Statcounter

onsdag, juli 10, 2013

Vilken kväll!

Det är inte första gången jag hör mina sångtexter framföras i kyrkor, men det var första gången med en hel konsert på hemmaplan... så det var otroligt spännande och något jag sett fram emot länge! (Varför det trilskas och lägger sig i olikformade spalter har jag inte en aning om... Tack Annika för tips - det blev bättre men krånglar ändå. Det fungerar inte som det brukar.) 
Jag går i stort sett på alla tisdagskonserter på sommaren, och vet att det brukar komma ca 80 pers så jag tryckte upp så många program. Jag trodde knappt mina ögon när det vällde in många fler än så! Helt otroligt roligt att se vänner, körkompisar, kollegor, facebookvänner och många många fler. Inte ett enda textblad låg kvar i kyrkan efteråt... det tar jag som en komplimang. Trots att jag hållit på i två dagar att förbereda för kalaset efteråt och skar sallad in i sista stund, så kunde jag stänga av och bara njuta av musiken. Det går inte att beskriva euforin - jag hade fullt sjå att hålla tårarna borta... kunde ju inte stå och snyfta när jag berättade om sångerna...
Tack Kent Käfling för bilderna du tog!   
Jag presenterar sångerna och berättar lite om tillkomsten samt om lite skrivtekniska problem som kan uppstå.
 Ann-Christin Hallgren, som var min körledare i Halsbandet under många år. Hennes ljuva och säkra sopran är som balsam för min själ! (Speciellt igår när jag hade en hel del att styra med före konserten!)Bengt-Göran Sköld - tonsättare, organist, pianist och körledare. Fantastisk duktig på alltihop!

Stig Erixon tackar efteråtMingel i "parken" som trädgårdssnutten tillfälligt upphöjdes till.Några av oss svettades inomhus... Flera trodde att Ann-Marie, t.h. i glasögon, var min syster - ingen gissade att David i glasögon och rutig skjort är min bror...Kari från Norge - och norsk/svenska Bente i samspråk med prästen.

Andra svettades på altanen... den första riktigt varma kvällen. Här är sångerskan med ryggen mot kameran, tonsättaren halvt skymd. Prästen Margareta, körkompisen Ilaria, kyrkvännen Beate.


Här syns även väninnan Ingrid t.v. a.k.a. "Musikanta" - och väninnan Bibi till höger. Skrivarkompisen Marianne Wik sitter skymd mellan Bibi och mig.Visserligen var det skivsläpp igår - men det är inte den nya CD:n som hänger som fågelskrämma i äppelträdet! Här har gästerna flyttat ut ur värmen.

Det är bara att höra av sig till mig eller direkt till Ann-Christinwww.annchristinhallgren.se  CD:n kostar 120:- Finns också att köpa i S:t Laurentii kyrka. 

18 kommentarer:

Anonym sa...

De olikformade spalterna var ju i alla fall symmetriskt upplagda :)

Blogg + bilder lyser av succé och glädje! GRATTIS!

Kulsprutan

Bloggblad sa...

Haha... alltid nåt. Men jag kunde inte styra texten alls.

Det var en så magisk kväll - jag kan inte minnas när jag var så lycklig över så mycket på en gång.

Annika sa...

Vilken härlig kväll.
Förstår att det var fantastiskt fint för dig. En upplevelse. man kan se glädjen i fotografierna.

Jag skriver endast i html-mode, hela tiden.
Prova att skriva där, då kanske det inte staplar upp sig..

Ruta Ett sa...

Vilken härlig kväll och stort grattis från västkusten!!!

Bloggblad sa...

Annika: Jag prövade och fick lite av marginalproblemen, men det känns krångligt att skriva där med alla tecken.

Jag vet inte vad som hände med datorn efter senaste kraschen, det mesta blev konstigt efter reparationen.

Det var en helt sagolik kväll - gäster som underhöll sig själva med varandra fast en del inte hade träffats förr, och några bara som hastigast. Så kul när vännerna upptäcker att de har något gemensamt med ens andra vänner!

Ruta Ett: Tack så mycket från ostkusten!

