lördag, juli 21, 2012

Paus

Det är säkert inte någon som märker om jag tar en liten bloggpaus... jag har förresten redan börjat med den. Men OM nån skulle undra, så återkommer jag om ett tag. Jag har inte gått vilse i mina garderober, men har inte ro att sitta vid datorn när så mycket annat pockar på. Och då är det inte BARA röjning jag menar. Det händer att slocknar under mitt päronträd en solig eftermiddag...

En liten pausbild, kanske? Det här är en ganska ovanlig syn denna sommar, men ett par gånger har det varit så här fint. Det är Stegeborgs slottsruin i bakgrunden, och vattnet heter Slätbaken. Hör till S:t Annas skärgård.
Men... var vårt bästa ställe med sandstrand ligger, det kan jag ju inte tala om. Det är ändå kappkörning dit när vädret är fint, och tydligen kutym att man inte delar strand. Men... då finns det ett par ljuvliga ställen till!

Och med lite glitter på våg, tystnad (när motorn stängs) får jag massor av ny energi att röja på nya ställen. När det gäller städning och röjning säger jag som salig mamma: Guds barns glädje tar aldrig slut...

13 kommentarer:

Elisabet. sa...

Här är det en strålande morgon - och det hör inte till vanligheterna - och min första semestervecka är snart tillända.

Det blir lite loppis och kanske en sväng till Falkenberg i eftermiddag, annars är det inga större projekt på gång ,-)

Hoppas att du får en skön paus .., båtlivet ser härligt ut ..!

Bloggblad sa...

Elisabet: Här är det mulet ... och molnen hänger tunga. Inget båtväder precis...

Musikanta sa...

Jag har ju så mycket att göra så jag bryr mig inte det minsta om hur vädret ser ut. Och inte röjer jag heller. Det får vänta till hösten...
Fin bild i alla fall!

qi sa...

Jag känner igen den där kapplöpningen till bra badställen från min barndom. Vi hade en träbåt med en sån flagga som ni har i aktern. Men vår båt gick inte så fort som er... :-). Den drevs av en gammal utombordare som startades med ett "snöre", med knut i ena ändan och en träbit i den andra, som lindades runt en "startrundel". Ibland gick motorn igång på första rycket,inte så ofta tyvärr, ibland på tionde (efter mycket svärande från min far...) Ofta började dock det hela med letande efter "snöret" då hela familjen var engagerad.

Maya sa...

Härligt med lite paus :)
Kram

Anonym sa...

Det är inte mycket jag tycker man ska vara snål med, men när det gäller "smultronställen" tycker jag att man får vara flexibel när det gäller att informera.
Hoppas ni bjuds på många fler sommardagar!

Kulsprutan

Klimakteriehäxan sa...

Njut du av sommaren så länge den varar - garderoben finns kvar!

Vonkis sa...

Pausa lugnt :-)

Bloggblad sa...

Musikanta: När vi andra börjar jobba kan ju du njuta när höstsolen kommer... Eller röja... När skolan börjar gör jag inte ett dugg mer än lite snabb fredagsstädning, och en gång om året behövs lite bättre genomgång. När jag väl kommer igång är det inte så tråkigt som när jag tänker på det i förväg.

Qi: Jag åkte aldrig båt som barn, men jag minns svärfars båt, som min då blivande maken fick dra igång rätt många gånger innan rycket tog.

Maya: Tack - ja, det är skönt att vara bloggfri ett tag. Men sen vill jag tillbaka!

K-sprutan: Det lär ska bli ett par bra dagar framöver... men det har de lovat många gånger.

K-häxan: Det är ju det som är risken, att allt skräp ligger kvar...

Vonkis: Det gör jag. Jag ska snart blogga om nåt som jag tror kan intressera dig! Har besökt en författande väninna som jag tipsat om tidigare.

ullrika sa...

Jag har märkt! Saknar dig både hos mig och i din egen blogg! Men nu så :) och jag har ju dig på Facebook så jag får ju liten dos Bloggblad iaf :p

Krams!

Bloggblad sa...

Ullrika: Gulle dej! Det ÄR ju faktiskt mycket snabbare med facebook utan koder - och man kan trycka gilla väldigt snabbt och scrolla igenom.

Men det blir inte riktigt samma sak - och jag har några vänner som inte är med på facebook som gärna vill läsa här. Det smickrar mig och gör mig så glad att jag förstås vill fortsätta blogga, uppehållet blir nog inte så långt. Sen ska jag läsa andras bloggar också.

Anonym sa...

Och vi som inte håller på med FB är naturligtvis tacksamma att du bloggar då och då!

Kulsprutan

Även om vi måste stå ut med sjösjuka.
(Re robottest.)

Bloggblad sa...

K-sprutan: Dagens inlägg hade nog blivit lite tjatigt... båt och bad... men det kommer kanske några andra trevliga bilder från en annan utflykt - snart.