Statcounter

fredag, juli 19, 2013

En lugn dag...

Ja, alltså, lugnt är det inte vad vädret beträffar, för det blåser rejält idag. Men inne är det lugnt och avslappnat och jag flummar runt och gör bara det som faller mig in, vare sig det är att köra en tvätt eller ligga på soffan. Jätteskönt med såna dagar emellanåt.

I går och i förrgår var det visserligen roligt och härligt på alla sätt, men efter ett par dagars trevlig samvaro behöver jag tystnad och ro.

Igår blev det lunch med utsikt, på hamnkrogen i Stegeborg. Gott och fint, men lite för dåligt med grönsaker... jag vill åtminstone ha lite dekoration att tugga i mig till det priset!
 Och sen blev det båtresa - inte så långt. Det blåste som bara den från öster.
 Men solen sken och det var gôtt.
Vid Ettersundet var det kav lugnt - och inga andra hade lagt till där. Långgrunt och härligt, inga alger heller.
Under hemresan satt barnbarnet och jag längst fram som kuttersmycken, det blåste alldeles väldigt mycket när vi rundade Eknön på hemvägen. Men mysigt var det!

9 kommentarer:

Musikanta sa...

Fina bilder! Har inte badat än i år, men åker till Öland efter utställningen. Förhoppningsvis blir det någon solig dag även då.

Eleonora sa...

Va underbart ni har det med fina båden. Och kalasbilder visar du också!

Visst var det köer förbi Söderköping söderut. Det sas tom att Solliden aldrig haft så många besökare tidigare på Kronprinsessans födelsedag. Och nog var där folk alltså!!
Du kan läsa mer på min blogg.

Ha det gott och hoppas ni får mer vind i seglen under kommande veckor. Kram

Ökenråttan sa...

Du kan ju inte bara sitta på båtar och slöa hela sommaren så nu har jag fixat lite jobb åt dej. LarsW på Lottens blogg vill att nån ska virka tofflor åt honom, mot betalning, givetvis. Jag rekommenderade honom att höra av sej till dej.

Bloggblad sa...

Musikanta: Jag kan tänka mig att du har huvudet fullt nu...

Eleonora: Hm... mer vind behöver vi inte, det blåser ofta för mycket när det är vackert väder. Vi har ju motorbåt... Jag såg att du hade det bra med de kungliga!

Ökenråttan: Jo, det är just att lata mig som jag tränar hårt på. Faktiskt en svår gren. Tyvärr är min högertumme helt slut efter att ha petat små pärlor i flera år på stickade muddar, allt brosk är borta, så sticka/virka är ett avslutat kapitel. Tyvärr. Men jag vet en som gärna gör det... www.meramiriam.... äsch, jag har glömt vilken adress hon har, men sök på meramiriam.

Ökenråttan sa...

Oj, jag visste inte att det var SÅ illa. Tur att vi hann få våra förträffliga muddar (utan hälsovådliga pärlor)! Det är väldigt skönt att lite värmed om handlederna när vi varit för flitiga vid datorn.
Så - jobba vidare på att vara lite lat!

Bloggblad sa...

Ökenråttan: så länge jag inte gör nåt med tummen, gör det inte ont. Jag får väl vara glad för det, och för allt stickat som redan är stucket...

Anonym sa...

Hade du inte litegrann tvivel i början om hur det skulle bli att "vara med båt"?
Nu verkar du helt övertygad!
Det ser urskönt ut på alla fotona.

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Du minns rätt! Jag spjärnade aldrig emot ett båtköp, för jag vet ju hur Per har längtat, men jag trodde att jag kanske skulle åka med någon enstaka gång. Men jag hade fel.

I dag är han ute ensam, och jag går här hemma och plockar och fixar med lite allt möjligt i tystnad. Vilsamt det också.

Musikanta sa...

Det var väl vi som var på Hamnkrogen för några år sen. Kommer ihåg att jag åt strömmingsflundra. Har inte ätit det sen dess.
I