Statcounter

lördag, december 18, 2010

Slödag

I dag ägnar jag mig åt hasandets sköna konst. Konstaterar att 25 av mina favoritbloggar har uppdaterat sen jag var inne här sist...

Jullovet började för min del redan igår, och pågår i tre veckor till. Härligt härligt. Jag ska nog både hinna att ligga på latsidan och att leda och fördela arbetet med att måla och tapetsera i mitt tänkarrum i mellandagarna.

Och så ser jag fram emot att sjunga in julen i morgon. Till dess hasar jag vidare i raggsockorna! Möjligen en snöpulsarpromenad medan det är dagsljus. Om jag orkar... det ser inte inbjudande ut, det blåser som bara den.

15 kommentarer:

Vonkis sa...

Jullov redan! Det var det värstigaste. Njut, njut och njut.

Anonym sa...

Så skönt med lov!

Imorgon ska jag på fjärdeadventgudstjänst på svenska kyrkan här.
Jo, jag tror nog att du tänker: äntligen - när fan blir gammal blir han/hon religös.
Men förutom en andaktstund och julpsalmer blir det julmiddag med snaps efteråt.
Vetefasen vad som frestar mest :o)

Ha det mysigt under ledigheten och slit på soffan så mycket du har tid för!

Kulsprutan

mossfolk sa...

Skönt! Vi skulle ha en hasardag i dag, men de har en tendens att bli välfyllda ganska fort...
Kul med så många uppdateringar (fast då brukar jag klicka runt och läsa, men glömma (låter bättre än "inte orka") kommentera). Jag tycker annars att det är lite segt på bloggfronten nu.

Bloggblad sa...

Vonkis: Det beror enbart på mitt halvtidsjobb (med halv lön!)

K-sprutan: Det är egentligen konstigt att det är tillåtet att spela så mycket kristen julmusik i radio/tv och på varuhusen - tänk om folk blir påverkade?! Det är ju inte tillåtet med religiös påverkan i skolan...
Akta dig, så du inte trillar dit! Men ha' så kul!

mossfolk: Visst är det ganska segt med bloggandet, vissa skriver själva men verkar ha slutat läsa (i alla fall kommentera) hos andra. Men jag förstår till fullo - tiden ska räcka till mycket, och dessutom tror jag att nyhetens behag har falnat. "Det var roligare förr"

malou sa...

Jag skriver, jag skriver, jag skriver - men inte vet jag vad jag skall kommentera, annars än att jag får "jullov" från tisdag.
Jag tittar in till dig varje dag, på hedersord, ¨ven om jag inte kommenterar alltid ;-)

Bloggblad sa...

malou: Åh, vad jag blir glad. En trogen läsare... Själv skäms jag lite över att jag varit otrogen en längre tid mot alla läsare. Vet inte när och om jag hinner ifatt. Jag måste ju prioritera mina skrivuppdrag. Har skrivit tre verser till en melodi jag fick häromdagen. Nu ska jag pröva vid pianot om det funkar ihop. Sen får jag bara blunda och hoppas att beställaren gillar det jag totat ihop.

Anonym sa...

Precis som MALOU härovan är jag inne på din blogg varje dag och kollar om du hoppfullt har varit produktiv.

Betr julmusik, kristen eller inte, tycker jag den ska höras endast vid jul. Tyvärr börjar den ju i början av oktober så man är rejält less i slutet av december. Tycker jag.

Men i kväll blir det andlig spis i en kyrka med hyfsad akustik och dessutom julbord efteråt. Det ska nog bli trevligt.

Apropå ´trillar´ dit har du nog ditt finger med i spelet om det ev händer :o)

Fjärdeadventshälsning
Kulsprutan

Tankevågor sa...

Jag gillar såna där "raggsockhasardagar" jag med. De är så sköna och de behövs tycker jag. Nu är det lite förkylt här och jag ligger efter med precis allt men jag vägrar att stressa. Får mitt jullov på tisdag, ska bli skönt.

