Statcounter

fredag, maj 27, 2011

Vita nätter...

Så fort det gick - från att allt var vitt av snö utanför fönstret, till att allt är vitt av sommarnattsljus!

Ibland, näe, rätt ofta undrar jag varför maj månad alltid känns stressig och fullbokad. Jag har haft lika mycket att göra hela våren, ändå är det som om det accelererar ju närmare terminsslutet jag kommer. Är det månne smittsamt att alla kollegor är trötta och stressade?

Jag trodde att jag idag skulle vara helt klar med mitt finalnummer av f-bladet, men icke! Och det beror inte på mig utan på den som sköter det tekniska med sättning och tryckning, så det lär gå åt några timmar på måndag också. Suck. Fick bara med mig ett halvfärdigt korrektur...
Och bilden, då? Har Bloggblad blivit totalt tokig som gympar med halsband och kappa? Skäms hon inte, att åbäka sig så? Jo, lite. Men maken och jag var barnvakter medan barnets föräldrar sprang blodomloppet med sina respektive arbetskamrater, och barnbarnet bara älskar att gympa, så det var inget annat än att ta fram de gamla takterna (jodå, jag var flitig gympafantast under många år, tro't eller ej!) och hänga på när barnbarnet körde med i alla uppvärmningsgrupper.

Sen gick vi på restaurang och myste...


Nu hoppas jag på lite mer tid att leka med datorn, min jättehög med beställningssånger är klar (tror jag, de två sista har jag inte fått respons på än) och den första har redan gått till tryckning. De andra kommer dit med tiden, har jag hört. Visserligen har det varit otroligt roligt, men jag hoppas att jag får lite ledigt nu.


Alltså, inte nu... men när skolan har slutat och shower och avslutningssånger är färdigspelade om ett par veckor... Fram till dess gäller det att hålla tangenterna varma.

11 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Ja, det är faktiskt konstigt, man borde ju känna sig vital och upplivad såhär års, efter den långa vintern och bla bla bla. Men på sista tiden har jag varit helt slut redan när klockan ringer på tisdagsmorgnarna och jag ser faktiskt fram mot sommarlovet. Också barnen är trötta -- det är svårt att få dem i säng i vettig tid när det är så ljust ute. Bara några veckor kvar nu, och nästa vecka är ju barmhärtigt kort. Det borde gå att hålla ut. När slutar läsåret hos er?

Christina sa...

Aaah, vad kul att du bjuder på den bilden :-)

mossfolk sa...

Bilden är u n d e r b a r!!!
Jag har också undrat lite över var tiden tar vägen. Maj framförallt... Och vi ser med fram emot sommarlovet med bara ett jobb och resten av tiden ledigt :)

Musikanta sa...

Jag tycker inte det är så konstigt - du håller ju ständigt igång med långa promenader varje dag...

En rolig bild i alla fall att ha till eftervärlden.

Bloggblad sa...

Miss G: jag tror alltid, att när det bara blivit ljust och snöfritt ute, dåååå är jag så pigg. Konstigt att jag itne lärt mig! Fast det var värre när barnen var små och jag hade klass - då var det föräldrakvällar, avslutningar i fotboll, handboll, kör och orkester + partajer i min egen klass...

Barnen slutar den 17/6 och sen jobbar vi lärare några dar i veckan efter.

Christina: Det är ju inget mot vad du bjöd på för tecknade toabilder (som jag skrattade gott åt!) från Kina.

mossfolk: Jag ser ju att det ser kul ut, men jag kände mig inte så kul... Hade det varit i Söderköping hade jag INTE gjort det, men ingen känner mig i Lkpg.
Ska du sommarjobba? Jag ska bara flumma omkring.

Musikanta: Ibland saknar jag gympatiden på Träningsverket, men jag orkar inte att ha en massa tider att passa, jag vill gå ut när det passar mig. Och det ska jag göra alldeles strax - stavarna fram och sköna sandalerna på!

malou sa...

Men en sån tur du har som har barbarn som lockar med dig på gympa! Mina är lite för små ännu, och bor lite för långt bort, så jag måste nog hitta på nåt annat..zumba ser skojigt ut, eller?

Klimakteriehäxan sa...

Det var väl perfekt med ett litet gympapass! Ett break från f-bladet och skolarbetet ... och nu går väl allt lite lättare, inte sant? :-D

Annika sa...

Härligt med gympapass med barnbarnet!!
Roligt!
Ser jättekul ut!
Förstår att det är jättemkt nu för er lärare i terminens sista skälvande minuter!!

Bloggblad sa...

malou: Zumba verkar himla roligt, fast jag har inte prövat, bara läst om det. Men jag gillar all slags dans.

Vänta du, det dröjer inte länge förrän barnbarnen får dig att göra saker du inte hade tänkt!

K-häxan: En kväll med barnbarnet piggar upp! Och nu är det bara detaljer kvar kring f-bladet. Ska snart på kommittémöte med korrläsning.

Annika: Det är enda gången på året jag avundas dem som sitter på kontor... annars aldrig.

Jag älskar också gympa, fast gör det sällan numera.

Evatina-beth sa...

Hoppas att du ändå har kunnat njuta av våren. Härligt att gå på restaurang när man gympat,det liksom jämnar ut sig då med utlägg och intag.
Kram Eva

ullrika sa...

Snart har du sommarlov! Men först lite förtjänad ledighet, du som är en av dem som har "ärlig" ledighet ;)