Statcounter

torsdag, mars 17, 2011

Livet efter 60...

Jag är ju lite försiktig med att lägga ut bilder hur som helst, men en liten glimt där man inte kan urskilja personer, törs jag bjuda på från kalaset som värmde och gladde och gjorde det betydligt lättare att passera över gränsen från 50-tal till 60-tal. Spännvidden i presentutbudet syns tydligt här: en naken indian och en kostymklädd herrängel... Herrängeln ska hänga över min tankesoffa - men vad den nakne indianen syftar på, tänker jag inte alls berätta. Det är bara mina kollegor som vet...
Och så vackra blommor... som värmer även idag... En mycket oväntad gåva: porträtt av mig iklädd Skällviks urgamla brudkrona.
Och så en till ganska originell present: Maestro kom och spelade den senaste skörden av solosånger som är alldeles splirrans nya - och helt fantastiska. Jag erkänner utan omsvep att jag faktiskt hade glömt en del texter, det gick så jättefort att skriva och skicka iväg... och sen var nästa på gång, och sen nästa, men jag blev glatt överraskad att det blev så bra ihop med musiken.
För den som inte nås av Norrköpings Tidningar, finns här en klickbar bild (nähä, det funkade inte med klickbarheten!) från gårdagens tidning. Jag blev alldeles paff igår när jag fick ett anonymt meddelande från en kvinna som hade läst tidningen och kände igen mig från BB för 32 år sen... snälla, hör av dig igen så att jag vet vem du är!
Nu ska jag fortsätta att lukta på blommorna, kanske ta en stillsam promenad och sen äta rester från gårdagen. Och sen ladda upp inför släkt- och långvägavännerskalaset på lördag.
Det var ju jättekul att fira - vilken tur att jag inte föll för frestelsen att smyga undan. Vilken härlig värme med goda vänner, skratt och sång! Tack alla som var här och puttade mig över åldersstrecket! Och tack till superkompisen Eva som tog hand om mycket bakom kulisserna tillsammans med mina diskande herrar i familjen.

22 kommentarer:

4U2 sa...

Härligt att bli så väl "hjälpt" över tröskeln (ler)!

Christina sa...

GRATTIS i efterskott, hojtar jag, och tycker att du verkar ha haft en väldigt trevlig dag på alla sätt och vis!

Anonym sa...

Stor grattis! Blev lite överraskad efter jag trodde du hade kommit först till typ 55. Önskar dig ett fortsatt trevligt firandet! Många hälsningar och kramar! Die allerbesten Wuensche zu Deinem Ehrentag - viel Gesundheit und alles Gute fuer die Zukunft! / ela

Elisabet. sa...

Så roligt för dig, Marianne! När jag fyllde 50 var jag nyligen skild och nej, det blev inget roligt firande .., middag på kinarestaurang bara ,-)

Men vänta .., om tre år!

Evas blogg sa...

Härligt med födelsedagsfirande!Och vad roligt att du valde den varianten. Stor Grattiskram från Jämtland.

Ökenråttan sa...

Det bästa med festerna är inte gästerna utan resterna, finns det dom som säjer.

Bloggblad sa...

Christina: Tack, och ja – det var en rolig och varm och fin dag!

ela: Das freut mich! Fast varför vill man egentligen alltid se yngre ut? Förr i tiden var det ju fint och aktningsvärt att vara gammal? Mina små elever tänker inte ett dugg på det där med ålder, de blir riktigt arga om jag säger att jag är gammal.

Elisabet: Det har ju diskuterats en del bland bloggare och IRL om man ska ha kalas eller smita undan – och det är klart att det är varken gratis eller jobbfritt och gör sig inte självt, men det var så himla gôtt i mitt hjärta i går (och det finns ju kvar där så länge minnet funkar) att det var värt varenda dammsugning.

Eva: Jag kramar tillbaka!

Ö-råttan: Kul, det hade jag inte hört, men det ligger en del i det… Vi kan i alla fall äta smörgåstårta i morgon också.

Cicki sa...

Vilken underbar dag du verkar ha haft. Det blir många härliga minnen att tänka på framöver.

Tankevågor sa...