Elisabet. sa...

Du låter nästan nyfrälst och glädjen stänker långa vägar! Stort grattis Marianne! Sååå roligt för dig!

Musikanta sa...

Jag säger detsamma: Grattis till en mycket lyckad konsert! Roligt också att det var så mycket folk i kyrkan. För att inte tala om hur roligt det var att få vara med hemma efteråt.

Det är tråkigt ibland att bo på landet, man kan inte säga till folk bara att hänga med hem. Fast du hade ju planerat det här länge. Det var kanske därför det blev så lyckat också. Roligt att träffa så många bekanta som man bara brukar hälsa på annars. Diskussionen gick het och det var mycket skratt mellan tuggorna.

TACK än en gång för en jättetrevlig kväll! Jag skriver nog ett litet inlägg på min blogg - det blir ungefär samma foton som här, men det gör väl ingenting. Mina egna bilder blev inte särskilt lyckade tyvärr.

Musikanta sa...

PS. Blogger har varit extremt trälig sista veckan. Jag har inte kommit in hos mina bloggvänner och jag har fått försöka tre - fyra gånger innan jag lyckats ta mig in på min egen blogg.

T.o.m. kommentaren har strulat så att jag har fått stänga av och göra om alltihop.Det verkar som det var bättre nu i alla fall.

Bloggblad sa...

Elisabet: Det var en bra liknelse! Ungefär samma känsla... lätt euforisk.

Och tack ska du ha - jag är så uppvärmd av snälla kommentarer att jag nog har feber vid det här laget. Eller är det tjejbrus?

Musikanta: Tack ska du ha! Helt otroligt... 125 pers kom. Det gladde mig, men så är A-C och B-G kända och uppskattade i trakten.

Det mesta var planerat, men några sa jag till "i farten" och jag tror att det är bättre med gäster som inte genast grupperar sig efter vilka de känner, många kände till varandra, men det var inga "gäng" som satte sig ihop.

Du får gärna använda samma bilder - några här är mina egna. Vi har ju inte helt lika läsekrets i vilket fall.

Jag har jättesvårt att komma in i blogger också, men facebook är värre, det kopplar ner sig vad jag än klickar på.

Tack för att ni kom!

Eleonora sa...

Kära Marianne,
Vilken underbar dag du har haft och med den efterföljande festen blev ju allt helt magiskt för dig. Många grattiskramar till dig och fortsätt och njut länge, länge.

Ha det gott hela sommaren.

Bloggblad sa...

Eleonora: Tack ska du ha, snälla du! Jag kramar tillbaka. Hoppas att du också har en skön sommar. För mig känns det som om semestern börjar nu...

Klimakteriehäxan sa...

Förstår att detta var en riktigt njutbar kväll! Kul!

Bloggblad sa...

K-häxan: Ja, den kommer att leva i minnet länge. Känslan i den i stort sett fullsatta kyrkan - med skönsång - kommer jag att plocka fram många gånger.

Anonym sa...

Stort grattis till skivsläppet, verkar ha varit en fantastisk dag och kväll!

qi (utloggad f n)

Ökenråttan sa...

Du är verkligen fenomenal! Och värd denna fina framgång!!
Allt fixar du själv. Mitt motto i alla tider har varit att den som står för underhållningen behöver inte ordna förtäringen också. Men det grejade du - och dessutom såg du sval och elegant ut. IMPONERANDE!

Bloggblad sa...

Qi: Tack ska du ha!

Ökenråttan: Du är snäll du! Kökshantering är inte min gren, men jag har snappat upp ett och annat genom åren. Jag saknade dock min mer praktiskt lagda dotter som var på semester med den mycket diskkunnige sambon...
Ja, det syns inte på bild att jag svettades rejält i hårbotten...

Jag har nog inte riktigt landat efter svävandet ännu... (och vill nog inte landa heller)

Vonkis sa...

Verkar ha varit en riktig succé. Hör av mig om skivan när jag kommit söderöver igen :-)

Bloggblad sa...

Vonkis: De går bra det. Jag ska ha ett litet förråd. Tror nog att den är i din smak.