Statcounter

söndag, mars 28, 2010

Hel och ren...

Sonen frågade om jag kunde laga de här... Nix. Det går inte. Köp nya.

Han ska till Barcelona på fredag, och även om jag släppt taget om klädtjatet sen många år, opponerade jag mig mot att han åker som en trashank och då åkte jag på jobb. De här går bara att klippa sönder och använda till dem som bara var lite trasiga. Själv köper jag nytt när gammalt går sönder, men som morsa måste jag väl nästan uppmuntra sparsamhet... eller?

Sen att jag inte fattar varför man åker så långt för att titta på fotboll... det är en annan sak. De spelar ju fotboll i tv varenda dag....

8 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Jo, det går att laga, sedan är det frågan om tid, ork och lust. A:s jeans såg ut så här. De lagade med silvertejp och några sömmar och HAN blev jättenöjd. Alla hans kompisar tyckte det var "asfräckt". Jag tyckte det var fult.

Bloggblad sa...

Ruta Ett: Det paret som bara hade två hål i grenen är ihoplappat nu - med sömmar som inte skaver.

Jag tror nog att min son är liiiite för gammal för att tycka att tejp vore asfräckt...

Jag minns min mamma som var helt förfärad att jag åkte "till Amerika utan KAPPA" 1971. Som hon tjatade om att man inte kunde resa så långt utan kappa...

Musikanta sa...

När var du i Amerika - du har säkert berättat, men jag har glömt...

Jag träffade en i kyrkan idag vars son och make hade biljetter till VM i fotboll i Sydafrika, haha. Så Barcelona var väl inget. Men man undrar ibland om karlar är riktigt kloka...

Bloggblad sa...

Musikanta: Det var innan vi träffades, -71, bara över sommaren, bodde i en familj.

Jag skulle iofs kunna tänka mig att åka på nån flådig operaföreställning eller nåt sånt... eller, nej, jag är nog för lat. Köper hellre cd:n och ligger och lyssnar i soffan.

Elisabet. sa...

Och här är en som mer än gärna skulle åka till Barcelona och uppleva en fotbollsmatch på den enorma arenan!

Bloggblad sa...

Elisabet: Det är ju tur att några vill dit - så de inte har byggt arenan helt i onödan... :)

Här hemma får jag ofta höra att fotboll är som körsång - har man upplevt det en gång, så vet man hur det är. (Fast vem av oss som tycker vilket... får läsaren själv räkna ut)

mossfolk sa...

Haha, jag fnissade redan när jag såg byxbilden, och det blev inte mindre kul när jag läste om silvertejpslagning :)
Fotbollen ska jag inte uttala mig om. För ett halvår sedan hade jag knappt sett två minuter av en match på teven. Numera har jag i allafall lite koll på såväl den engelska som den spanska ligan. Lite.

Annaa M sa...

Lite sent ute här men jag kan berätta om dotters jeans. Inköpta på second hand, därefter sandpapprade fläckvis tills tyget brast, ser väldigt naturligt ut, därefter inte tejpade med silver men däremot målade här och var med silverfärg.

Döttrarna åkte på sin hittills enda gemensamma utlandsresa på egen hand när de var 16 och 17. Till Verona för att se på fotboll. Äldsta gjorde om resan med en kompis ett år senare. Då gjorde de även kulturvandringar i staden. Man kan förena det ena med det andra.