Statcounter

fredag, mars 11, 2011

I jämförelse med...

... det jag hörde på radion när jag vaknade, och sen såg bilder från... så är jag riktigt glad över min egen lilla "naturkatastrof" på uppfarten här hemma. Den känns som en påminnelse om att jag har ett hem att pyssla om. Till skillnad från alla dem, vars hem flöt bort i en flodvåg i morse. Djup suck! Vad är väl några kilo sågspån som som kommit i dagen vid snösmältningen, men fortfarande ligger infruset i isen? De trogna läsarna kanske minns att vi fick våra fönster bytta just i den värsta snöstormen, som snabbt och effektivt dolde allt skräp som blev över. Runt hela huset finns det rejält med sågspån, plastremsor, träflisor och annat som snickarna av naturliga skäl inte kunde städa upp. Men, som sagt... i jämförelse...

(Den uppmärksamme ser en sladd och ett grönt plastskynke, maken har redan börjat leka med båten och häckar därinne under presenningen, med kupévärmaren på, alla lediga stunder.)

11 kommentarer:

Evatina-beth sa...

Ja, vi får verkligen vara tacksamma över att leva i en del av världen där naturkatastrofer är sällsynta.
Härligt att våren börjar närma sig och därmed era båtturer.
Kram

Anonym sa...

Förutom sladden + skynket ser jag nåt annat grönt skymta på fotot av garageuppfarten. Är det en modig tidig vårväxt eller resten av julgranen?

Tids nog får vi siffror och statistik från katastrofområdet och det blir nog inte speciellt upplyftande, tyvärr.

Ha en bra helg och städa inte ihjäl dig - men å andra sidan hoppas jag att du dammar av ovanpå dörrarna ifallatt :o)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Evatina: Det känns lite långt borta ännu...

K-sprutan:Det är en liten kvist från tujan som finns utanför bild...

Här är en evig rundgång på städandet... hinner ju bli stökigt direkt med två slarviga personer i hushållet.

Musikanta sa...

Man har väldigt svårt att fatta den förödelse som uppkommer i tsunamins spår, hur det vore att förlora allt man äger av minnen och ägodelar. Som du skriver, vad gör det med lite sågspån och skräp i trädgården!

Man får hoppas att det inte kommer mer efterskalv som ställer till med ännu mer förödelse. Sen lovar jag att jag INTE ska känna efter om du dammat dörrlisterna på onsdag, haha!

4U2 sa...

En båt ... i garaget? Ja, snart, snart har vi båttider för tiden går ... fort.

Bloggblad sa...

Musikanta: Jag gissar att alla som läst här, kommer att lägga tioöringar på dörrkarmarna för att kolla på nästa kalas om de ligger kvar...
Naturkatastrofer av det slaget är svåra att ta in, det är ofattbart.

4U2! Nåja, båten ligger under det gröna skynket som skymtar, den är lite för stor för garaget, men elen till kupévärmaren kommer från garaget.

Cicki sa...

Ens egna problem känns futtiga när man ser bilderna från tsunamins härjningar. Vi kan nog aldrig riktigt föreställa oss hur det är att få hela sitt liv ödelagt.

Bloggblad sa...

Cicki: Jag har tänkt mycket på det i dag... ändå måste kan man ju inte bara lägga sig på soffan och strunta i sitt eget och bara vara tacksam. Så jag fortsätter med mina småbekymmer som omaka strumpor och tidningar som ligger på fel ställe och smulor som hamnat fel.

Cicki sa...

Ens egna bekymmer försvinner ju inte bara för att man tänker på andras katastrofer. Så det är nog bara att fortsätta ta tag i sitt eget också.

Vonkis sa...

Visst får man perspektiv när katastrofer som de i Japan händer. En jordbävning hade varit nog, att därtill lägga tsunami OCH en härdsmälta... ofattbart.

Bloggblad sa...

Cicki: Så är det!

Vonkis: Man blir ju riktigt tacksam för sina egna problem som får en annan dimension.