Statcounter

torsdag, december 30, 2010

Mellandagsjobb

Jag har ingen helhetsbild från mitt soffrum som det såg ut för ett par veckor sen, men jag hittade den här från påsken -06 när barnbarnet och jag lekte cirkus i min tänkarsoffa. I måndags såg det ut så här. De bruna fönstren är borta, och även den onödiga altandörren som fanns till vänster i bild - samt dörren in till köket, den sattes igen redan i somras.
Vävtapeterna är kvar sedan huset byggdes -74.

Och för ett par timmar sedan såg det ut så här. Längre kommer vi inte idag, men å andra sidan har vi nåt att pyssla med i morgon.

14 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

"Nåt att pyssla med" - var det årets understatement, kanske? :-D

Marianne sa...

Haha, ja man behöver ju inte oroa sig för att ni ska ha tråkigt i alla fall : D

Ska bli spännande att se det färdiga verket!

Bloggblad sa...

K-häxan: Ja, suck. Du kunde läsa mellan raderna!

Marianne: Fast nu börjar jag tycka att det är astråkigt med den röra som blir runt omkring när man gör nåt på ett ställe.

Spännande är ordet! Det ska in en ny möbel framför det vänstra fönstret(som inte är köpt än) nya gardiner (som inte är utsedda än) och ett gammalt piano - till höger. Och så min 10 år gamla soffa längst in. (Och så ska böcker tillbaka i den stora bokhylla som flyttats in i gästrummet...)

Elisabet. sa...

Men jag förstår inte ..., har ni målat tapeterna ...? Ljusare ..?
Ja, här ska målas i helgen. Jag har äntligen lyckats övertala pv att vi ska slippa mönstrade tapeter i vardagsrummet ,-)

Yipppppie!

Miss Gillette sa...

Även ett såpass litet utrymme blir ju ett megapyssel när man gör om det så grundligt som ni verkar göra. Det ska bli spännande att få se resultatet. Och hur ni ska kunna pressa in allt du räknar upp ...!

Å andra sidan var det nästan så jag trodde att vårt mikroskopiska badrum hade elastiska väggar när vi byggde om det för snart två år sen, så det går nog jättebra & ni kommer ändå att kunna spela krocket mellan möblerna. :-)

Bloggblad sa...

Elisabet: Så enkelt var det inte! Det gjorde vi i vardagsrummet för 3 år sen, men här var vi (=mest maken) tvungna att spackla och hänga såna där utjämnande undertapeter som täcker sjögräset - sen, idag, kom det på tapeter i randigt, svagt svagt grått och ännu svagare grått med en tunn silverrand mellan de större ränderna. Det syns väl att den är randig?

Jag är glad att vi kommit så här långt... är inte avundsjuk på er som ska börja, det drar med sig en massa extrajobb, måla taket och lister och nya gardiner och sånt.

Miss G: Grundligare går nog inte... bara golvet är kvar, men det är fin parkett så den duger länge till.

Rummet är inte så litet som det kanske verar, de förra hade matsal där, och pianot går inte längre ut än den bokhyllan. Byrån framför fönstret är inte heller bred (tror jag, för den är inte köpt än). Där ska jag gömma alla cd-skivor som jag inte vill se. Bara höra.

Jag slänger och slänger vid varje renovering, ändå är det lika mycket kvar. Ynglar prylarna av sig?

mossfolk sa...

Hm, ett projekt. Men kul att se före och efterbild, sedan när det är klart!
Så liten hon var, barnbarnet :)

Vonkis sa...

Så bra att ni inte sitter sysslolösa på årets sista dag.

Bloggblad sa...

mossfolk: Tur att man slutar växa i den enorma takten... Du kan ju gissa hur vardagsrummet (bakom mig) ser ut nu... blä. Gäller att hålla blicken riktad framåt!

Vonkis: Nu har jag inte varit sysslolös på den dag jag minns, men riktigt så här överhängande mycket har det bara varit vid tre tillfällen det här året. Vi lägger renoveringsprojektet på övervåningen - på hyllan :) Vindshyllan. Inte tusan orkar vi mer sånt här på några år.

Anonym sa...

Det var bra jobbad! Då har du lite kvar till nästa år. Det blir säkert hur fint som helst.
Gott Nytt År!
Många hälsningar / ela

Annika sa...

Ja, det där kommer att bli fint som snus!!!
GOTT NYTT ÅR!!!

Bloggblad sa...

ela: Tack, det är tur att jag har ledigt hela nästa vecka också, för det drar med sig en massa smågrejer när man gör om någonstans.
Gutes neues Jahr wünsche ich zurück!

Annika: Det hoppas jag! Gott nytt på dig med även om vi inte firar det samma timme...

Musikanta sa...

Gud, vad ni jobbar! Jag blir helt matt...

Bloggblad sa...

Musikanta: Men nu är det värsta gjort. Jag blev också matt för en stund sen och har sovit gott en liten timme.