Statcounter

fredag, februari 26, 2010

Vilket arbetsamt lov!

Jag tror aldrig att jag jobbat så mycket en lovvecka... Pust, stånk och stön. Men efter att sovit sönder den nyfriserade nyklippta frisyren på soffan, känns det som att jag nog ska orka ta ledigt över helgen. Tryckeriet har fått allt jag har och de krångligaste sidorna är klara. Giget igår gick bra - även om jag kände mig lite som Victor Borge när OH-bladen blev statiska och for iväg och jag fastnade i dem... Tur att jag inte längre blir nervös av sånt strul utan kan garva åt det, då törs publiken också skratta.

Veckan började bra med info om låtar som ska publiceras - varje gång tänker jag: mer sånt, mer sånt... Och tänk! Den här gången måste nån ha hört, för jag fick nyss veta från en FB-kompis att en av mina sångtexter är inspelad på CD och hela skivan har fått namn efter min text. Jag är ganska förvånad att jag inte fick veta nåt förrän skivan redan är till salu, men men... jag klagar inte. Tvärtom, jag jublar!

Den texten gav jag tonsättaren redan år 2000, och fick mig tillsänt noter efter nån månad. Men, tyvärr, mitt piano har inte de tonerna i sig, så jag vet inte hur den låter. Eller - ja, möjligen är det mina fingrar som inte kan spela konstmusik i den högre skolan. Jag är i alla fall mycket nyfiken på hur den låter! Och gapar av förvåning över att den fått ge namn åt hela skivan...

Men - tillbaka till förra helgen som jag lovade rapportera lite om

De av er som lyssnat på min MySpace-sida, har hört Linda Sandströms sovrumsinspelningar, och här är hon lajv. Från sovrummet. I en alldeles sprillans ny sång som jag fick höra för första gången. Hon säger att hon spelar fel nånstans, men det märker inte jag. Jag var ganska tveksam till om den här texten var nåt att ha, den är långt ifrån hur jag brukar skriva, men nåt var det väl eftersom den var med bland de fem jag fick stipendium för före jul. Och med musik till är jag övertygad - den är faktiskt nåt att ha. Varenda gång blir jag förvånad över att det jag ligger i sängen och totar ihop, går att använda... vänjer mig nog aldrig.

Efter söndagens mässa med ca 10 av våra egna sånger, fick vi blommor. Det gick bra och gav mersmak. Jag är så himla glad att Linda av en slump hittade mig på nätet. Fast... jag undrar om det var en slump... jag behövde verkligen en tonsättare som tänker i samma banor som jag. Och som inte redan är fullbokad upp till öronen med annat.

Nu ska det göras kväll i Bloggbladska snögrottan. Lite ved finns det nog kvar, Bröllopsfotografen är hyrd ,(Nej, vi ska inte gifta om oss!) räkor ligger på upptining och vinet på kylning.

UPPDATERING: Bröllopsfotografen gillade jag skarpt - maken också!

29 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Får du nåt betalt för Kan... förlåt Kyrkklockan.

Miss Gillette sa...

? skulle det ju vara.

Bloggblad sa...

Miss G: Ja, det får jag, motsvarande en veckas arbetstid. Inget extra för övertid + för att jag går på en del evenemang, men å andra sidan kan jag göra skriv- och skickjobbet när jag vill på dygnet.

Det tröga är när folk inte fattar att det inte duger med enbart förnamn (som gör att 90% av läsarna tror att det är en tidning för inbördes beundran där alla känner varandra) och får välja mellan att ta reda på det själv, eller jaga nån annan som vet. Och
när berörda gnäller över att de fått fel telefonnummer... och förväntar sig att jag ska ringa alla 50 numren och kolla om de bytt nummer eller efternamn... GE MIG RÄTT DÅ! väser jag ur mungipan...

Den här gången motade jag Olle i grind med ett skarpt meddelande, och si! Det har funkat över förväntan, jag har bara väst liiiiite.

Miss Gillette sa...

Bra! Dressera dem! Domptera dem! Få dem att hoppa genom brinnande ringar! ;-) Jamenar det gör ju du för deras skull. Rätt ska vara rätt.

Bloggblad sa...

Miss G: tack för stödet! Att jag gör det för dem som arbetar där, har de nog inte fattat... då skulle de väl nån gång kommentera vad jag skriver om dem?

Men - jag klagar alls icke över detta. Det kommer många små tanter på stan och klappar mig på axeln och är glada över att de får veta vad som händer.

En dam som jag intervjuat sa en gång att många hade kommenterat artikeln... Vad tyckte du själv då om det jag skrev, frågade jag. Hon ryckte på axlarna: Du skrev ju bara det jag sa....

Så sant. Men - den som säger så har ingen aaaaaning om vad skrivande är.

Vonkis sa...

Det är tur att vi har lov så vi hinner jobba ikapp...

Låten lät, som vanligt, underbar och någonslump tror inte jag heller att det var.

Vonkis sa...

Jo, hoppas filmenär bra :-)

Nina sa...

Då ser jag fram mot en recension av filmen då...

Elisabet. sa...

Grattis, grattis madame!

