Statcounter

söndag, september 16, 2012

En grej till... nej - två!

Det finns ett klipp på Youtube från föreställningen på De Geerhallen i Norrköping i våras. Det ligger här. 
Det är bara en del av sångerna, inget med berättartexterna, men två timmar skulle bli lite för långt för Youtube... Tre av mina sångtexter är med: den första, den sista och psalmen i mitten. Och så delar av de fina danserna som ger stämning åt det hela.

Jag skrev i en kommentar nyss att vi peppar och stöttar varandra i den här psalmskrivargruppen. Då kan man ju undra om det finns någon avundsjuka... Kanske, men det känns inte så, faktiskt. Innan jag var med i det här sammanhanget, och hade barnkör, då hittade jag ofta noter som Anita Bohl hade skrivit texter till. Käcka, härliga sånger som barnen gillade. Och som jag undrade vem denna Anita var som hade så bra tonsättare och blev utgiven... I flera år undrade jag, och var nog ganska avundsjuk om jag ska vara helt ärlig. Sen träffades vi när vi hamnade i samma grupp, och fann varandra direkt. Och därmed var all avundsjuka bortblåst. Dessutom har jag ju hittat bra tonsättare (eller... två av dem har hittat mig, ärlig ska jag ju vara) så jag är helt nöjd. Om nån inte känner igen min fotogrimas, så är det jag till vänster, och Anita till höger på bilden.Oj, två inlägg på raken... det var länge sen!

10 kommentarer:

Musikanta sa...

Jag ska lyssna på Youtube te väcka...
I

Bloggblad sa...

Musikanta: Jag fattar att du har mycket om dig och kring dig som aktiv pensionär... hehehe... (apropå det där med åldris...)

Monet sa...

Välkommen tillbaka till bloggen. Mycket roligare att läsa dig här tycker jag som gillar mycket text och bild!

Anonym sa...

GRATTIS till allt roligt du har för dig!

Är inte det här (re. fotot) samma kompis du träffade i Soller när du var på Mallorca i våras?
Så skönt att ni båda har bra tonsättare nuförtiden - då slipper man ju vara avundsjuk. Och ditt samarbete med Linda har ju givit förnäma resultat hittills. Hoppas ni får fortsätta att vara produktiva och trivas ihop länge!
Psalmernas Simon and Garfunkel :o)

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Monet: Tack ska du ha! Jag är förvånad över att det är så pass många inne här och läser - fast det bara är samma 6-7 som kommenterar... Det sporrar mig faktiskt att hålla igång.

K-sprutan: Tack tack! Den här hösten har jag många roliga saker inplanerade, hoppas att allt går planeligt!
Jodå, det är samma Anita som var på Mallis!

Vad gäller S&G så har jag åldern inne deras nutid, och Linda för när jag hade dem som favoriter. Men likheterna i övrigt? Njae..

Anonym sa...

Nu har jag kollat Youtube-klippet från De Geerhallen och förvånas över att det bara är Bo W´s namn som syns ´on the credit list´. Visst var ni fler som deltog i produktionen, eller?

Underbart i vilket fall som helst.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Helt riktig iakttagelse! Fast... vem som skrivit texter är ju inte så noga, har jag förstått. Det kan väl vem som helst? Och i klippet var inte mina berättartexter med - bara delar av tre sånger.

Roligt att du gillade det!

ullrika sa...

Det där är inte riktig avundsjuka, det tror jag inte iaf. Och det spelar ju hursomhelst ingen roll nu! Men nån kanske är avundsjuk på dig? :)

Krams!

Bloggblad sa...

ullrika: Godnattkram på dig! Jag har märkt att om jag erkänner att jag är avundsjuk är det lättare - men jag tror mig ha märkt att alla inte gör det, utan går direkt på Jante: du ska inte tro att du är nåt! Det där kan väl vem som helst?

Och visst gissar jag att en reaktioner jag har fått egentligen kommer ur avundsjuka.

Anonym sa...

It is the best time to make some plans for
the longer term and it is time to be happy.
I've learn this post and if I could I desire to recommend you few interesting issues or advice. Maybe you could write next articles referring to this article. I want to learn more issues about it!

My website: natural cellulite treatment