Ser ut som du verkligen blivit firad ordentligt. Vad roligt att spara såna minnen från den dagen. :-)

Jag får precis som Elisabet skriver här ovan också ta och satsa på nästa jämna födelsedag om man hänger med.
För min 50-års dag gick inte att fira då min mamma dog i samma veva....ingen kände för att fira då.

Bloggblad sa...

Cicki: Ja, nu är jag glad för att jag inte smög förbi dagen - eftersom kör och skola alltid ger blommor till jämna dagar, hade jag varit "tvungen" att baka en massa ändå... Mycket roligare att de kom hit och förgyllde dagen.

Londongirl: Ja, både 40 och 50 är såna ljusa fina minnen, i övrigt har jag inte firat "allmänt" utan bara ätit gott med familjen. Utom i studentkorridoren, fast där firade vi allt, även fastrars namnsdagar...

Min mamma var döende när jag fyllde 42 och dog dagen efter, nu tycker jag att det var väldigt tidigt... pappa dog när jag var 37.

Annika sa...

Vilken FIN dag du fick, och vilken trevlig fest!!
Roligt.
SÅ ska det vara!! Synd att man inte kan klicka upp reportaget med dig :-(

Bloggblad sa...

Annika: Jag går fortfarande omkring och bara ler... jag hittar inte din mailadress, du kan få texten via mail om du vill.

Eleonora sa...

Där ser du! Man ska ta varje tillfälle till att fira och tänk så mycket glädje och stor värme som du blev bemött med. Och än är det inte slut vad jag förstår.
Hoppas långvägavännefesten blir lika lyckad. Det är jag förresten övertygad om.

Ha det gott och stor stor kramis!

Musikanta sa...

Det var verkligen en lyckad fest med många glada människor. Och jättegod smörgåstårta för att inte tala om dina goda och kaloririka muffins...

Jag träffade också en hel del folk som jag inte sett på tjugo år och det är alltid kul! Nej, det var bra att du bestämde dig för att fira din födelsedag! Men du kan gott länka till artikeln i NT - den är rolig att läsa!

Bloggblad sa...

Eleonora: Jag är så glad för att jag valde kalas, det var jättekul! Jag kan fortfarande känna värmen från alla skratt. Och nu har jag laddat om inför morgondagen, men då vet jag ju vilka som kommer, det känns tryggt och bra.

Musikanta: Jag var så glad, och den känslan sitter i. Har också skrattat gott åt boken jag fick, där fanns många nya godingar.

Det går inte att länka, min svägerska frågade NT eftersom hon ville tipsa sina syskon och barn, men NT lägger inte ut allt, för då köper inte folk tidningen. Först efter några dagar finns det.

Vonkis sa...

Men nu blev det ju väldigt spännande och nyfiket. En naken indian?

Grattis i efterskott :-)

Bloggblad sa...

Vonkis: Tackar - jag firar även i dag, ligger i startgroparna för släktkalas, men tar en paus då och då.

Hehe... den nakne indianen törs jag verkligen inte berätta om nu när bloggadressen legat ute i NT... Vad ska folk tro? Men för många år sen var det en gissningstävling om absurda saker man varit med om - och tänk, alla gissade rätt om historien med den nakne "indianen"...Vad har folk för bild av mig egentligen?

Anonym sa...

Hur känns det nu då, så här ett par dagar efter, när du är veteran på att vara 60?

Welcome to the club!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Just nu känns det toppen - maken har hämtat maten från cateringen och jag ska in i duschen, sen blir det nog ingen mer tid vid datorn idag!

Lite pirrigt, men solen lyser, inge har ringt återbud och förlåtande vit snö ligger över all skit som frusist fast i den gamla smutsiga snön på uppfarten.

Anonym sa...

Stort firat, stort vunnet!

Och skriv nu gärna en inspirerad text om allt fint som hänt - men ta för allan del en stund på tänkarsoffan först.

Skönt att snön låg över skiten utomhus. Inomhus är jag säker på att tio-öringarna inte överlevde en sekund.

Kulsprutan

Vonkis sa...

He he,
Ja var kaaan de ha fått såna tankar ifrån? :-D

Josephine sa...

wow - vilken fest! :-) :-)