Statcounter

onsdag, februari 20, 2013

Forskning och framsteg...

Den som skjuter upp har sitt roliga kvar... kan jag också kalla det här inlägget. Prokrastinering har jag lärt mig här i bloggvärlden att det kallas med ett finare ord. Ett föredrag på en timme är inget som man snyter ur näsan, precis. Speciellt inte som mina kunskaper i ämnet var fragmentariska förut. Inte obefintliga, men heller inte ihopsamlade och ordnade. Därför har jag nu läst allt jag har i ämnet "Den Store Psalmdiktaren under 1900-talet". (Inga namn, så slipper jag en massa googlande sökare.) Och så har jag äntligen tagit mig an projektet som jag hade tänkt göra klart redan under jullovet. Men nu är jag på gång, så nu kan jag unna mig en promenad. Den del av föredraget som ska handla om att skriva i hans efterföljd... dvs om mitt eget skrivande, det är ännu svårare... för där finns det inga urkunder att gå till, utan där får jag flumma fritt. 
Sen... sen ska jag sätta mig igen, fast i soffan, och njuta av den fina buketten som kom med blomsterbud igår. Oj, vad förvånad jag blev. Men glatt överraskad!
När jag har suttit klart och även fått lite mat (Nåja, fått och fått... jag får allt laga till den själv!) ska jag träffa en skrivarvän och fika. Vi brukar inte direkt sitta tysta och titta på varann...

Sa jag förresten att jag gillar att ha sportov?

13 kommentarer:

Elisabet. sa...

Nej, det sa du inte, men det är nog inte så svårt att gissa ,-)

Härligt med buketten! Så generöst av henne!

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag har börjat både att räkna på pengar och att räkna ner till pensionen... Mina bisysslor fyller inte många matkassar, men å andra sidan kan jag behöva leva på rotfrukter ett par år... Så att jag får lov året om.

Du tillhör ju den skaran som brukar muntra upp andra - jag får nog ta och sälla mig till den, för det är roligt att bli glad ;)

Anonym sa...

Spännande projekt. Lycka till!
Och grattis till buketten! Generöst och omtänksamt av avsändaren.
Njut av lovet!

Kulsprutan

Annika sa...

Sportlov är finfint.
OCH, det är dessutom ngt jag saknar eftersom vi INTE har det lovet här.
Det låter som om du har ett mkt skönt lov.

Musikanta sa...

Tänker du åka runt och hålla föredrag om vederbörande. Jag kan hänga med och kompa om du behöver :-)!
I

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Jag tycker att det blir roligare ju mer ordning jag får på det. Så idag när jag fått ihop 3 hela sidor, känns det helt ok. Jag njuter som bara den av att få styra mina dagar själv!

Annika: Men hallå... har inte du lov för jämnan? Eller är du som Pippi Långstrump som ville gå i skolan bara för att få sommarlov?

Musikanta: Åh, vad roligt! Vore ju jättekul! Den här gången finns pianist på plats, men det kan jag behöva till andra gånger! Jag har fått två "lösa" förfrågningar om FA-programmet till hösten, inga datum, bara en allmän fråga. då vore det perfekt!

Ökenråttan sa...

Började psalmdiktarens efternamn på W?

Bloggblad sa...

Ö-råttan: Nej, om du klickar upp bilden, så syns faktiskt hela namnet på den högra helsidan. AF... som jag fått stipendium av - indirekt alltså...

Cicki sa...

"Den som skjuter upp har sitt roliga kvar..." Med den meningen såg jag plötsligt ljuset. Helt plötsligt förstår jag varför jag efter sju år i den här lägenheten fortfarande sitter i ett rum med en massa osorterat och ouppackat. Det är sambon som spar på sitt roliga. Tänk att jag inte förstått det tidigare. Tack......:-)

Tjusiga tulpaner. Min kloka dotter föreslog att nu när jag slutat röka kan jag köpa mig en bukett tulpaner varje vecka och ändå få pengar över. Så det har jag gjort idag. Kostat på mig 10 rosa tulpaner. Inte så fina som din bukett, men helt klart snyggare än ett paket cigarretter i alla fall.....:-)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bloggblad sa...

Cicki: Man blir helt klart gladare av tulpaner än av upprökta pengar!!!

Hoppas att du fick en skjuts att ta tag i det sparade! I somras när jag gjorde storröjning, började jag varje dag med att läsa ett kapitel i boken "Feng shui, rensa i röran" och fick massor av inspiration. Nu har skrivbordet vuxit igen, men jag vet vad jag har i högarna än så länge.

Eleonora sa...

O va härligt att få blommor så där helt apropå! Njut - hoppas du får en fin och skön helg och du - sportlov är hääärligt!
Kram från
Eleonora

Bloggblad sa...

Eleonora: ja, det kändes som nåt extra... Nu har de slagit ut och är fantastiskt vackra. Jag älskar alla lov... Min kropp kräver inte så mycket arbete.