Statcounter

måndag, augusti 09, 2010

Draghjälp?

Jag hittade en bild på det nystädade skrivbordet - från en sommar för några år sen. Bäst att jag har den framme så att jag blir sporrad att sätta fart... Sista semesterveckan.... fast nu börjar jag se fram emot att börja jobba. Det trodde jag knappt själv för ett par veckor sen.

14 kommentarer:

Lilla B sa...

Så där skulle man nog ordna det för sig: En provbild på ett välstädat skrivbord, på ordning i lådor och skåp. Kanske till och med en bildmall på hur det ska se ut på vinden.Och så inte att förglömma ett par jeans i rätt storlek i garderoben till provning då och då.
De analoga och digitala rättesnörena i ens liv ;)
Tror inte att jag mäktar med detta, förresten, när jag tänker efter.

Bloggblad sa...

Lilla B: det är helt i stil med att jag skulle vilja klistra upp en av de där fina studiobilderna på badrumsspegeln...

(Faran med att städa här uppe är att jag ser inkorgen hela tiden... fast jag har hunnit en del ändå!)

ab sa...

Jag tycker du har det väldigt städat.

Och Bloggblad - jag måste fylla i mina uppgifter varje gång jag kommenterar hos dig! ;) Och hos många andra - alla, faktiskt.

Vonkis sa...

Det är livsfarligt att städa i närheten av datorn, allt tar så mycket längre tid än planerat när man hela tiden "måste" kolla mail, bloggar o.dyl.

Bloggblad sa...

ab: Det allra mesta tog jag förra veckan, nu var det mest småkrafs kvar. Och så visar jag inte hela stora 5-metersytan... ;)

Det är väl för att vi har olika bloggsystem, hos de flesta är redan allt färdigifyllt och jag måste bara skriva sjösjukebokstäver, men i en del måste jag skriva allt varje gång. Inte så himla jobbigt, men när WV är svår att läsa blir det ofta fel och jag får börja om.

Jag har inte haft några spam sen jag tog bort mina bokstäver (på begäran från läsare)

Vonkis: Visst är det svårt att låta bli! Men nu är jag klar med dagens pensum - nästan, bara dammsugning och disk - sen ska jag kolla igenom en del bortglömda sångtexter jag hittade vid en lådröjning.

malou sa...

Något städat arbetsrum kan jag inte bidra med - men jag har ett fint städat skrivbord på min arbetsplats, och jag tycker det är jätteroligt att börja jobba igen! Jag har inte suttit på min fina oranga stol! Fast jag har ju inte haft "semester", förstås..

Evatina-beth sa...

Vad härligt du verkar ha haft med barnbarnet. Mina bor ju för långt bort för att man skall kunna träffas så ofta som man vill. Nu väntar vi på ett nytt barnbarn om någon vecka så då måste vi ju åka iväg så fort som möjligt.

Klimakteriehäxan sa...

Mycket prylar blir det. Jag försöker hålla undan, men ...

Eleonora sa...

Med den energi du visar - till och från - har du alldeles säkert fixat skrivbordet till på lördag!!

Bloggblad sa...

malou: Jag håller efter skrivbordet på jobbet lite bättre. Nu är det klart här, och som vanligt lovar jag mig själv att hålla det rent...

Evatina-beth: Spännande med nytt barnbarn! Det är jättebra att de inte bor så långt bort, jag skulle längta ihjäl mig...

K-häxan: När jag väl städar fattar jag inte var allt kommer ifrån. Alla papper...

Eleonora: Skrivbordet är klart, men nu har jag hittat några andra saker som inte ger mig tid till under skolterminerna. Kristallkronan, ett mässingsbord... och några andra såna småsaker. Det är lätt överskådligt - enklare än skrivbordet!

Annaa M sa...

Alla andra verkar förstå, men jag gör det inte. Menar du att bilden du visar är på det ostädade skrivbordet medan den i datorn är på ett städat? Jag kan inte se någon större skillnad utom ett papper mitt framör skärmen. Eftersom alla andra verkar hålla med om att ditt skrivbord är ostädat så måste jag ju undra om man inte ens ha ett papper framför skärmen? Får man inte ha anteckningsblock ständigt framme och t ex material för det jobb man håller på med för tillfället. Om jag ska plocka undan alla små lappar och viktiga anteckningar varje dag för att uppfylla något slags ordningsnorm så går mitt jobb åt helsike med jämna mellanrum, jag lovar! Ja, jag blir lite provocerad, jag erkänner!

Jag måste också fylla i varje gång jag kommenterar, men å andra sidan är det mycket krångligare att kommentera på Annika B:s blogg, så det så!

Bloggblad sa...

AnnaaM: Värsta bortplockningen gjorde jag för nån vecka sen, då såg jag inte träslaget... nånstans på mina 5 meter skrivbord. Inte meningen att provocera, allt damm som låg bakom skärmen syns ju inte... men det är borta nu. Fast alla pappershögar som inte är i bild orkade jag inte ta itu med.

Klart att man måste ha grejer framme medan man jobbar - mitt problem är att de oftast får ligga kvar och sen kommer nästa pappershög ovanpå etc etc.

Daniel sa...

Jag som tycker du har så städat, fint å nätt redan nu!

Bloggblad sa...

Daniel: Välkommen hit! Men betänk att den stora bilden är beskuren... fast nu är det städat och klart.