Statcounter

onsdag, maj 26, 2010

Köket växer sakta fram...

... och lär ta en rejäl paus medan de nya längre bänkskivorna väntas in - vänta måste vi även på ett nytt skåp som fyller ut 80 cm och inte lämnar en glipa till nästa skåp. Jag trodde givetvis att snickaren skämtade aprillo med mig när jag kom hem och han sa att båda bänkskivorna var för korta - och måste bytas och att ett nytt skåp ska till. Det tar ca 2 veckor... och eftersom han själv kom en vecka efter utlovad tid (de första två veckornas försening fick vi veta i god tid) så törs jag inte lita på vad han lovar om fabriken som ska göra nya. Den ena saknade biten syns alltså inte till vänster om spisen. Det är ingen specialdesignad skiva mot väggen, det är resterna efter rivningen av det gamla kaklet. Vi ska inte heller ha gult golv, det är skyddsskivan som är fasttejpad.

Men titta! Där står ett kylskåp...
Summa summarum: Den rörigaste vecka jag upplevt på så länge jag minns. I morgon ska församlingsbladet sättas på tryckeriet, jag har skickat och skickat och skickat.... och fått in nya uppgifter långt efter deadline. Hoppas att tryckarkillen har börjat redan när jag kommer dit i morgon. Annars blir det många timmar.

Sen kom jag på att jag lovat skriva spexvisor till festen i skolan på fredag - och det är ju sååååå kul, men tar ändå tid.

Trots att jag var så glad att snickaren verkligen dök i måndags, så har det varit urjobbigt med en främmande karl i huset. Visserligen hålls han med sitt i köket, men jag känner mig inte så bekväm... i morgon kväll sticker han. Kaklet kan han inte sätta förrän bänkskivorna är rätt. Men vi kan få koppla in vattnet provisoriskt, kylen kommer att funka och spisen går att koppla in och tråckla loss sen. Alltid nåt.

Överskåpen kan jag plocka in i också, men karusellskåpen i hörnen ska han in i nästa gång.

Vi ses kanske till helgen!

10 kommentarer:

Humlan sa...

Det låter härligt med ett nytt kök, men all tid i en enda röra och all väntan...

Elisabet. sa...

Ja, gudars så jobbigt när det blir fel och man har börjat se slutet och så får man ta två steg tillbaka!

Nåja.

Du tycks ju ha ett gott humör ändå .-)

Bloggblad sa...

Humlan & Elisabet: Men nu har han åkt för den här gången, och jag kan börja plocka in en del... hoppas att vi kan få hit en elektriker och römokare ganska snabbt också.

Utan kakel klarar jag mig ett tag, men vatten och spis behöver jag.

ullrika sa...

jag har ju hängt på följetången på FB så jag är bra uppdaterad, fast här var fler bilder - det är alltid kul!

det kommer bli såå bra när det är färdigt! å du, snurrskåp is da shit!

Bloggblad sa...

Ullisen: Nu blir det nog inga fler bilder förrän det är mer klart...

Ingela sa...

Det där ser väl riktigt bra ut. Här hemma börjar det mesta på o-. Så blir det när man är för fattig/snål för att anlita hantverkare.

Anonym sa...

Så fint ni får i köket!
Sluta nu gnälla/blogga om oväsentligheter och skriv/jobba på både K-blad och sånger. Det som du gör rätt bra.......fast jag förstår att det känns rörigt.

Kulsprutan

Eleonora sa...

Visst är det jobbigt att byta ut ett helt kök! Men slutresultatet blir ju något du så länge önskat, så det gäller att stå ut. Jobbigt att det skulle sammanfalla med förs.bladet. Men den saken grejar du enkelt - om bara tryckkillen blir på riktiga alerten!

En litan mamma-kram till dig från en annan mamma!

Anonym sa...

Riktig tråkig. Man blir så ledsen av att satsa energie på något man inte skulle behöva och inte förväntades lägga i. Och tack för kommentaren.

Bloggblad sa...

Ingela: Vi har insett att vi inte är unga längre, som för 20 år sen när vi renoverade det mesta själva under ett par månaders tid...

K-sprutan: Om du skulle se röran skulle du nog tycka att jag är väldigt ognällig...

eleonora: Nu ser jag i alla fall hur bra det kommer att bli. Har både vatten och el.

Ela: Vi hade nog kunnat mäta det mer noga själva... Men snickaren sa att fabriken faktiskt gör fel i bland också, även om de fått rätt mått. Snickaren sa att det här sällan händer - elkillen som var här, sa att det är väldigt ofta...