Statcounter

onsdag, november 02, 2011

Ledig vecka...

Gomorron! Jag hade nog trott att jag som vanligt skulle sova så länge som möjligt denna lediga dag, men vaknade och var pigg redan före 7. När hände det senast?

Kanske för några år sen... Och ännu piggare blev jag när jag krängde på mig min vinst!

Jag var på Skolforum i måndags - för de icke insatta är det en vanlig mässa i Älvsjö för skolfolk. Mängder med intressanta blyertspennor till korsor.... näe, jag menar intressanta läromedel att titta på. Tävlingar och pyssel. Jag fyllde förstås i lite här och där och blev uppringd av Finn Upp på eftermiddagen; jag hade vunnit en fin svart tygkasse med roliga uppfinningar (gallret att lägga i botten av salladsskål/räkskål kommer jag att använda flitigt!) och så en underbar tröja - men de unga slanka flickorna som hade ordnat med det hela, hade inte beställt större tröjor än st 42. Förmodligen kan de inte föreställa sig att någon annan än en elefant har nåt så stort som 46...

Men - blir så himla glad av färgen att jag kommer att töja ut den - och hoppas väl att töja in mig själv med tiden...

Boken "Stökig klass - rektors ansvar?" som jag gjort reklam för här tidigare fick jag vara med en liten stund och marknadsföra. Här är det Eva Larsson själv som pratar sig varm för den.
När jag kom hem på måndagskvällen - utan att ens överväga något Halloweenfirande - ringde det på dörren och detta glada gäng stod utanför.De var så himla fina att jag gärna hade tagit fram en godispåse om jag hade haft nån, men det gjorde inget, sa de så glatt, för de hade i gengäld inget bus att bjuda på.


Två av ungdomarna påstod sig vara grannar, och två andra sa att de sjungit i min barnkör, men jag kunde inte för mitt liv lista ut vilka som fanns bakom maskerna. (Men jag undrar om inte dödgrävaren fick ont i ryggen framåt kvällen...)


I går fick jag denna vackra blomma av den vassa bloggerskan miss Gillette (med sina två flickor som snällt lekte hela eftermiddagen med barnbarnets grejer). Hon och Musikanta förgyllde den grå eftermiddagen och vi kunde nog ha fortsatt snacka några timmar till.

Det känns som om jag fått några timmar alldeles gratis när jag kom upp så tidigt... ska kanske göra nåt riktigt duktigt - som att röja på skrivbordet. Nu är de tidskrävande projekten avklarade och jag kan slänga alla små kom-i-håglappar och provutskrifter som svämmat över tillvaron senaste veckorna.

Och sen förstås en lååååååång promenad i höstdiset.
P.S. 1) Det är inte jag som bestämmer att det ska vara så breda blankrader... P.S. 2) www.nyligen.se har plockat bort möjligheten att ha favoritlistor, och därmed har jag tappat några av de bloggar som jag följer den vägen.

17 kommentarer:

Musikanta sa...

Efter att jag fått se den imponerande viktkurvan på din app är jag säker på att du kan ha den fina jackan inom ett halvår i alla fall :-)!

Tack för senast förresten. Det var mycket trevligt! Själv sov jag till halv 9 idag - så jag har bara hunnit med att äta frukost än så länge. Men FUNDERAR på att tvätta fönster - eller rensa ogräs. Kanske jag också ska ta mig an mitt arbetsum, men först en kopp te...

Bloggblad sa...

Musikanta: eftersom jag inte bantar utan bara är rädd om knän och hjärta inför framtiden, så lär det ta tid. Ingen jojo för min del, utan bara tillbaka till nyttigheterna.

Annika sa...

Du får gå in via bloglovin istället och uppdatera dina listor. Trist att Nyligen slutat med sin tjänst.
OCH du, vilka FINA barn som kom till dig!
SÅ där SKA det se ut på Halloween och sedan RÄTT dag och allt, mkt bra!
Nej, bus är det ingen som kör med på Halloween i USA. Tyvärr verkar det vara ngt som svenska Hween-firare lagt sig till med ibland. SÅ FEL!!
Gläds iaf över att du fick en sådan fin grupp hem till dig!
Trevligt med bloggträff, de brukar alltid vara lyckade!

Vonkis sa...

Skolforum, det är grejer det. Roligast är att samla på sig av alla snygga pennor :-)

Bloggblad sa...