Vilka kreativa människor det ändå vimlar av här i bloggvärlden!

Bloggblad sa...

Vonkis: Hade inte loven funnits... vojne vojne...

Nina: den kommer igång först kl 22. Men nån utförlig recension blir det nog inte.

Elisabet: Tack tack - ja, vi har ju ungefär samma gäng och jag är också impad av all kreativitet. Fast det här är nog mer tur just nu - den där låten hade jag glömt bort. Gissar faktiskt att han nog kom ihåg den när han såg i tidningen att jag vann i höstas...

Ingela sa...

Ååh så roligt för dej,jag gläds med dej!

Bloggblad sa...

Ingela: Delad glädje är faktiskt dubbel glädje! Jag är bara så himla nyfiken... eftersom kompisen som skrev nyss gjorde reklam för skivan på sin Facebook, att den släpptes förra söndagen, så vet jag ju att den finns, jag skrev att jag blev sugen på att köpa den innan jag visste...

(Men visst är det slarvigt att inte tonsättaren talat om de? Tillhör han månne den skara som tycker att alla låtar är bara är tonsättarens?)

Anonym sa...

Ett jättestort GRATTIS härifrån! Du verkar ha bra flyt för tillfället.
Som vanligt gillar jag det jag ser & hör.
Ha nu en njutbar helg med mycket soffnöt. Det förtjänar du verkligen.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Tack, ja jag njuter så länge det varar. Vet ju att turen har en tendens att vara nyckfull.

Jag tror att du kommer att gilla hela den här låten - den handlar om såna som du och jag...

Undrar om jag hinner till soffan, det är mycket som ska fixas. Kom inte upp med bilen på uppfarten... en halv meter uppluckrad f.d. tillplattad snö sa ifrån.

Anonym sa...

Det är klart att jag blir nyfiken nu,
´såna som duåja´?..........skicka mer info snart, please! Du vet att det alltid uppskattas.

Tillåter mig en kram eftersom jag hoppas att det handlar om något positivt :o)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: 'kej'rå!

Anonym sa...

Vielen Dank!
K-sprutan

A home far away sa...

Låter som en härlig kväll!

Kram Gunilla i Singapore

Bloggblad sa...

Gunilla: Välkommen hit! Kul med hälsningar från läsare lite varstans i världen!

Eleonora sa...

Det händer alltid mycket omkring dig. Skönt att församlingsbladet är avklarat för denna gången. Jag kan föreställa mig hur mycket jobb som ligger bakom.

Hoppas du får en skön vecka. Kram till dig

Annika sa...

VAD FINT det låter och vilken vacker röst hon har!
Gillar!
Jätteglad för din skull!!

Bloggblad sa...

Eleonora: Jodå, jag klagar inte på aktivitetsnivån, men jag ser till att vila också!

Det är mer jobb än jag nånsin hade trott att dels få med alla grejer (en del kan liksom försvinna i universum på väg till tryckeriet) dels att få allt på rätt ställe med rätt bildtext.

Annika: Tack - delad glädje är ju dubbel sådan! Om du vill höra mer av hennes röst finns hon på min MySpace (länk i högerspalten)

margit sa...

Hej Marianne!
trevligt att läsa din Blogg!
CDn som är inspelad...HUR kan man beställa den??? Vore kul att kunna göra det..och spela, lyssna och njuta!!!
Fina bilder!!!
Kramen vännen!!/Margit

Bloggblad sa...

Margit: Jag vet faktiskt inte var den finns att köpa, jag har inte ens sett den själv, men den "släpptes" vid en gudstjänst för 2 veckor sen.
Jag meddelar när jag vet.

Mer av mina sånger kan du annars höra om du klickar i högerspalten här på "Några av mina låtar":

cruella sa...

Visst var Bröllopsfotografen en helt annan film än man trodde från början! Gillar när det tar nya vändningar och man får dra efter andan.

Ökenråttan sa...

Gratulerar till framgångarna!!! Härligt!!!

Du får sjunga för mej när vi ses i april. Nåt piano ska det väl också finnas där vi träffas.

Bloggblad sa...

Cruella: Jag hade nog trott att den skulle vara lite tuffare - men jag gillade tonen redan från första scenen. Det fanns mycket tänkvärt i den filmen.

Ö-råttan: Tack tack! Jag väntar fortfarande med spänning på att få höra den nya cd:n...

Men du!!! Risken är jättestor att jag inte kommer på årsmötet. Det är två andra evenemang här som jag behöver vara med på. Har inte helt beslutat än - men jag hoppas att jag kan komma till Gtbg i höst. (Om det inte krockar med det enda planerade jag har i höst.)

Marianne sa...

Gillade du maken också eller var det maken som gillade Bröllopsfotografen? : D

Härligt att det går så bra med dina texter. Du skriver alltså ingen musik själv, utan bara texterna?

GRATTIS till alla framgångar!

Bloggblad sa...

Marianne: Jag gillar nog maken med, men han är inte så ny och spännande som en ny film...

Jag skriver texter, men trots att jag inte tycker att jag kan göra musik, har jag sju egna melodier publicerade...

Jag bugar och tackar. Eller sitter och niger, gör jag nog.