Statcounter

måndag, mars 19, 2012

Jag har det på tungan...

Efter nästan en vecka med halsfluss, dök det upp en nykomling på tungan när jag vaknade i torsdags morse. "Jag har det på tungan!" passade alldeles utmärkt att säga då. Men jag sa inte så mycket, det blev bara schludder, för det går inte så bra att prata med en illsvidande liten blåsa längst ut på tungspetsen.

Som tur var, behövde jag bara schvara i telefonen tschvå gånger - och vet inte om jag lyckades övertala telefonören (hemskt ord som jag lärt mig av radion) att jag faktischt var nykter... Försök själv att prata utan att tungspetsen vidrör tänder eller gom!

I alla fall - jag googlade på "blåsor på tungan" för att se om jag kunde få tips på nåt att minska svedan med. Vanligt plåster hade varit ett bra skydd, men jag prövade inte det.

Några tips som jag inte kunde ha räknat ut själv, fick jag inte. Men ett par goda skratt. En flicka skrev och frågade vad hon skulle göra mot blåsorna på tungan - det var ju så himla trist att hon inte kunde hångla med sin pojkvän. Hm.. Just det var väl mitt minsta bekymmer för tillfället...

En annan flicka skrev att hennes mamma sa att blåsorna berodde på att hon inte åt nyttig mat, så den flickan vräkte i sig frukt och grönt - och blev av med blåsorna. Inte helle det var nåt för mig, för jag äter alltid frukt och grönt.

Nu har i alla fall min pyttepytteblåsa krympt ihop och svider bara lite. Halsflussen är bortjagad med antibiotika och allt verkar vara som vanligt igen.

11 kommentarer:

mossfolk sa...

Usch, blåsor är nästan löjligt plågsamma. Sådär som att ha en skadad tå. Det låter urfånigt men är hopplöst handikappande.
Skönt att de sällan är långvariga och ännu mer skönt att halsflussen har försvunnit.

Musikanta sa...

Konstigt att de inte ger sig - blåsorna. Du var ju nästan bra igår...

Bloggblad sa...

mossfolk: Det är just det där pyttelilla som är så retfullt att det kan fylla en hel dag, ja nästan två! Som väl är så är jag mycket bättre - hoppas att din sjukling är det också!

Musikanta: Den fanns där igår med, men jag har vant mig vid den och den svider inte. På eftermiddagen i dag har den gett sig i stort sett helt. Så det är hopp om livet!
Vårtor är tydligen virus, läste jag, så antibiotikan biter inte.

Monet sa...

Det där låter som "afte", det man i min barndom kallade "vitblåsor". Det lär finnas bra receptfri medicin mot detta på apoteket numera så fråga där. Och du har rätt, detta är i så fall virus så din antibiotika biter inte på det.

Lycka till, du blir snart frisk, det är plågsamt värre men försvinner av sig självt oftast!

Annika sa...

IRRK, det där är inte KUL.
Jag vet, det gör så ont.
Ibland blir blåsorna tom som kratrar. Här i US finns det som ett slags gele man kan stryka på, men jag vet egentligen inte hur effektivt det är. Det enda är nog att vänta ut skiten...
Sen har jag hört att det skulle hjälpa att suga på minttabletter...
DET kan du ju prova, om du vill.

FEEL BETTER!!

Bloggblad sa...

Monet: I dag är den faktiskt helt borta, men den hade gått ner rejält tills i söndags. Jag köpte en kräm som heter Aftex, på apoteket rekommenderade de den. Men jag fick kleta på stup i kvarten, för inte låg den kvar! Jag har hört talas om afte, men ingen i familjen har haft det, så jag har inte sett det på nära håll.

Annika: Det är säkert den gelén som jag har köpt, sen finns det bedövande munsköljning, men på recept.
Jag prövade en sån där "bedövande" halspastill, men fasen vad det sved... vad jag än åt! Men trots att jag knappt fick i mig nåt gjorde det inget avtryck på valkarna...

Eleonora sa...

Tänk att en sån ynka liten blåsa kan ställa till så mycket besvär! Skönt att du åter igen är pigg och på alerten. Hoppas du får vara frisk nu resten av året!

Anonym sa...

Du överlever nog.
´Mala hierba nunca muere´.

Träna spanskan ifall att du kommer att behöva den snart :o)

Kulsprutekram - om du garanterat inte smittar vi närkontakt!

Bloggblad sa...

Tack för omtanken, Eleonora! Det finns så mycket värre saker som kan hända, men det hjälper inte... det lilla som händer är besvärligt ändå.
Nu är jag pigg igen. Eller rättare: normaltrött... ;)

K-sprutan: Jag undrar så var jag har stoppat undan min lärobok i spanska som jag hade -81 när jag fick 11 lektioner... Men det finns ju översättning på google där man kan lyssna också. Synd att jag inte har några spansktalande elever, jag blandar ideligen ihop de få spanska ord jag kan med de få nya italienska jag lärt mig och gamla franska som ligger i en vrå och spökar.

Nu hoppas jag att du också håller dig alert!

Kram kram!

Christina sa...

Puhu, vilken tur att den elaka lilla blåsan har gett sig, kunde inte låta bli att fnissa när jag försökte föreställa mig hur du lät i telefon...

Vonkis sa...

Skönt att blåsan försvunnit.
Irriterande små rackare det där.