Statcounter

lördag, januari 22, 2011

Plockepinn

Nu undrar jag: Hur gör man om man är ensam och inte har nån händig människa till hands? Det är ca 25 år sen jag köpte en byrå sist, och då kom byrån hem i färdigt skick. Numera är det tydligen plockepinn som gäller även på andra ställen än IKEA. Även om jag är ganska händig, erkänner jag direkt att jag hade gett upp redan vid kartongöppningen. Som tur är, har jag en närstående person som aldrig ger sig när det gäller såna här saker. Efter ett par timmar började jag inse att det nog skulle bli lådor med tiden. Och det blev det! Det är inte riktigt klart än, jag ska hitta nån lämplig duk till bänken bara.

Själv är jag himla nöjd med mitt ljuva lilla tänkarrum, men maken stod och tittade häromdagen och såg väldigt tveksam ut till mina ihopknåpade gardiner och fina krukväxter. Sen frågade han om han skulle säga vad han tyckte, eller vad jag ville höra. Det första förstås... jag har ju haft tonåringar en gång i tiden, så obekväma sanningar är jag van vid.

"Det ser ut som hemma hos min mormor!"

Han får bo kvar. För jag är ju faktiskt mormor. Och så är han rätt bra att ha till att skruva ihop saker. Men - han får inte nyttja mitt rum! Det är bara till för mormödrar. Så det så!

27 kommentarer:

Linda sa...

Jag tycker att det ser ljust och fint ut!
Och det är ju så sant, du är ju mormor :)

Bloggblad sa...

Linda: Jag vill ha ett vilsamt rum. Dessutom kan jag berätta så här vid sidan om, att han varit mer än skeptisk till mina ganska tuffa gardiner i andra rum... de var FÖR moderna.

4U2 sa...

Du gör helt rätt! (ler)

Elisabet. sa...

Ja, jag minns en garderob från Ikea som skulle sättas sammans ... det var nära att det resulterade i skilsmässa .-)

Tankevågor sa...

Där är vi väldigt lika du och jag. Trots att jag är en händig person så skulle jag också ge upp....har så dåligt tålamod med sånt där.

Jag håller med Linda det blev ljust och fint. Så skönt att P får bo kvar. Honom får du inte tappa bort....han som kan både angöra en brygga och skruva ihop möbler. :-)

Klimakteriehäxan sa...

Vi lever i de platta paketens tid! Glömmer aldrig när jag ensam tvingade upp en tresektioners bokhylla, med skåp nertill ... den svajade lite ibland, men stod kvar tills jag flyttade!

Anonym sa...

Ljust och fint tänkarrum.
Och så praktiskt med en händig man i huset.
Resten av huset förstås - nu när möbeln är färdig i din egen ´kuppe´. :o)

Kulsprutan

Nina Lindh sa...

Vill man se ett mormorsrum så ser man det... annars kan det vara vilket rum som helst.

Och "plockepinn" får man som sagt från de flesta affärer nu.

malou sa...

Ett ljust och fint rum - jag tycker också om det även om jag "bara" är farmor! Men mitt "målarrum" är blått, och dubblar som gästrum när det behövs...

Cecilia N sa...

För ett antal år sen köpte vi en duschkabin, levererad som platt paket.

Instruktionsbladet var bra och detaljerat. Dessutom stod det att när man kommit så här långt var det dags för fikapaus!

Bloggblad sa...

4U2: Tack!
Elisabet: Jag har aldrig ens försökt, har för dåligt tålamod, och så släpper jag taget när jag vet att det finns en som kan.

Londongirl: Nej då, men vi har så pass många rum att han inte behöver känna sig bortstött... Han är förvisso bra att ha.

K-häxan: Det där med att efterdra brukar bli bortglömt... Jag är full av beundran om du lyckades få ihop så mycket själv!

K-sprutan: Jag hoppas förstås på många bra idéer i detta tänkarvänliga rum. Trivs där redan även om det inte är helt färdigt.

Nina: Jag är ju mormor och snart - väldigt snart - 60. Förresten var jag tuff nog i köket... Jag hoppas att vi inte behöver fler plockepinnmöbler nu!

malou: Tack! Faktiskt är det ganska blått i det här rummet, ovanligt för att vara jag! Mörkblå soffa och blåmönstrad matta. Men nu har det svarta (pianot) och det vitgrå tagit över liksom.

Gästrum har vi i sonens gamla rum - fast det blir färre och färre gäster som stannar över natt. Mest har det blivit skräpkammare där...

Bloggblad sa...

Cecilia N: Haha! Det var kul. Mer sånt i byggbeskrivningarna!

Lena sa...

Fint! Jag har också ett eget tänkarrum, där jag mest härbärgerar papper...
Jag har inget som helst tålamod med dylika beskrivningar. Maken är desto flinkare och döttrarna har tack o lov ärvt hans ådra.

Cicki sa...

Mycket snyggt. Ljust och fräscht.

Margit sa...

DET blev MYCKERT ljust och vackert där i fönstret!!
Mycket bra planerat och fina o praktiska saker. Byrån mycket snygg och enkel!!!
Byt INTE bort "gubben din"..för sätta ihop IKEA-grejer det kan han..och det är mycket värt!
Hos oss...så är det min Lasse som "sätter ihop"..det inköpta. Ja, petigt är det!!!
Kramiz!!!

Annika sa...

Jag tycker också det ser jättebra ut i rummet. Och ja, mormor är du ju :-)
IKEA-möbler får jag nästan panik av då de ska skruvas ihop. jag odh Peter kan bli gruvligt osams då :-)

Bloggblad sa...