Annika: Det har jag inte prövat än.
Ja, det där gänget var det skillnad på... mot förra året när några killar enbart sprang runt och ringde på och sparkade på dörrarna och stack sin väg. (Fast en granne sprang efter och fick veta vilka de var och sen fick de det hett om öronen av sina föräldrar...)

Vonkis: Ja... och godis och fina påsar... Fast det fanns en del roliga julklappssaker också.

Evatina-beth sa...

När jag slutade mitt jobb kunde vi fylla flera stora krukor med pennor och postit-lappar har vi högvis. Det gäller att sno åt sig när det bjuds.

Bloggblad sa...

Evatina: Mitt jobb har så trista pennor att de inte lockar... och av principskäl tar jag bara sånt som jag använder i jobbet - men på mässor... där vill de ju dela ut som reklam.

En gång i skolan när läraren sa att han inte kunde dela ut fler pennor, ungarna fick hålla ordning på dem, skolan har inte råd att bara köpa och köpa - då svarade en liten gosse: Min pappa kan ta från jobbet till oss allihop...

Ingela sa...

Ja det var synd att nyligen slutade med favoritlistan helt utan att förvarna. Jag har också tappat några adresser bara för det :(

Bloggblad sa...

Ingela: Vi får väl hoppas att de som vi saknar skriver en kommentar så att vi blir påminda. Jag är lite slö med att lägga in länkar i högerspalten.

Men... jag hade en som jag smygläste utan att nånsin kommentera, den har jag tappat. En tjej som lever ett liv så långt ifrån mitt som det nånsing går att komma - ganska spännande att få en inblick i det vardagslivet.

Ökenråttan sa...

Nämen - nu är du tillbaka igen! På min startdisplay som visar 12 favoriter saknades du plötsligt en dag! Snopet! Rutan var tom, så ingen annan hade snott din plats eller så. Men jag kunde ju hämta ned dej från rymden, så helt borta var du inte.

Ökenråttan sa...

Annika: "Tricks" är bus!

Tankevågor sa...

Vad roligt med bloggträff! Vet ju att du bara åker till skolforum över dagen annars hade det varit roligt att få ihop en pratstund. Med Aina igen vore ju roligt. :-)

Vilket trevligt gäng du fick besök av! Tyvärr får vi ju inte så mycket såna besök i våra höghus med portkoder.

Ha en skön fortsättning på höstlovet!

// Lisbeth

Elisabet. sa...

Ja, här är det så illa att det behövs minst den storleken för att man ska kunna andas någorlunda - utan syrgasintag -.

Såg mig själv i profil i fönstret på jobbet. Det har funnits gladare stunder i livet ,-)

Bloggblad sa...

Ö-råttan: Återigen försvann en kommentar... jag svarade redan igår. Vad har du för startdisplay? Jag har ingen där jag ser några uppdateringar.

Tankevågor: Jag är ju inte så mycket för att få tiggande besök eller försäljare vid dörren... Om jag skulle köpa allt för att bekosta en massa skolresor, så skulle jag få sitta hemma och äta falukorv på min semester.

Nu är lovet nästan slut... eller? Nej, men eftersom två halva dagar försvinner med körsång och övningar, känns det nästan så.

Elisabet: Man ska inte titta! Och du, hade det inte varit dragkedja hela vägen fram hade jag inte kommit i den alls, men det är ganska bekvämt att ha den öppen. Intalar jag mig. Och så töjs den nog ut.

Hannele på Hisingen sa...

Fina spöken :)

ullrika sa...

Bloggträff! Så himla mysigt det låter!

De var ett härligt gäng du fick på trappen. Tur de var glada monster :)

ps. hoppas du fick fyllt på förråden av blyertspe... öh, jag menar läromedelsidéer!

Annaa M sa...

Såna där tematröjor är alltid för små även i stora storlekar. I dammodell alltså, herrmodellerna är helt normala. Mitt studieförbund trycker ständigt upp nya t-shirts, jag väljer konsekvent största storleken, de sitter alldeles för tajt och blir bara värre. Efter två tvättar oanvändbara. Ta en herrtröja i stället? Nej, jag klär inte alls i stora t-shirts med liten halsringning.

Bloggträffar är nog allra bäst om de är ganska små och blir mer som vanliga vänträffar. Tycker jag. har bara varit på en annan och den var ganska gräslig.