Statcounter

onsdag, november 28, 2012

Vinterläsning

Jag säger väl som vid en viss dörr: ÄNTLIGEN! Grattis till Lena som skrivit och samlat ihop så mycket fakta och fått tag i (och tagit) så många intressanta bilder. Jag blir så glad när mina bloggvänner lyckas! När det inte är i samma genre som jag sliter med, så finns inte ett uns av avundsjuka med. (Vilket jag erkänner att jag kan känna ibland. Inte missunnsamhet, men lite "jag vill också...") Dessutom skulle jag inte ha haft tålamod att få till något så omfattande. Det är ingen liten behändig pocketbok för hängmattan - den här lägger man på ett bord och bläddrar och läser i de dryga 400 sidorna. Och så får man komma in i miljöer som i alla fall jag aldrig besökt.
Inte kan jag väl påstå att jag vet särskilt mycket om Carl Malmsten sen tidigare, men eftersom Lena skriver så trevligt, roligt och flyhänt, och eftersom jag är intresserad av både människor och miljöer (och nästan skäms över att jag kan sitta och gråta över helt okända människors levnadsöden både i tv och böcker) så har jag fastnat - och kommer förstås efter att läst den här boken att känna igen Malmstens möbler i fortsättningen! 

Vilket alias Lena har i bloggen ska inte avslöjas, men på bild här har hon varit förut. Här hittade jag en bild när champagnen hade korkats upp - inte för boken, utan faktiskt faktiskt för att fira min 60-årsdag som just hade inträffat.

Det går att beställa hem boken till sitt bibliotek om de inte varit kloka nog att redan göra det - vilket de har på de större i Östergötland. Jag är så glad att jag fick ett ex (lättförtjänt motprestation som jag hade glömt för länge sen... några stickade muddar!) den här fina boken ska jag avnjuta lite i taget.

Bloggandet har fått stå tillbaka ett tag, men som vanligt återkommer jag när man minst anar... Nu har jag skrivit kontrakt och sett korrektur och vågar äntligen tro på att det kommer ut fem sånger till jul. På ett annat förlag har redan ett par kommit, men tydligen inte postats hit än. Och nu sliter jag med årets sista sångtext, hoppas jag. För sen behöver jag vila hjärnan. Och den här är SVÅR!!!15 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ååå, den boken ska jag försöka få fatt i! Tack för tipset!

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag tror att du skulle gilla den!

Musikanta sa...

Jag orkar bara läsa "underhållningslitteratur" för närvarande och knappt det. F.ö. har jag lovat mig själv att ALDRIG mer köpa en bok...
I

Bloggblad sa...

Vad gäller köp, så finns den att låna. Jag tror att du som är så konstintresserad, skulle gilla den.
Att du inte köper böcker förstår jag efter att ha läst blogginlägget om böcker.

Lena sa...

Så härligt att du blev så entusiastisk över boken! Och tack för att du talar om det.

Anonym sa...

Men vilken oväntad och trevlig grej det är när du väl kommer ihåg att du har en grupp som tycker att Fäjan och Tvittret är "sinneslöst" - och minns dina anhängare på Blåggen då&då! :o)
Om du dessutom skriver om duktiga kollegor som Lena och hennes bok om Carl Malmsten får man bocka ännu djupare när man tackar för att du minns oss som följer din blogg. Att du sen inte visste mycket om snillet Carl Malmsten är snudd på förlåtet :o))) Nu kan du ju informera dig mer.

Kulsprutan

Grattis till att det går så bra med dina sånger!/K

Bloggblad sa...

Lena: Det var inte svårt att bli förtjust i den! Och jag är så stolt över alla duktiga bloggarvänner - solar mig lite i glansen... ;)

Kulsprutan: Jag förstår piken - och jag ska bättra mig! Hoppas jag.
Tack för att du hejar på sångskrivandet - jag hälsar även från Ludwig van och tackar ;)

Anonym sa...

Åh, gick det bra, Leidi Em? När du äntligen fick sidan fem.
GRATTIS!!!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

K-sprutan: Jomenvisst! Fick du inte se resultatet - jag skickade det som en pdf-fil om jag inte minns fel.
Avtal är skrivet!

Karin sa...

Ja, den vill jag ha! Pappa snickaren gick en kurs för Malmsten förmodligen innan jag ens var förr, men sedan dess var han ett hushållsord hos oss. Jag vet precis (tror mig veta) hur ett stolsben ska se ut, hur man måste få upp möblerna från golvet (= ben, inte socklar)så att hela rummet syns och mycket mycket annat.

Karin sa...

...äsch: född ska det förstås vara!

Bloggblad sa...

Karin: Då måste du ju förstås införskaffa boken!

Ökenråttan sa...

Jag såg en stor recension av den där boken, i Svenska Dagbladet var det. Två eller tre dar sen. Den lät spännande ...

Bloggblad sa...

Ökenråttan: Helt klart en bok som skulle intressera dig! Jag läste recensionen på nätet.

Eleonora sa...

Visst är det roligt när man får en bok i sin hand, som man verkligen känner starkt för att läsa och om man då dessutom känner författaren är det väl ändå mer tilltalande.

Kul att du fick kontraktet och att du sliter med sångtexterna förstår jag. Men lycka till-hälsning vill jag i alla fall peta ner här.

Ha det gott i snöstormen och stor kram från
Eleonora