Statcounter

torsdag, februari 18, 2010

Drar mig undan

Jag vet att jag inte alls måste tala om när jag tänker vara borta från bloggandet ett tag, men samtidigt brukar jag få mail med vänliga frågor om det har hänt nåt om jag plötsligt försvinner, därför meddelar jag nu att det inte har hänt nåt - men jag hoppas att det ska hända saker. Alltså, planerade saker...

Om Gud och SJ vill (lika stora makthavare ibland) ska jag till Jönköping i helgen för att vara med på dels en körövningsdag, dels en musikgudstjänst med enbart egna sånger. Tonsättaren Linda Sandström har arrat och övat med sin kör och med musiker. Det ska bli otroligt spännande och roligt. Om det händelsevis finns nån nyfiken läsare i Jkpgs-trakten är det kl 10 i Dalvikskyrkan på söndagen.

Men det är inte bara det som händer, på onsdag är det deadline för mitt skötebarn, församlingsbladet, som kommer att byta namn från Kanalen till Kyrkklockan i och med att vi gått ihop med en grannförsamling. Nu droppar det in material som ska fixas till och bilder som ska skickas med rätt text till tryckeriet. Jag ska även få ihop ett par artiklar själv - och sätta blåslampa på dem som inte fått tummen ur. Det senare är svårast. "Strunta i att tjata", säger ansvarige utgivaren - men inser inte att det då blir hans egna bidrag som lyser som tomma vita rutor... och att det blir jag som får frågor varför det inte står när dittan eller dattan ska bli av.

Mellan redaktörsjobbet och sängen vill jag hinna sportlova lite också, så blogglivet får stå åt sidan nån vecka framöver. Men - vi ses sen!

25 kommentarer:

margit sa...

Hej Marianne! När jag började läsa..i din blogg..så blev jag så orolig...fattade först att du skulle sluta blogga för gott...men så var det nu inte! Vi är många som är glada att du "kommer tillbaka"..Bra att du meddelar...för ibland kan en "bloggvän försvinna..ett tag..och då blir alla bloggvänner oroliga...
Koppla nu av och ha en sköna dagra...med sjungande mm...Kram på dej vännen!

Anonym sa...

Lycka till! Det ska bli intressant att höra hur allt har gått.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

margit: Jag har tagit en del pauser genom åren, men det är för roligt för att sluta helt.

K-sprutan: Tack. Du ska få veta - och kanske höra.

Lena sa...

Lycka till med allt!

Gudstjänsten låter jättespännande!

Miss Gillette sa...

Kyrkklockan var faktiskt snyggare än Kanalen, även om det senare kanske är lite mer vitsigt.

Lycka till med det här projektet också. Och hoppas att fåntratten som aldrig lämnar sina texter i tid läser din blogg ...

Annika sa...

Kyrkklockan är ett mkt bättre namn än ert gamla. Finare!
Lycka nu till med allt!! Spännande!!

Cicki sa...

Ha det underbart. Hoppas vi får en fantastisk uppdatering när du är tillbaka i etern.

Bloggblad sa...

Lena: Tack, det tycker jag med.

Miss G: Jaså? Jag tyckte det gamla namnet var bättre. Jag är glad om HSB läser mina mail... det räcker gott. Kyrkklockan låter bra (välstämd?) men jag tycker det är fult med 4 konsonanter ihop, och kk ihop...

Annika: Jaså, två som tycker det? Det fåniga är att vi (alltså inte jag personligen) utlyste en tävling om ett nytt namn när f-bladen slås ihop till ett. Vinnaren skulle få en middag för 2, och det kom in många bidrag, mer eller mindre bra. Men eftersom han som bestämmer inte gillade nåt av de förslagen, bestämde han att vi skulle överta den andra församlingens namn. Gissa om det blev irritation i leden: "då kunde jag ju tävlat met det - men det skulle ju bli ett NYTT namn!!!!"

Ruta Ett sa...

Jag tycker också att det gamla namnet "Kanalen" var bättre och lite fyndigt. Kyrkklockan är lite mesigt och vad knäppt att det inte blev nåt nytt namn.
Hoppas att du får en riktigt rolig vecka!

