Statcounter

måndag, oktober 28, 2013

Flytt...

I onsdags eftermiddag fick vi veta att problemen med luft/lukt som vi har haft länge i skolan, i stort sett ända sedan den renoverades för många pengar för 5-6 år sen. Det är väldigt trist, för den blev så fin så fin... men snart började allergiska att må dåligt. Jag har känt lukt i några av rummen, men faktiskt inte i mitt lilla krypin. Men där är alltid så varmt att jag nästan alltid har fönstret på glänt. Värmen verkar inte vara på, det är varmt ändå.
Jag insåg direkt att torsdagen skulle bli min sista dag i det här lilla rummet som jag gillar starkt. Flyttfirman skulle visserligen packa - men jag kan ju inte låta nån annan röja bland alla mina papper, så jag gjorde det själv. Allt behöver jag dessutom inte ta med för de få månader jag har kvar att jobba.
Två elever i taget får jag bara plats med. Oftast kör jag hårt med en i taget.
 
Packat och klart - det mesta av det som står i hyllan hör till den arabiska undervisning som också sker i rummet. Det fick stå kvar till fredagen.
 
Kartonger, kartonger, kartonger...
 
 
 
För fem år sen var tillbyggnaden klar, och den nya parkeringen utmed gatan störde mig ganska rejält medan den tillkom... många fina sommardagar blev sönderbrummade av maskiner.
 

Den här gamla skolan nere vid kanalen står tom, den användes hela förra läsåret när en annan skola i stan mögelsanerades. Diskussionen om vad som ska hända med den mer än 100 år gamla skolan har avstannat för ett tag nu... Min svärfar och hans bror gick där när realskolan var ganska nybyggd.

Nedan: Dagens vy från balkongen.

14 kommentarer:

Tankevågor sa...

Det brukar ta längre tid än vad man tror när det blir mögel och fuktskador....

Men när ska du sluta? Vid årsskiftet eller?

Trevligt rum du har haft i alla fall.

Lisbeth

Bloggblad sa...

Jag tror inte att det blir tillbakaflytt förrän efter sommaren. Men rektorn trodde nog på sportlovet... fast i så fall åtgärdar de inget.
Jag har sagt upp mig till första mars. Hoppas förstås att de vill köpa ut mig från nyår för att göra en bättre tjänst. Det blir en halvtid ledig vid jul, och så kommer min halvtid två månader senare.

Klimakteriehäxan sa...

Så fint du hade det ordnat! Tänk att du bestämt dig för att lägga av, fast du inte behöver! Modigt!

Bloggblad sa...

Klimakteriehäxan: Speciellt härligt var det med ett eget mysigt rum efter att ha ränt runt på olika skolor och suttit i diverse rum som jag ibland blivit utkörd från när nån annan behövde de bättre - alla böcker och häften i medsläpad väska...
Modig eller dumdristig? Jag har ju lärt mig att leva sparsamt på min halva lön. Och lite extrainkomster har jag redan säkrat.

Elisabet. sa...

Ja, jysses så härligt för dig!
Om jag hade en inkomst värd namnet, skulle jag gärna arbeta så där .., tre timmar om dagen kanske ,-)

Min pension kommer att bli så förfärligt uschlig, men nu såg jag ju i Allt för Sverige, programmet med amerikanarna som ska hitta sina rötter, att kråka är en delikatess och då ska vi nog klara oss ,-)

Bloggblad sa...

Jag har spetsat in mig på andra sorters långkok, rotmos ärtsoppa och sånt. Men jag har fler skator än kråkor. Vad tror du om det?

Anonym sa...

Sött arbetsrum. Förstår att du och dina elever trivdes.
En avslutad epok. Och i mars -14 avslutar du det hele.
Hoppas du belönar dig med en utlandstripp. Välj bara rätt resmål :)

Kulsprutan

Annika sa...

VAD trist att det skulle bli så efter en dyr renovering. Jättetrist, och jättedyrt för dem att sanera nu.
OCH du ska snart sluta som lärare. Det blir nog skönt, livet som pensionist :-)

Bloggblad sa...

Kulsprutan: Ja, kanske kommer jag att sakna det sen... vem vet? Fast jag har bearbetat avslutet så länge att jag tror att det kommer att kännas bra att sluta. Tiden fram till dess får jag väl försöka stå ut....

Annika: Skattepengarna kan ju behövas till annat... En skola revs för några år sen p.g.a. allvarliga mögelskador efter att avloppet gått sönder under huset och det fullt av skit. Bokstavligt. En annan skola renoverades och byggdes om alldeles nyligen - och vår blev klar strax före... Gissa om det kostar!

Jag tror att jag kommer att kalla mig "egen företagare" då, och vänta med pensionista tills jag fyller 65. Jag mjukstartar min tredje ålder.

Bloggblad sa...

Kulsprutan igen: Klart att jag vet var jag kan vila upp mig och äta apelsiner! Jag ska sätta sonen på att leta resor, han är fenomenal på det.

Eva Larsson sa...

Fukt och mögel tror jag mig vara expert på efter alla år i kommunala skolor. Rena mögelhunden. Ring mig, så kommer jag med näsan. Misstar mig aldrig. Skämt åsido, Marianne, vilken tur att du slutar. Det är farligt, ju. Och det där med pension och att äta kråkor och skator, det tror jag också på. Problemet är väl bara att ha ihjäl dem. Skjuter man med hagel, vågar man ju inte äta dem sedan. Kanske man kan snara skator?

Bloggblad sa...

Eva: jag har mest skator. Tror du att det funkar att äta dem? Jag kan nog stå på balkongen och håva in dem...

Eleonora sa...

Mjukstarta du in i pensioneringen. Som egen företagare kommer du att ha tusen järn i elden i alla fall, så skolan har väl fått sitt nu. Men synd att din avslutning ska bli så "möglig".

Ha det så gott Marianne och stor kram till dig och lycka till så länge du nu kommer att bli på nya stället.

Bloggblad sa...

Eleonora: Tack ska du ha för peppning! Jag ser fram emot att få rå mig själv, men visst känns det som ett stort steg att ta! Jobbet har ju varit en stor del av livet under 40 år.

Det positiva med flytten ner till kanalen är att jag får en lagom promenad när jag går hem därifrån, det tar ca 25 min. På morgonen kan jag åka med Per, så slipper jag komma svettig till jobbet.