Lena: I dag sorterar jag alla noter och papper som ska sparas - slänghögen blev rejäl!

Cicki: Tack!

Margit: Roligt att du gillar det. Nej, jag ska inte byta bort honom.

Annika: Tack - ibland känns det som om man måste låtsas vara ung och modern... jag kan väl få åldras liiiite i smaken? Och som sagt, mormor är jag. (Och har några lite tuffare ställen!)

Vi blir aldrig osams om sånt, för jag lägger mig inte ett dugg i hur det görs, kan ju inte själv.

Anonym sa...

Förr köpte man färdiga möbler och lagade maten själv. Nu köper man färdig mat och sätter ihop möblerna själv.... ellem

Evatina-beth sa...

Vad skönt att få vara mormor och stå för det. Då får man väl sätta upp vilka gardiner man vill. Jättefint tycker jag, som visserligen inte är mormor,men farmor kanske duger det med.
Kram Eva

Musikanta sa...

Javisst, 16 mars, haha. Blir det uppvaktning den dagen eller någon annan dag? Eller blir det "uppvaktning undanbedes"...
Måste börja tänka på present - kanske något från IKEA att sätta ihop! Men jag kanske inte är bjuden, haha.

Aha, det är kanske därför du röjer. Och nu förstår jag bättre din kryptiska kommentar på min blogg om den "händige mannen". MM är faktiskt också en fena på att sätta ihop IKEA-möbler, vilket jag är mycket tacksam för.
Jag tycker inte rummet har något med "mormor" att göra - det ser jättefint ut. Snarare som en bild ur en heminredningstidning.

Bloggblad sa...

ellem: Haha... det var en fyndig iakttagelse, annars har jag bara hört den om att vi förr åt inne och sket ute och nu gör vi tvärtom...

Evatina: Det är nog samma ålder på farmor och mormor i alla fall, och helt rätt, det ska vi inte skämmas för!

Musikanta: Tack för att du upplyser mina läsare... Present vill jag inte ha nån (jag röjer ju för att få lite luftigare) men den som vill får komma hit och äta tårta och spela på mitt nystämda piano! Du får mer detaljer sen - men det var så trevligt med 50-årskalaset att jag tänkte göra ungefär likadant.

Annaa M sa...

Usch, det här var inte så kul. Av en del kommentarer att döma så ska man alltså förväntas möblera om hemma hos sig också så att det anstår ens ålder. Får genast ännu mer panik över den förestående födelsedagen som jag sannerligen inte tänker fira. Blev senast idag arg på en god vän som vägrade acceptera det budskapet.

Såg en "nyhet" i en tidning om att fler än Ikea har börjat med platta paket. Lustigt, jag köpte ett dyrt och fint skåp till dottern från fina möbelaffären för tio år sedan. Flera tusenlappar. Massor av dörrar och lådor. Döm om min fasa när det kom hem ett platt paket utan bruksanvisning. Bara antalet olika skruvar och beslag var imponerande. Fick en bruksanvisning direkt från fabriken på 25 sidor! Sen var jag tvungen att gå ut och köpa specialverktyg för några hundralappar. Tog mig två hela arbetsdagar att få ihop det förbannade skåpet. Det sitter ihop fortfarande men jag ser varje dag från min säng att nästan alla dörrar och lådor hänger lite skevt.

Bloggblad sa...

Annaa: Jag vägrar bry mig om hur man "ska" ha det, jag vill bara ha det så att jag trivs. Däremot har jag lite städnoja och skäms när det är stökigt och det råkar komma folk på besök.

Det krävs mod, ska du se, att t.ex.inte ha hela bokhylleväggar, jag har sett ett och annat ögonbryn lyftas över att det saknas eftersom jag ju läser väldigt mycket. För att inte tala om ögonbrynen som höjts över att jag spikat upp gardinerna direkt på väggen (fast man ser inte spikarna).

Jag hade nog gått till återvinningen eller Myrorna och köpt hyllor och skåp om jag inte haft nån händig person som gjorde det. Ger upp direkt...

Det finns en fördel med att ha kalas - då behöver jag bara städa en gång, och då kan jag passa på att bjuda ifatt alla som jag har dåligt samvete för att jag inte bjudit på evigheter. Och det är 10 år sen sist...

Men tro för all del inte att jag tapetserat och ändrat för den skull - köket skulle ha varit klart för 10 månader sen (men det dröjde!) fönstren skulle ha kommit i somras (kom 1 dec!) och innan dörrarna var igenbyggda var det ingen idé att tapetsera... men nu skyndar jag förstås på för att bli klar och slippa ha 3 kassar med cd-skivor på golvet...

Miss Gillette sa...

Ljust och luftigt ser det ut: en idealisk grogrund för tankar, det är jag övertygad om.

Dessutom var det en väldigt rolig bloggpost -- kanske ett omedelbart resultat av det estetiska lyftet?

Bloggblad sa...

Miss G: Åh, jag tackar... i dag har första versen i det ljuva rummet tillkommit. Skulle lägga mig för en liten slummer, men så kom noter på mailen - som jag inte kunde motstå.

Vonkis sa...

Vore det inte för att jag har ont i både mage och skulderblad efter en massa hostande hade jag skrattat väldigt mycket åt det där. Vad han tyckte, eller vad du ville höra, då hade han ju redan avslöjat vad an egentligen tyckte.

Och rummet ÄR väldigt ljust och fint.

Bloggblad sa...

Vonkis: Tack! Det är det ljusa och rena jag har eftersträvat.