Statcounter

onsdag, maj 01, 2013

Första maj

Nu äntligen har skuggorna kortats av och tunna vårjackan är framplockad.  
På bara två dagar har det börjat lysa grönt utmed min promenadväg. Jag är så glad att jag slipper pulsa i snö - det har inte varit lättvandrat det senaste halvåret.
Blåsipporna, som såg så väldigt många ut häromdagen när de inte hade öppnat sig, verkade inte alls vara så många i utslagen form. Plockade är de nog inte, för de växer vid en nästan igenvuxen stig  - i den skog som syns i bakgrunden på bilden ovan.
Det blev bara två arbetsdagar för mig den här veckan - och så bara två nästa vecka också. Tänk om jag skulle ta mig samman och göra nåt nyttigt då... som att åka in till stan och vårfräscha upp garderoben? Eller tvätta fönster? Hm... vi får se vad som lockar mest.

11 kommentarer:

Elisabet. sa...

Blåsippor ser jag inte många av här och hemma i Malå såg jag dem inte alls.

Men vackra är dom!

Musikanta sa...

Vi har faktiskt gått en långpromenad ner till Husbyvik där det brukar finnas blåsippor. Det fanns, men inte alls så många som tidigare år. Kommer väl ett inlägg om detta så småningom. Får sno mig eftersom det går så fort nu - träden skiftar redan i grönt.

Anonym sa...

Så kommer den till slut - er Vår. Njut!

Kul att se foto av fälten blygt gröna i st f vit-gråa.

Kulsprutan

Annika sa...

Det har blivit ganska grönt i gräset hos er. Härligt.
Blåsippor---ständigt på min saknarlista. Vitsippor också!

Mirren sa...

Tack snälla för dina fina sånger! Jag gillade dem väldigt mycket. Om jag fick önska för framtiden vore det en andra vers till Tellussången där man fick lära sig gasplaneterna i rätt ordning. Casimir blandar ibland ihop ordningen vad gäller Uranus och Neptunus och jag VET att jag är supernördig som vill att det ska bli rätt trots att han inte fyllt sex år än. Men ändå... tack än en gång! KRAM

Bloggblad sa...

Var så god! Jag hörde en minneslista på tv förra veckan - jag skriver den hos dig!

Polargrevinnan sa...

Det blev en mellanlandning här på din blogg. Jag blev nyfiken och har läst om din konsert och inspelning av en CD. Förstår att du känner dig glad och lycklig.
Ha det bra.
Kram Viola

Bloggblad sa...

Hej Polargrevinnan (kul namn!) och välkommen hit!

Du har helt rätt att jag är jätteglad över det som händer i den delen av livet - den övriga brukar jag inte berätta så värst mycket om, mer än ytligt.

tant Hannele sa...

Äntligen lämnat vinterkappan!

Bloggblad sa...

Tant Hannele: Ja, äntligen! Den är borstad och vädrad och inhängd. Men sommaren kom oväntat snabbt... hann ju knappt fatta att det var vår!

Klimakteriehäxan sa...

Naturen exploderar - äntligen! Nu ska man bara oroa sig för att det går FÖR fort ...