lördag, oktober 06, 2012

Fest i dagarna två

De läsare som har hängt med här ett tag vet att jag åkte till Mallorca i våras för att hälsa på en trogen bloggläsare. Nu har den kära Kulsprutan varit på Sverigeutflykt och gjorde en avstickare till Söderköping. 
Så roligt att träffas - igår kväll hemma hos oss och i dag fick jag vara gäst på Brunnshotellet. Festa i dagarna två  - jag måste väl nästan fasta i ett par dagar som kompensation? Doften av dill, skirat smör och riven pepparrot till piggvaren.... mmmmm lika gott som det låter! 

Jag fick en liten dikt idag till lunchen: Mysteriet är löst nu, Lady M. Det som fattades var sidan fem

Kryptiskt? Vem är Lady M? Vilken sida? Lugn, jag ska förklara: 
1) Jag fick titeln "lady" på hotellet på Mallis, eftersom mitt efternamn inte funkar på spanska.
2) I går kväll bad jag Kulsprutan, som pratat engelska dagligen i många år, om hjälp med en för mig obegriplig text på engelska till en melodi som jag har fått i uppdrag att skriva helt ny text till. Jag fattade väl orden var för sig, men fick inget sammanhang och trodde att det berodde på mina bristande kunskaper. Den uppmärksamma K-sprutan tyckte också att det var obegripligt först, men såg snabbt att det fattades en hel sida. Skönt - då fick jag också förklaringen till att jag tyckte melodin var lite väl märklig för att komma från Beethovens penna. (Behöver jag tillägga att jag nästan sitter i givakt bara vid tanken på att samarbeta med honom?)

9 kommentarer:

Eleonora sa...

Ja det är klart att du får sträcka ut ryggen och ha vördnad inför det du nu kommer att skriva. Vilken samarbetspartner! Lycka till!

Bloggblad sa...

Eleonora: Jag hoppas verkligen att rätt ord ramlar fram ur mitt ordförråd. Känns som om jag skulle behöva städa där först...
Tack för ditt stöd, det behövs!

Ökenråttan sa...

Det kommer att bli jättebra - som alltid!

Bloggblad sa...

Ökenråttan: Så skönt att du litar på mig - det gör jag inte alltid själv. Men jag vill ju tro att jag får uppdragen för att jag kan...

Nu har jag ägnat hela eftermiddagen åt Ludwig van och Gellert (den senare ingick inte i mina tyskstudier, han är ny för mig, dog ett år innan Ludde föddes). Det är bara en vers, inte särskilt krånglig, tvärtom riktigt enkel. Men att hitta rätt ord som inte blir banala - när det nu inte går att översätta stavelse för stavelse... det är svårt.

Klimakteriehäxan sa...

Jättekul att du och Kulsprutan blivit kompisar - jag tar åt mej en del av ären, som "mellanhand"!

Bloggblad sa...

K-häxan: Det kan du allt göra! Vi har haft så trevliga träffar och skrattar mycket. Känns bra!

Anonym sa...

Tack för senast!
Söderköping måste vara en av världens sötaste småstäder. I alla fall av dom jag sett. Det blir återbesök så snart tillfälle ges.

K-häxan får gärna äran av att ha varit en utmärkt "match-maker"!

Kulsprutan


ullrika sa...

Det var inte konstigt att det blev en märklig kontext av det där verket! Och vet du, jag är övertygad om att samarbetet mottages av ömsesidig förtjusning från Beethovens sida :)

Krams!

ps. jag fick ju samma elände som din man med min näsa verkar det som. förutom att han var vaken under sin operation... fitüsan för det!!

Bloggblad sa...

K-sprutan: Vassego - och jag tackar för att du kom och spred glädje och skratt!
Söderköping är ännu gulligare på sommaren med stockrosor vid husen och en mängd uteserveringar nere vid kanalen.

Ullrika: Stackare...
Jag tänkte också på det - varför är det bara jag som ska vara tacksam? Beethoven kan gott få vara det också!