Statcounter

söndag, september 05, 2010

Badchock

Nej, det blev ingen nakenchock i bloggen även om det blev näckbad... Jag vågar ju inte skriva "nakenbad" för då blir jag nedlusad med besökare som vill se helt andra bilder än dem jag lägger in här.Precis så här vackert var det faktiskt på hemvägen idag - även om min mobilkamera lägger till liiiiiite blåfärg.Nu är det nog färdigtjatat med bilder på himmel och hav och badplatser för i år, men jag längtar redan efter nästa sommar... då ska båten få bo lite längre ut i havsbandet så att vi slipper den långa transportsträckan i Slätbaken. Även om den är vacker.Alldeles tyst och stilla, knappast några andra båtar var ute idag - och på den grunda stranden vid Pukön fanns inte en människa inom synhåll. Så inte tusan behövde jag en blöt baddräkt. Naturligtvis gick maken i först och kollade bottenläget - men han hoppade upp illa kvickt. Jag tyckte inte att det var kallt alls och badade både före och efter fikat.

På hemvägen gick det åt vinterjacka... Och - den nedre bilden är av sedlighetsskäl INTE klickbar...

27 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ser skönt ut .., jag ska försöka ta mig ett dopp imorgon .-)

Bloggblad sa...

Du har ju lite närmare till vatten än jag har... Tänk så avundsjuk jag var på dig och Ystadstränderna i flera år! Så många gånger som jag badat i år har jag inte gjort sen jag var barn. Och knappt då heller.

malou sa...

"Avundsjuk, jag blir så avundsjuk.." Det har inte varit värdens bästa sommarväder/sensommarväder - det är sol men ganska kallt. Så tre bad är allt det har blivit denna sommaren :-(

Miss Gillette sa...

Nej, det får inte vara färdigbadat för i år ... Förr om åren slängde jag mig gärna i om höstarna, bara för att chockera mig själv och andra en smula. Gladchock, då. För man mår ju så fenomenalt efter ett kallbad.

Men vinterbadar, det dröjer det innan jag börjar göra.

Annika sa...

Bada ute i havet i sept är ju inte dumt, och inte så vanligt heller, kanske!
Hur många grader var det?

Evatina-beth sa...

Var det årets sista bad?
Kram!

Bloggblad sa...

malou: Jag har genom åren varit jätteavis på alla som haft nära till vatten, min man gillar inte att bada och att åka själv en eller två mil till närmaste badställe är inte så kul (speciellt som jag inte hoppar i var som helst) men med båten blev det skillnad!

Miss G: Eftersom jag alltid lider av mer eller mindre klåda på armar och ben har jag börjat uppskatta kallvatten (och snöbad) Det stillar klådan gudomligt skönt. Bortsett från att det är härligt att flyta omkring ...

Annika: Det var nog 17-18 grader, jag var inte i så himla länge, men det kändes inte särskilt kallt (fast det tyckte maken)

Evatina-Beth: Förmodligen. Nästa helg är det annat på gång som inte inkluderar bad. En mässa i Jönköping med egna sång bl.a.

Tankevågor sa...

Ser så härligt ut! Jag brukar bada hela september men sen får det vara nog. Mest för att det då blir kyligare i luften.
Tycker absolut INTE att du ska låta din blogg självdö!!! (med anledning av vad du skrev hos mig)
Visst verkar det som om många "hänger" på FaceBook och det är väl ok. men det kan aldrig ersätta bloggen. Blir inte alls samma sak. Så fortsätt blogga kära bloggsyster! Skulle sakna dig så annars.

Bloggblad sa...

Londongirl: Bara jag kan värma mig efter badet, så är det inga problem. Fast - jag har inte så nära till vatten, så det blir nog inget mer den här säsongen.

Jag velar fram och tillbaka om bloggandet. Har gjort det länge - känner inte samma glädje inför det längre, och tycker att det känns mer och mer som om många av mina "gamla" bloggare, bara sköter sin egen blogg och har slutat läsa hos andra (eller kanske bara hos mig?). För mig har det roliga varit kommenterandet och att man lär känna andra via bloggen, inte bara att skriva själv. Ge och ta.

Marianne sa...

Du är modig du som vågar vara badnymf så sent som i september! Jag tror jag på sin höjd hade doppat tårna.

Amber sa...

Hmm, du har ju avslöjat en del av vad som finns under vattnet på den nedre bilden - läste jag inte Slätbaken någonstans... Lyckliga du! :-)

Bloggblad sa...

Marianne: Det var varmt och skönt i solen - bara kallt av fartvinden på hemvägen. Och vattnet var precis lagom.

Amber: hehehe... jodå, det är slätt och runt både bak och fram och på sidorna!

Eleonora sa...

