Statcounter

söndag, maj 12, 2013

Perforerade veckor...

Tänk, jag får aldrig nog av den här sortens veckor som perforeras av lediga dagar lite nu och då. Det spelar ingen roll att jag alltid är ledig från skolan måndag och fredag, de här extra dagarna känns extra lediga.

Jag har ju längtat hejdlöst efter att få slippa vinterkängor och långkalsonger, men ... det vete tusan om det inte är snäppet vackrare på vintern...Samma vy vid ungefär samma tidpunkt på dagen.
 *duckar för tangentbord som kommer farande genom luften*

10 kommentarer:

Elisabet. sa...

Vi pratade om det där på jobbet .., att vi aldrig har några klämdagar och hur irriterad man kan bli på radiopratare som säger ..."å, nu är det flera lediga dagar på raken!" och så intervjuas människor som har såna ljuvligheter. Dom liksom utgår från att alla har det på det viset.

Våra scheman rullar på oavsett om det är jul, - eller midsommarafton.

Och ja, just det .., jag vet, sett i ett större perspektiv är det verkligen inget att gnälla i och förresten kan man se till att välja ett annat jobb.

Själv ska jag njuta av tre lediga dagar på raken den här veckan, men så blir lönen därefter.

Hej å hå!

Bloggblad sa...

Elisabet: Faktiskt var det inte för lov och ledighet som jag blev lärare, men det är nog därför som jag stannat kvar som lärare!

Jag har några f.d. kollegor som hoppat av till andra jobb och som inte saknat skolan ett dugg, trots avsaknad av lov.

Lönen ja... du kan ju tänka dig hur eländig min halvtidslön är... jag som inte gör nåt extra som jag kan prata till mig löneförhöjning på.

Anonym sa...

Hav tålamod, Bloggblad!
Snart blir det sommarfint i naturen och på dina foton av densamma.
Tänk på hur VI ser ut efter t.ex. en ansiktsbehandling: rödflammiga och med fett hår :o)
Men se´n är vi jättetjusiga, eller hur?

Kulsprutan

Ett gott (vår-)råd : sluta gnälla! :o)

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Välkommen tillbaka!

Jag fick fundera på vad du menade med gnäll - för det var inte alls menat som gnäll att jag tycker vinterbilden egentligen är tjusigare. Mest är jag förvånad över min egen åsikt, för jag är inte förtjust i att halka och pulsa och bylsa på mig en massa kläder.

Jag vet att det går fortare än fort tills det är mörkgrönt - njuter hejdlöst över att det är så lätt att gå och att slippa ha en massa tjocka kläder. Den vanliga sträckan tar hela 5 min kortare tid så här års!

Polargrevinnan sa...

Trevligt med jämförande foton. Visst är det vackert på vintern men jag hatar kyla så jag hälsar våren med glädje.
Det här med ledighet kan upplevas olika. När jag fick förtidspension undrade jag hur livet skulle gestalta sig. Det som var konstigt var att jag inte kunde känna den där härliga känslan att vara ledig - så där några dagar eller när det var helg. Nu var jag ju ledig alltid. Tiden blir liksom suddig.
Åren har gått och jag uppskattar att kunna använda min tid till vad jag vill göra. Vill och vill - det finns ju "måsten" även i ledigheten.
Ha det bra.
Kram Viola

Eleonora sa...

Jag avskyr vintern med kyla, som inte är bra för mina stackars leder MEN vinterbilden är bra mycket vackrare (i min smak) med den gnistrande snön.

Njut och må gott söta vän - kram

Eva Larsson sa...

Det finns perforerade dagar också. Jag har en sådan idag. Har åkt med modern till lasarettet och ska sitta i väntrummet i två timmar och fjärrjobba. Tittar jag ut genom fönstret lyser solen över en visippshage i vilken ett körsbärsträd är på väg att slå ut i blomning. Gräsmattorna är nygröna, asfalten sopad och lagerhäggen bara lite frostskadad. Jag omges av damer i åttioårsåldern som alla väntar på att göra en ögonoperation. De sitter lugnt och stilla och väntar på sin tur. Detta är ett rofyllt ställe, jätteskönt att sitta och jobba en stund på.

Bloggblad sa...

Polargrevinnan: Jag tycker att det är otroligt skönt att slippa vinterkläderna och kylan, men vackert är det...
Är riktigt nyfiken på hur det kommer att kännas att vara ledig - om ett år ungefär...

Eleonora: Jag var ju dötrött på snön efter den tredje snödagen i november... men när solen sken vissa dagar så insåg jag att det var vackert!

Eva: Det gäller att ta vara på såna där väntestunder och inte bli irriterad. Förr blev jag galen av att vänta (satt många timmar med min mamma på diverse ställen under hennes sista år - när jag var som mest aktiv med heltidsjobb och tonåringar) Numera kan jag vila i den sortens väntan som är påtvingad.

Musikanta sa...

Jag känner mig faktiskt instängd i all grönska, kan inte se långt längre...

Bloggblad sa...

Musikanta: Ja, idag var det så grönt uppe i parken att jag nästan blev bedövad av grönskan. Skönt att slippa frysa om fötterna och fingrarna...