Statcounter

söndag, augusti 19, 2012

Vicken vecka!


Jag brukar ha det rätt lugnt och skönt första veckan när vi börjar i augusti, halvtid utan elever är inte så hårt, så jag tog för givet att det skulle bli så den här hösten också, och bjöd därför in till kusinträff just efter första jobbveckan. Igår alltså. Såg för mig hur jag pigg och utvilad skulle glida runt hemma och förbereda och piffa till det...

Så blev det inte. Både skolan där jag jobbar mest och chefen i den övergripande grupp jag tillhör bjöd in till upptaktsdagar med övernattning - på lockande ställen - så jag tackade förstås ja.

På Husby säteri var det mycket jobb, men också promenad och spa i bubbelbad och god middag.

På Vildmarkshotellet var det också spa efter konferensandet, men lite mer avancerat. Vi fick göra ansiktsbehandling på oss själva medan vi satt med fötterna i vatten.
Utsikten kändes helt ok... sommarens varmaste dag, tror jag t.o.m. att det var, så framåt kvällen fylldes altanen av glada kollegor i badkläder - vi trängdes en del med skrikande småungar i poolerna också.

Ja, ni som är med på facebook har förstås redan sett bilderna... men alla är ju inte där.Så blev det då lördag och dags för släktträff. Mat och prat och skratt - så härligt att känna gemenskap trots långa avstånd i både mil och tid. Vi bor inte särskilt nära varandra och nu finns inte någon samlande kraft kvar ur den äldre generationen.

En guidad tur i vår medeltida stad blev det mellan måltider, skratt och släkthistorier.


Barnbarnet släpper förstås inte förbi nån fest utan en musiktävling - månne de snälla släktingarna svettades grymt under de filtar som utvisade vilket lag de tillhörde? 


I dag blev det vilodag - det blåste för mycket för en båttur, och det tyckte jag var skönt. Promenad i tystnad och vilstol i trädgården räckte utmärkt för att fylla den här söndagen. Och tänk - trots att jag kände mig rätt slak idag, känner jag att jag fick massor av positiv energi från den härliga gemenskapen igår!

9 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jag trodde först att du bytt arbetsplats till Tillväxtverket, men så var det inte ,-)

Jag har drösvis med kusiner på min mammas sida och borde nästan ordna en kusinträff .., vi är så utspridda över landet och ska man ha en chans att ses, så får man nog ordna nåt.

Det ser trevlig ut!

Musikanta sa...

Får dåligt samvete när du berättar om kusinträffen. Det är nämligen min/vår tur (MM:s kusiner) att anordna en sådan. Det är mycket jobb innan, men väldigt trevligt när man träffas.

Det är kul att skolan kostar på sina lärare lite mer numera än den gjorde när jag jobbade. Då var det verkligen inte tal om någon övernattning på Vilmarkshotellet...

Glömmer aldrig när vi på en studieresa till Stockholm blev inhysta i oeldade övergivna asylsökandebaracker med gemensam toa i korridoren. Dessutom fick vi betala 200 kr för resan (som var obligatorisk!!!).

Bloggblad sa...

Elisabet: Chefen kommenterade just att det kanske var känsligt läge att åka på konferenshotell - men det ingick inte mer dryck än lättöl och vatten, och det är väl där de stora kostnaderna ligger.

Ang. kusiner blir det väldigt lätt så att alla tänker: vi borde väl ordna...

Musikanta: Du som brukar ha så stora kalas är väl van?

De två senaste årens övernattningar var helt i klass med er stockholmsversion!

Anonym sa...

Vilket späckat men roligt program du har haft! Tar du extra energipillor (Exstatis kanske :o)för att orka och hinna med allt?

Du skriver att det inte finns ´någon samlande kraft kvar ur den Äldre Generationen´. Vilken ungdom har då organiserat Träffen?

Vann det gröna eller det blå laget frågesporten? Fuskades det? Visste t ex Mormor till frågeledarinnan svaren i förväg? Undrar.

Kulsprutan

Annika sa...

Vad kul med kusinträff.
Förstår att ni alla hade jättekul.
Trevligt också med lite kick off på jobbet.
NI verkade ju ha det toppen.
Hoppas att denna första skoldag går bara BRA!!

Bloggblad sa...

K-sprutan: Nej, det räcker så bra med nässelfrön...

Förr om åren har någon av våra föräldrar bidragit till att det blivit kusinträff - och några gånger utan att de vetat om det: vid deras begravningar. Men nu får själva se till att kontakten vidmakthålls.

Det blå laget vann - vinsten var att få ta kvällspaj först. Mormor var mer rättvis än programledaren, men vi sjöng med båda två ibland.

Annika: Ja, det har varit en rolig och inspirerande vecka och nu har jag vilat upp mig i två dagar - jag började terminen med ledig dag, så i morgon drar jag igång så smått. Det ska bli riktigt kul!

Staffan sa...

Bara en hälsning från en kusin som missade kusinträffen! Vet att ni hade en fin dag tillsammans. Man har ju fått rapport med bilder....Nästa gång kommer vi med. Tack för initiativet!

ullrika sa...

Det är trevligt med släktträffar men som med allt festligt i livet får det inte bli för ofta :)

Blir allt bra sugen på Vildmarkshotellet nu... om än vi kommer ha med skrikande barn till poolen då...!

Hoppas det blivit en bra start på nya terminen nu och att alla nya och gamla barn får ett TRYGGT och BRA läsår och att inga barn ska behöva känna sig osäkra eller rädda i sin skola. Usch, jag får stora bölkänslan av hur många små ungar som får ont i magen bara av att tänka på skolan och alla elakheter de utsätts för där.

Å du, bra att du tog igen dig lite också! Inte ska du åka båt när det blåser om du redan haft en så livlig helg!

Massa kramar till dig!

Bloggblad sa...

Staffan: Vi får hoppas att det inte blir så långt mellan träffarna som det varit förut. Det är ändå härligt att vi känner sån gemenskap fortfarande fastän det är många år sen vi lekte tillsammans i Lyttersta och kring Sågen - tänk vad de där tidiga åren betyder mycket!

Ullrika: Ja du... det skär i hjärtat. Vi har en liten skola där alla vuxna känner igen alla barn och kan de flesta barnens namn. Vi samarbetar och har koll - ändå händer det då och då att mobbning uppstår. Det är en lömsk åkomma som ibland märks lite för sent.

Nu är ju inte släktträffarna så tätt återkommande, men evenemang som kräver ork och energi har det varit lite mycket av. Det ska väl tunna ut, hoppas jag, men några roliga grejer har jag att se fram emot.