Statcounter

söndag, juni 02, 2013

Söndag i juni


För bara ett par veckor sedan såg det ut så här på altanen. Den enda överlevande pelargonen har fått egen kruka.

Och nu äntligen börjar det se ut som det ska. Men den stora hängkrukan ska förstås flöda över av blomster om några veckor (har jag tänkt, alltså!) och kryddorna till vänster ska väl plockas av allteftersom.
 När vi byggde altanen mot södersidan, som vi under flera år aldrig var på, var vi rädda för att det var helt fel. Så fort solen sken var det för varmt, vi hade sittplats på baksidan då, men - 19 år senare vet vi att det var en fullträff att bygga åt det hållet, för på köpet fick vi en härlig bonus med sittplats i skuggan av två små äppelträd när det är för varmt i kuvösen. Det här är favoritplatsen.
 Inte riktigt färdigplacerat med krukorna än, men de är ändå klara!
                           

Den här blågula ska till framsidan bara trappen är färdigbyggd. Med 95%:s säkerhet skulle de resterande stenarna ha kommit i fredags, men en fredagseftermiddag... klart att de 5 osäkra % fick råda...
Eftersom rosorna i rabatterna har lagt av, hoppas jag att den här omplanterade krukväxten har förstånd att växa till sig och trivas i alla fall sommaren ut.
Kvav värme idag, men tack vare att våra gäster, som skulle stanna till på genomresa, blev rejält försenade, har jag njutit hejdlöst av att inte ha något inplanerat. Huset är städat, bara att sitta och flumma och blogga lite. Har hunnit stavgå och övat lite på pianot (inte så kul eftersom fingerfärdigheten blir allt sämre) och suttit läääänge i trädgården och tittat på blommorna. Kändes som om jag fick en hel tom eftermiddag i present.

12 kommentarer:

mossfolk sa...

Men så fint du har det!
Och den där platsen i skuggan skulle lätt kunna leda till att jag planerade in många dagar åt att göra just ingenting :)

Klimakteriehäxan sa...

Låter som en skön dag! Och fint har ni det runt knuten!

Bloggblad sa...

mossfolk: Jag har sovit många timmar i vilstolen som jag drar fram i skuggan under trädet. Med en tunn filt upp till näsan (mot insekter) är det gudomligt att titta genom bladen på himlen tills jag somnar.

K-häxan: Det blev en mycket vilsam och skön dag. Gästerna kom sent omsider och vi var utvilade... men de fick äta själva... ;) Kul i alla fall.

Elisabet. sa...

Ja, det här att göra ingenting .., det är en konst som jag behärskar till fulländning ,-)

Tänk, så ljuvligt det är!

Anonym sa...

Så fint det blev! Hoppas nu ni får mångar fina sommardagar/kvällar att njuta av er trädgård!

Kulsprutan

Anonym sa...

Så fint det blev! Hoppas ni får njuta av er fina trädgård många dagar/kvällar i sommar.

Kulsprutan

Evas blogg sa...

Så fint det blev! Att göra ingenting en varm dag, det är min melodi.

Annika sa...

Ja, du har det verkligen så fint!
Verkligen mysiga ställen att sitta på, både i skugga och i sol.

Bloggblad sa...

Elisabet: Jag undrar jag, vem som skulle vinna i lättja om vi tävlade... ;)

Kulsprutan: Det hoppas jag med. Förra sommaren var inte stolsdynorna ute många gånger...

Eva: Tack, jag tittar bara på det vackra, har förlikat mig med det som inte är så välskött.

Annika: Det är mysigt, men utsikt över en liten sjö en bit bort hade inte suttit fel... Den här delen av trädgården är jag nöjd med. Hög mysfaktor!

Musikanta sa...

Har inte hunnit kommentera de senaste dagarna, jag mejlar och skriver varför senare. I morgon åker jag på målarkurs på Öland, så jag har inte tid att skriva något mer heller.

Ökenråttan sa...

Nu har jag besökt Söderköping - och shoppat. Vilken härlig plats att bo på! Och vilken shopping i den textila branschen. Vi återkommer gärna!!!

Bloggblad sa...

Musikanta: Hoppas att kursen blir givande! Och solig!

Ökenråttan: det finns ytterligare en stor tygaffär - och som sagt, en altan som gjord för gäster.. :) Välkomna tillbaka!