Nu när du pratar recept...var det inte du som hade ett recept på knäckebröd som i princip bara är en flytande smet med massor av fröer i som man breder ut på plåt och gräddar?
annannan: Få se om du är mer dådkraftig än jag: jag skrev av receptet direkt men det har suttit på kylen ända sen dess, icke åtgärdat. Ingredienserna har jag också skaffat. Men där tog det visst stopp.
Min enda relation till nässlor är att de bränns. Jag skulle kanske nån gång åtminstone satsa på nässelsoppa på våren. Ja, det är nog tveksamt om det blir av. Lycka till med dina nällor (som man säger i Skåne) Tack än en gång för dina sånger !! Kram Eva
Evatina-beth: Jag lärde mig att tycka om nässelsoppa redan som barn, pappa berättade om hur farmor torkade nässlor för att göra soppa till vintern. Roligt att du gillar sångerna!
K-sprutan: Lite piggare tycker jag nog att jag är, men om jag skickar nässelfrön till dig skulle paketet säkert fastna i tullen.
Maken åkte ut själv nyss, jag hoppas att det blir gädda den här gången med. Jag är hemma och städar och skriver - men jag ska ta mig en rejäl promenad också.
Jag kan ge tips om hur paketen går smärtfritt genom tullinspektion om det skulle behövas. Vanan inne, s a s. Du aaaanar inte allt som skickats till och från utan problem! Och man kan avhålla sej ifrån att skriva avsändare - eller t o m hitta på nåt passande att fylla i. Har du kanske t ex nån du inte gillar så där speciellt? :o)
10 kommentarer:
Tack! Vilket lärorikt kommentatorsbås! Jag ska försöka mig på att torka nässlor jag med.
miss G: Ja visst - hela bloggen är full av kunskap.
Nässlorna är lätthanterliga, jag klippte av kvistarna med handskar, men sen bränns de inte i torrt tillstånd och torkade väldigt snabbt.
Nu när du pratar recept...var det inte du som hade ett recept på knäckebröd som i princip bara är en flytande smet med massor av fröer i som man breder ut på plåt och gräddar?
Det lät så gott men jag sparade inte länken.
annannan: Jodå, det var jag. Här är länken: http://bloggblad.blogspot.com/2011/06/knackerecept.html
Jag sökte i rutan där det står "sök i bloggen" - jag tror att jag hade nån bild också, men den är förmodligen borta.
annannan: Få se om du är mer dådkraftig än jag: jag skrev av receptet direkt men det har suttit på kylen ända sen dess, icke åtgärdat. Ingredienserna har jag också skaffat. Men där tog det visst stopp.
Tackar!
När jag sökte hittade jag bara inlägg om när bloggerskan bet av en tand på knäcken...
Miss G: Du har alla tiders möjlighet att hinna före mig för jag lär inte baka förrän tidigast i mitten av september.
Min enda relation till nässlor är att de bränns. Jag skulle kanske nån gång åtminstone satsa på nässelsoppa på våren. Ja, det är nog tveksamt om det blir av.
Lycka till med dina nällor (som man säger i Skåne)
Tack än en gång för dina sånger !!
Kram Eva
Nu är pigga märren säkert ute och seglar igen. Då får vi bloggläsare längta efter inlägg :o)
Ha en skön helg!
Kulsprutan
Evatina-beth: Jag lärde mig att tycka om nässelsoppa redan som barn, pappa berättade om hur farmor torkade nässlor för att göra soppa till vintern.
Roligt att du gillar sångerna!
K-sprutan: Lite piggare tycker jag nog att jag är, men om jag skickar nässelfrön till dig skulle paketet säkert fastna i tullen.
Maken åkte ut själv nyss, jag hoppas att det blir gädda den här gången med. Jag är hemma och städar och skriver - men jag ska ta mig en rejäl promenad också.
Jag kan ge tips om hur paketen går smärtfritt genom tullinspektion om det skulle behövas. Vanan inne, s a s. Du aaaanar inte allt som skickats till och från utan problem! Och man kan avhålla sej ifrån att skriva avsändare - eller t o m hitta på nåt passande att fylla i. Har du kanske t ex nån du inte gillar så där speciellt? :o)
Kulsprutan
Skicka en kommentar