Här är en trogen läsare till. Jag läser precis varenda ord du skriver. Men ibland hinner jag inte in...då får jag läsa ikapp om du bloggat ofta. Men läser allt det gör jag. :-)
Ha det gott nu!

Evatina-beth sa...

Härligt med dagar som inte kräver något. Det finns alldeles för många som kräver alldeles för mycket. Hasa på !!!
Kram

Musikanta sa...

Har inte varit utom dörren mer än för att slänga soppåsen idag. Sov till halv tio och åt inte lunch förrän klockan tre. Sen tog jag mig samman och städade mitt rum och hittade en av dina muddar som trillat ner i papperskorgen! Jag använder ju dem vid datorn varje dag.

Jag hittade också inlägget om radion i Skällvik när jag städade hyllan där jag inte städat på två år. Tyckte det kunde passa nu. Har också övat orgel i två timmar faktiskt...

Jag har som väl är inte hört en enda julsång sedan vi var på Timmermannen i torsdags!

Bloggblad sa...

K-sprutan: det är flitiga läsare som du, malou och londongirl + några vänner som smyger förbi här som ger mig lite dåligt bloggsamvete...
Hoppas att gårdagskvällen blev fin!

Londongirl: Skönt med trogna bloggvänner - men svårt att hinna med... I dag har jag visserligen raggorna på, men försöker få undan lite så det blir lättare när vi ska tapetsera i mellandagarna. Saknar aldrig nåt att göra.

Evatina-beth: Jag tar mig såna dagar även om det alltid finns nåt att göra. Kreativa pauser känns det som, sen får jag lust att ta tag i grejer igen.

Musikanta: Jag har flera saker som jag skulle behöva hitta... inslaget om Skällvik var himla kul. Som ett roligt blogginlägg.

Anonym sa...

Kvällen var jättefin, men för en ovan kyrkobesökare blev jag besviken på den nya tonsättningen/musiken till 4 av 6 traditionella psalmer.
Det gillade jag inte. Var mer kreativ om det ska införas nytt! Kolla med M.B./Tina om kyrkan vill förnya musikrepertoaren - och det tycker jag gärna att dom ska göra. Både vad betr text och musik.
Men peta inte i det som vi stofiler är vana vid och vill sjunga med i.
Det finns massor med nya idéer.
Nog med gnäll.

Julbordet var smaskigt och snapsen smakade gott, som vanligt. Ingen förändring där. Det vågar dom nog inte :o)

Kulsprutan

Så som du bloggar nu ska du solklart ha gott samvete :o)

Bloggblad sa...

Du låter som min man. Den enda gången om året han går till kyrkan, ska allt vara som när han var barn. Den nya fina melodin på Gläns över sjö och strand gillar han inte.
Jag som sjungit dessa gamla sånger till leda, blir jätteglad över en ny melodi. I skolan och till barnkören skrev jag egna julsånger för att jag var så less på de gamla.

Det där är ett jättestort problem - alla vi som gärna går i kyrkan ofta vill förnya det hela, men det vill inte de sporadiska besökarna (vilka nog är fler till antalet).

Jag ska också försöka läsa ifatt lite hos alla som så troget läser och skriver här. Sen får vi se hur talträngd jag är...

ullrika sa...

Jag ligger inte helt i fas jag heller... ;) å som svar på din fråga om min lilla yra EmmaLi så, ja vi har fått svar. Det visade att det inte är nåt fel alls. Men dom hittade en i mina ögon läskig cysta i hennes hjärna som jag inte fick fason på vad man ska göra med. Ingenting tydligen?!

Krams!

ps. om du orkar kan du kolla här http://www.ullrika.se/2010/12/2012-om-maalis-provsvar/

Bloggblad sa...

Ullis: Jag förstår precis. Huvudsaken är att det inte är nåt farligt som placerat sig där, men det ska helst inte vara nåt alls. Min dotter fick ju epilepsi strax efter att hon blev mamma, lika oroligt det - fast nu fungerar medicineringen, men hon känner av det vid stark stress.