Underbara bad! Tänk att få bada utan fastklibbad baddräkt, det är väl så det är meningen att det ska vara egentligen!

Fina blåtonade bilder.

Äventyret framtiden sa...

Så skön blogg jag hittade när jag tittade in till dig.
Jag längtar till havet och att doppa mig, men hos oss börjar det bli aningen kyligt. Vinterbad:), kanske

Fina bilder!

Bloggblad sa...

Eleonora: Helt rätt, fast bland folk skulle jag nog helst vilja ha heltäckande...

Pettas: Tack ska du ha! Jag tror mig ha sett ditt namn någonstans, men jag är nästan skraj för att leta runt bland nya roliga bloggar - när ska jag hinna? Men nu tänker jag förstås klicka på ditt namn.

Cecilia N sa...

Haha, du skrev ju det där ordet i alla fall ju. Hur många besökare har du ökat statistiken med då?

2002 badade jag här i havet i september, iofs den första september, men man får inte vara snål. Men det var ju DET året. Det var en fantastisk sommar (och långgrund badplats i september ...)

I år har jag inte varit i sen i juli och även då var det så att det rev när man simmade mot vågorna.

Sluta inte blogga! Jag vägrar facebook och skulle bli väldigt ensam här ute i bloggosfären om alla stängde om sig där och på ravelry (som jag också vägrar av tidsskäl).

Miss Gillette sa...

bloggblad: För att fortsätta diskussionen hos mig om att erkänna pinsamheter, så har jag aldrig hört talas om ravelry. Men vad det än är har jag sannolikt inte tid med det, så jag instämmer med cecilia n.

Bloggblad sa...

Cecilia: jag behagade skämta... jag har nog haft lika få som vanligt. Jag kollar inte varje dag - deprimerande läsning.

Vad är ravelry? aldrig hört ens.

Miss G: jag konstaterar att jag också fick ett nytt ord där... Vissa saker undviker jag medvetet. Som t.ex. iphone med ständig uppkoppling överallt - jag vill ha fredade zoner, sitta och slappa i personalrummet på raster, inte kolla mail och blogg.

Bloggblad sa...

Cecilia: jag kollade. INGEN har googlat på det. För några år sen skrev jag ordet "badbilder" och fick mängder med sökningar...

För att inte tala om när jag raljerade om "villiga hemmafruar" som jag hade fått erbjudande om... det drällde av sökningar. Jag gissar på många besvikna miner.

Lisbet sa...

Så skönt det ser ut.
Jag har nog färdigt simmat för i år :)
Fina bilder, så härligt blåa!
Ha en fin helg!

Musikanta sa...

Det där med kommenterandet är mycket svårare nu när MM är hemma om dagarna. Jag får knappt tid att skriva några egna inlägg längre. För det går inte att komma ifrån, att läsa andras inlägg och kommentera tar TID...

Idag har jag försökt läsa igenom alla som jag brukar länka till och jag har redan suttit i tre timmar (förutom de två som det tog att skriva det egna inlägget). MM är nämligen borta hela dagen...

Men visst håller jag med dig - det är kommentarerna som egentligen är det roligaste, både att få och att svara på. Man får kanske ransonera inläggen till ett per vecka ungefär och ha något sorts schema för att sitta vid datorn. För mig är det ju orgelövandet som blir lidande. Och promenaderna ibland.

Miss Gillette sa...

musikanta: Men kära nån, är han inte självgående ett dugg din karl? Se till att han startar en egen blogg, så ska du väl få lugn och ro. ;-)

Bloggblad sa...

Lisbet: Det var lika härligt som det ser ut! Tack - jag hoppas på en fin helg - ska väl berätta sen vad jag ska göra...

Musikanta: Jag skulle bli fullständigt galen om jag inte fick syssla med vad jag vill när Per är hemma. Men jag känner ju din man, så jag vet.

Jag har lagt fram min gitarr - så numera när det är reklam hinner jag stämma den och öva på några låtar under t.ex. Idol, som jag älskar att följa. Och sticka till. Jag känner mig så otroligt effektiv och nyttig.

Miss G: Håller med.

Vonkis sa...

Fryser bara av att kolla på bilderna! Har du tinat upp än?

Bloggblad sa...

Vonkis: Det var verkligen skönt. Skulle gärna göra om det. Förra året var jag på retreat den här helgen och badade tre dagar i rad. Fast... det var väldigt varmt och soligt då.

Bloggblad sa...

Vonkis: Det var verkligen skönt. Skulle gärna göra om det. Förra året var jag på retreat den här helgen och badade tre dagar i rad. Fast... det var väldigt varmt och soligt då.

Klimakteriehäxan sa...

Det ser fullständigt underbart ut. Avundsjuk! Men nu är det väl ändå för sent ...?