Statcounter

onsdag, februari 03, 2010

Till läsarna i varmare länder...

Eftersom jag vet att det är några av mina läsare som just nu gottar sig i sol och värme, lägger jag ut några bilder på dagens väder. Annars tycker jag snön känns nästan sönderpratad nu...

Baksidan - där det finns en trappa under snön.

Ganska vackert är det - och ingen idé att gnälla. Då blir man bara mer irriterad. Det är som det är. Äsch... de djupa fotspåren syns ju inte, och snövallarna syns inte heller... men å andra sidan syns inte märkena från gårdagens sladdande där i mitten nånstans...

Jag är övertygad om att den här dagen är en sån som vi kommer att minnas på vår skola i alla fall. Hela sidan i "viktiga boken" var fullklottrad med namn på insnöade kollegor och elever. Jag är extra glad över att bara ha 100 meter till jobbet vissa dagar.

19 kommentarer:

Vonkis sa...

Ja, snön är det ju inte så mycket att göra åt när den väl kommer. jag kom hem idag i alla fall, E4:an var väldigt fin, då var det värre inne i stan.

Monica Hansen sa...

Uj så mycke snö!

Bloggblad sa...

Vonkis: Jag har inte en aning om huruvida min son kom till jobbet i dag eller ej... får väl veta med tiden. Från N-g till S-g alltså.

Monica H: Det känns nästan lite sjukt med så här mycket vitvaror! Men hellre det än gråslask.

Musikanta sa...

Jag tror att du slipper en extra nattgäst eftersom jag lyckats att skotta loss bilen och provköra den in och ut på parkeringsuppfarten. Men det var fruktansvärt tungt eftersom det var kramsnö. Ingen extra motion idag.

Fast riktigt säker kan du ju inte vara - ingen aning om hur vår landsväg ser ut. Men det har kört några bilar fram och tillbaka på gatan i alla fall, så jag får väl försöka halka mig fram.

Den 4-hjulsdrivna låg en meterhög snövall framför så den kom inte i fråga. Får försöka stå ut med denna vinter - nästa år är MM hemma så då får han skotta istället.

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bloggblad sa...

Musikanta: Det går säkert bra... gissar att de flesta inser hur dåligt väglag det är och tar det försiktigt.

Anonym sa...

Man tackar för de ohyggligt vackra korten. Jag som bor där det inte snöar så ofta uppskattar förstås det vackra vita - om något tjocka - täcket!

Vårt sommarhus i Dalarna var gulmålat så nu är jag till brädden fylld med melankoliska barndomsminnen.

Det börjar svalna här nu när det går mot natten - vi har väl inte mer än + 14 f.t.

Kulsprutan

Monet sa...

Alla bloggbilder på de enorma snömassorna är förstås väldigt vackra. Och snö är ju bättre än gråslask och mörker.

Men - och förlåt - det är så SKÖNT att slippa detta, vi som suttit riktigt insnöade på vår skärgårdsö i många år och verkligen vet vad skottande och pulsande innebär.

I morse skulle maken iväg med bilen. Han startade den några minuter innan avfärd och när jag frågade varför sa han: Det var lite rimfrost på framrutan som jag ville få bort, det var nog någon minusgrad inatt.

Värre än så har vi det inte. Och när solen skiner som idag från blå himmel då är det faktiskt helt underbart att tanka D-vitamin i solstolen.

Däremot slipper vi inte eländesförkylningarna. Den som du och andra beskriver har vi tio gånger värre härnere och jag är drabbad just nu i omgång nummer två!

Klimakteriehäxan sa...

Här har det kommit en decimeter till bara på några eftermiddagstimmar ...

Bloggblad sa...

Monet: Tänk att de där bassiluskerna hittar överallt... Även om det är trist med all snö tror jag att jag uppskattar våren och sommaren mer när den kommer om jag "lidit" lite under vintern.

K-häxan: Här har det snöat precis hela dagen, nån timmes upphehåll bara.

margit sa...

Hej Marianne!. Känner inte igen dina föräldrars namn..FA..off...Vi kom in på K-S 1966...så det var senare..och då var väl inte dina föräldrar fortfarande som FA..officerare. Vi var ute på "Fältet" tills 1973...då vi skildes...
Jag skulle gärna läsa det du nämner om din bardoms..F-A livet...Jag tänker ofta på hur "även vi" kanske försummade barnen...pga av kallet..Kunde vara intressant och höra hur du upplevde som barn till officerare.
Har du skrivit en bok eller skrift som man kan läsa??
Min mailadress. är: www.margitholm@msn.com om du vill skriva där... Här har snön fallit mest hala dagen..även idag..tar aldrig slut. Så man får fina "snöbilder" med kameran...
Kram!!/Margit

cruella sa...

Snart syns du inte när du rullar dig i snön, bara en sån sak:-) Mitt största bekymmer med snön är att den är för blöt. Vill ha fler minusgrader.

Bloggblad sa...

Margit: Jag testar din mailadress, fast jag gissar att det inte ska stå www framför... det brukar bara vara det till hemsidor.

cruella: Hehe... så fort jag blir bra från förkylningen ska jag testa - om jag hinner innan snön försvinner (oj, det rimmade visst)
Jag tyckte det var lagom kallt när jag hämtade in posten... men snön blir tung!

Anonym sa...

Tack för de fina vinterbilderna! Jag sitter och svalkar mig i dem.

Annika sa...

Nog för att jag bor i ett land längre söderut, men vinter har vi ibland. OCH det är TUR det, annars hade jag flyttat ;-)
Men, jag njuter av alla svennebilder hemifrån av er ljuvliga vinter!!
Här i östra USA sitter vi och väntar på en jättesnöstorm som sägs ska dumpa 50 + centimeter imorrn!!!
DET blir ngt det! Ser fram emot det hela även om det innebär kaos!
Kommer nog att lägga ut en massa bilder på bloggen.
Ja, jösses vilken vinter vi alla haft iår. Både hemma i sve och hos oss.
Gillar dina bilder!!! mer!!

Bloggblad sa...

Matilda: Ja, vassego! Du kan nog bli rejält svalkad eftersom de flesta bloggar om snön numera.

Annika: Nej, jag tycker helt ärligt att det räcker. Nu kan det få ligga kvar månaden ut - och så lite sol... och vår när det är dags. Det var blå himmel här för en stund sen, men nu kommer det mer fnas i luften.

Sofie B-C sa...

Vilket fint hus. Men hjälp vad mycket snö! När vi hade snö här i England för ett par veckor sedan stannade hela landet upp! Besvärligt -men underbart vackert!

mossfolk sa...

Jag vet just inte om snöpratet kan bli uttjatat. Tror faktiskt inte att jag någonsin har upplevt en sådan här riktig riktigt vinter, med massor av snö som faktiskt ligger kvar. Helt underbart!
Och vackert!

Marianne sa...

Hallå, hallå från solen och värmen! Här ska vi ha runt 30°C hela veckan så jag har plockat fram mina flipp-floppar och hasar runt i. Det går inte hos dig. Men ack så vackert det är med all den där snön!