Bloggblad sa...

Ruta Ett: Eftersom vi bor vid en kanal, och det kan blir tretydigt, tycker jag också bättre om det gamla.

Nu är redan flera saker skrivna och ivägklickade. Skönt!

Cecilia N sa...

Lycka till med sjåandet och hoppas att du får god möjlighet att njuta i Jönköping.

Har du vägarna förbi Gävle 14 mars är du välkommen på konsert. Längre söderut kommer vi inte på årets resa.

Bloggblad sa...

Cecilia: Tack! Jag hoppas också.

Gävle har jag inte så ofta vägarna förbi... ungefär i gång vart 20:e år...

Anonym sa...

Hälsa Dalvikskyrkan, det är "min" gamla kyrka där jag gick i söndagsskola för väldigt många år sedan.

/PGW som inte orkar logga in

Musikanta sa...

Jag tar också paus nästa vecka eftersom jag är hos Mirren och inte kan förlika mig med hennes muslösa dator. Men det blir väl rapport därifrån så småningom. (Du måste bara gå in på hennes blogg Vardagmedbarn blogspot.com och se på Minimirren när han äter sin första pizza!)

Fantastiskt att få en gudstjänst med enbart egna sånger. Hoppas det blir mycket folk. I Jönköping brukar det ju finnas mer intresse än annorstädes.Du har väl med dig din lilla fina bandspelare så vi får höra något därifrån så småningom...

Kyrkklockan är ett mer övergripande namn än Kanalen. Vi i Sankt Anna har ju inte någon liten kanal att referera till utan bara ett stort hav.

Bloggblad sa...

PGW: Då ska jag hälsa, och se om det finns några inkarvade PGW eller pingviner nånstans!

Musikanta: Jag ska kolla bloggen när jag kommer hem, ska strax iväg på massage. Är bara hemma för att kasta i mig lunch, men kan inte låta bli datorn...

Ja, det känns otroligt märklig och härligt - tänk om morsan och farsan hade vetat de, de som var så oroliga under min vilda ungdomstid...

Ja, namnet är det inget fel på, men titta på det... det är FULT med RKKL i mitten.

Anonym sa...

Looking forward to it!

The machine gun

Bloggblad sa...

K-sprutan: Bra! Jag med. Är redan nästan helt packad. På rätt sätt alltså... Oroar mig mest för att SJ ska bli så försenat att jag missar själva körövningen i morgon... Det är ju halva nöjet att vara med på repetitionen.

Marianne sa...

Å vad spännande med musikgudstjänsten! Är det första gången allt bygger på dina sånger?

Lycka till med alltihop, och glöm inte att vila lite mellan varven!

Bloggblad sa...

Marianne: Ja, sånär som på när barnkören sjöng mina sånger ibland, är det första gången en hel mässa bygger på mina texter.

Men nu sitter jag och läser om inställda tåg och snökaos och biter på naglarna... Kommer jag iväg???

Evatina-beth sa...

Lycka till med allt som du planerat. Hoppas att vädret inte ställer till det för dig.
Kram från Eva

Klimakteriehäxan sa...

Lycka till säger jag med. Och avundas dig sportlovets fria dagar!

Bloggblad sa...

Eva-Thina: Det är så lugnt och fint ute nu, känns knepigt om snön skulle sabba det som vi planerat så länge!

K-häxan: Men du vet, yrket är öppet för alla... :) Jag har mer resfeber än vanligt - snön är opålitlig. Tågen är visst också det.

tant lila sa...

Lycka till, låter trevligt!

Bloggblad sa...

FRAMME!!! Alltså, jag kom för några timmar sen - helt otroligt.

Inga förbindelser från Nässjö till Jönköping - allt inställt. Men ändå kom jag bara två timmar för sent... och hann vara med i två timmar.

I bland händer de mest otroliga saker. Sånt som inte bara kan vara slump...

Vonkis sa...

Simma lugnt så ses vi igen snart då :-D