade på hemgift och pratade om serviser när vi andra diskuterade hur lördagskvällen på discot hade varit. Jag tror att de var födda sådana.
Vad jag har förstått så finns det sådana som du och Klimakteriehäxan, som aldrig kommer att bli "tanter" - och inte jag heller. Jag ska streta mot i det längsta.

Anonym sa...

Och jag som skrev tvärtom i min tidigare kommentar betr "käring" och "kärring" . "Käring" ska alltså stå först i meningen.
Hoppas det blir mer logiskt då. Eller åtminstone närmar sig åt det jag menade på rätt sätt.

Kulsprutan

Cicki sa...

Kärring eller tant är mer ett tillstånd är en beteckning på ålder. Som så många andra påpekat kan man vara kärring/tant redan i tjugo års ålder medan man fortfarande kan se tjejer som är 80. Sambons moster är 84 och hon är helt klart en tjej. Just nu i mitt engelspråkiga tillstånd så kallar jag mig själv för "the old lady". Det låter rätt trevligt....:-)

Bloggblad sa...

Ruta Ett: Skönt att det finns fler än jag som mer ser kärring som nåt man kan välja att vara! Ibland känner jag mig både yngre och barnsligare än unga kollegor som tar saker och mycket mer gravallvarligt än vad jag gör...

K-sprutan: Jag förstod faktiskt det... Sen beror det ju på uttalet och sammanhanget. Att spela boll/köra bil som en kärring är väl ett av gubbarnas värsta skällsord till varandra?

Ett av mina värsta skällsord när någon letar och inte hittar, är: du letar som en karl!

Cicki: Visst är det så - ytterligare en meningsfrände! Du kan lika gärna lägga till Grand old lady, så blir det ännu tjusigare.

Anonym sa...

I like - min make var urdålig på att leta/hitta trots att han hade 20/20 syn.
Fast han var suverän på en massa andra saker :o)

Kulsprutan