Statcounter

torsdag, november 07, 2013

Min nya arbetsplats. Eller gamla...

De av mina kära läsare som har gått utmed Göta kanal har kanske sett den här vyn? Mitt nya rum ligger precis i mitten av bilden, i bortre änden av det tidigare Tingshuset, på andra våningen i hörnet. Det är den vita byggnaden med torn. Den stora byggnaden till vänster är den gamla Bergaskolan, där min svärfar gick för 90 år sen, barnbarnets pappa för 30 år sen och sonen för 20 år sen. På somrarna är det husbilsparkering på skolgården. (Tips!)   
 
Om det händelsevis ramlar in någon ny läsare, så är det bara att scrolla ner lite lite grand för att förstå varför hela min skola har flyttat.
Här har jag tagit mig en liten promenad, och står 20 meter närmare kanalen än vad mitt fönster är. Helt underbart att sitta och titta på berget från skrivbordet. Kanalen är tömd sen ett par månader... Förresten, den tömda kanalen har jag skrivit en sång om för länge sen. Under min promenad såg jag 2 stolar, 1 kundvagn och 1 cykel. Och då gick jag inte så långt.
 

 Utsikt mot kanalhamnen med de gamla silona som är ombyggda till bostadshus. Ganska så annorlunda mot sommarlivet här!
Men vad är det här? Solen lyste och gjorde att jag inte såg att ställa in skärpan, men den som vet vad det är, ser nog trots lite sudd. Jag har inte en aning. Men otroligt fint mot den grå bergsväggen var det!

Nu kommer jag att ta en paus från bloggen ett tag. Jag fick ett nytt roligt uppdrag via mail idag. Ny text till gammal melodi vill förlaget ha. Och jag jublar förstås och tackar ja till ett så ärofyllt uppdrag. Tre veckor har jag på mig att få till något. Nervöst och spännande, men jätteroligt även om jag får slå knut på tankeverksamheten. Håll gärna en tumme!

13 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Lycka till och välkommen åter!

Evas blogg sa...

Lycka till med allt! Tömmer de kanalen under vintrarna?

Bloggblad sa...

K-häxan och Eva:
Tack - jag ska berätta, hur det än går...

Eva: bara när något ska renoveras, och nu ska ett par slussportar bytas ut. Ibland är det skridskobana ända ut till Slätbaken, 5 km... Den är inte tömd längre inåt landet.

Anonym sa...

Tummen hålls - fast jag tror du klarar det jättebra alldelans schälv :)

Hasta la vista!
Kulsprutan

Bloggblad sa...

Kulsprutan: tack, en tumme kan aldrig vara fel...

Annika sa...

DET var ingen dum utsikt det. SÅ vackert!!
Ha det så fint under ditt uppehåll nu. det kommer att gå bra!

Bloggblad sa...

Annika: Ja, betydligt roligare än utsikten jag har från mitt vanliga skolrum = en parkeringsplats.

Efter några timmar på soffan har jag i alla fall fått lite struktur på melodin och en stomme av ord att utgå ifrån. Det tar sig...

mossfolk sa...

Det var ingen dålig vy! Tänk att vatten gör så mycket -tycker jag som är omåttligt förtjust i åar och kanaler genom städer.

Bloggblad sa...

Mossfolk: den nya arbetsplatsen ligger mellan ån och kanalen. Ån har fortfarande vatten och strömmar som bara den efter hösttegnen, men kanalen är tom. Det känns lite konstigt att det är så himla stor skilland på vinter och sommar här. Tusentals turister på sommaren, fullt med båtar, och total tystnad på intern.

em sa...

Benved - tror jag.
Margaretha

Bloggblad sa...

em: Tack! Jag googlade på benved och ser att du har rätt. Jag har hört det namnet förut, men inte haft en aning om hur den ser ut.

Bra. Då lärde jag mig något nytt idag!

Eleonora sa...

Inte visste jag att de tömmer kanalen under vintern. Men oj så annorlunda det ser ut nu mot när Ingrid och jag promenerade där i somras. Men alla årstider har ju sin charm - inte minst med tanke på det rosa vackra blomverket som fastnade på din bild.

Hoppas det går stadigt framåt med den nya texten. Du gör klokt i som tar litet bloggpaus, så att inte det här hindrar dig.

Sköt om dig och ha det så gott. Kram från din vän
Eleonora

Bloggblad sa...

Eleonora: Det är skillnad som natt och dag på sommarn och vintern här. Inte en båt, inte en flagga, inga glasskioskköer...

Det har nog löst sig med den ena texten, den andra ska jag fila lite till på innan jag blir nöjd. Översättningen, vars innebörd jag ska följa, är gjord så att man sjunger om varje fras ett antal gånger, och det tycker jag är urtråkigt... så jag försöker få till något som är roligare att sjunga.