Statcounter

måndag, december 20, 2010

Men ser man på!

Här finns bilder från gårdagens konsert i kyrkan och kanske kan man läsa sig till hur det lät. Jag har hört flera som tyckte att det lät jättebra, men de ditkommenderade familjeherrarna tyckte att det var för lite klös och ös... Typiskt att dom båda som inte sjunger en ton själva, sitter och tycker och har åsikter!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Orkar knappast kommentera.
Kan ni inte spröjsa upp er lokaltidning litegrann?
Fat jag är övertygad om att det lät fint.

Kulsprutan

Evatina-beth sa...

Det är väl härligt med en julkonsert och den som vill ha mera klös och ös får väl gå med i en kör och försöka införa detta. Så det så!

Bloggblad sa...

K-sprutan: Hur gör man när man spröjsar upp?

Evatina-beth: Jag tror att de är högtalar/mikronfonskadade... men varken vi eller orkestern är mickade, jag älskar när det är naturljud, avskyr när det skallrar ur högtalarna.

Anonym sa...

Ref. artikeln: skriva litet roligare och positivare.
Som sagt, jag är säker på att det lät vackert om kören.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

k-sprutan: Det tänkte jag inte ens på, att hon inte la nåt krut på att skriva en rolig artikel. Det märkliga är att det kom nån från tidningen alls... vi var tacksamma för det - inte kan man ställa krav dessutom?

Musikanta sa...

Jag gillar AB väldigt mycket - men hon kanske skulle överlåta musikrecenserandet till någon annan - fast absolut inte till H. förstås!

När hon jämför Olof Lilja med Jussi bevisar det bara att hon inte har hört några fler versioner av julsången än hans. Hon vet alltså inte att den är standard på ALLA julens gudstjänster vanliga, såväl som musikdito. Hon skrev väldigt oinitierat i alla fall, tyckte jag. Mycket uppfattade jag som inlindat negativt...

Anonym sa...

Instämmer med MUSIKANTA.
Klart oinitierat och onödigt ´inlindat negativt´ (bra uttryck) skrivet i lokala bladet.. Ni bor ju på landet - inte kan man begära Jussi B - kvalitet där :o)

Byt till /be om en mer positiv och flexible recencent om ni kan välja - med kanske med fler år och erfarenhet på nacken? Inte vet jag hur gammal hon är, men hon har solklart en del att studera och lära sig innan hon uttrycker sig som hon gjorde i den här artikeln. Jag - som läsare - tyckte absolut att det var rätt trist och okunnigt formulerat.

Kan man skicka det här till s-köpingsbladet så att de är informerade?

Lycka till med nästa körrecension!
Och Happy X-mas!

Kulsprutan

Vem är ´H´, Musikanta? Spännande?
Tack för utrymmet, B-blad!

DS

Bloggblad sa...

Musikanta: Olof sjöng helt gudomligt fint med en varm härlig röst utan vibrato. Underbar version. Jag måste läsa igen, jag upplevde det inte som negativt... fast hon hade fel om de stackars barnen, de hade inte fått öva sin sång ordentligt och kunde inte texten. Sjunga kan de, men de kan inte memorera utan övning.

K-sprutan: H är platschefen på lokalkontoret, också känd som skjutjärnsjournalist (fast bara i sina egna ögon). Hans enda intresse är att skriva om oegentligheter som han försöker nosa upp.

Du kan säkert maila tidningen - men jag tror inte att det är lönt. H har jag gnällt på, så han raderar mitt namn om det råkar stå med någonstans, eller skickar en praoelev så att han slipper träffa mig.

Tankevågor sa...

Hoppar in här på julafton och önskar dig och din familj en riktigt God Jul!

Tankevågor sa...

Glöm inte soffläget och korsordet ibland! Man måste vila också eller hur!

Elisabet. sa...

Men så är det ju, vi som inte sjunger vet mest om hur det ska låta! Du anar inte hur jag kommenderar pv att byta tonläge eller säger ..."men nu blev det ju fel!"

Det händer att han utbrister: "men sjung själv för f*n!"

Christina sa...

Kikar in här som hastigast för att önska dig och de dina en riktigt fin jul!