Statcounter

fredag, februari 14, 2014


I dag piggar jag upp mig med att tänka på att det faktiskt KAN vara så här utomhus... just nu är det en gråskala ute som inte gör sig på bild.
- Men va'nu'rå? Har Bloggblad börjat gnälla över grå vardag, som hon säger att hon älskar????

Jag hör er allt! Och kan meddela att jag fortfarande älskar alla årstider och alla väder och tycker att de grå dagarna är kravlöst sköna. Men - eftersom jag inte kan gå ut och gå med den förkylning som blossade upp snabbt igår, så har jag redan blivit lite grinig. Jag vet ju att jag inte borde vara det, det är två år sen jag drabbades sist, och det har bara gått en dag och en förkylning är lindrigt mot vad andra drabbas av. Så jag ser det själv som lite lyx-kink och tar fram mina häxkunskaper med diverse teer och rötter och torkade bär.

Sportlovet som väntar - härligt! Gott om tid att komma i form inför slutspurten med mina sista tre arbetsdagar i skolan. Jag ser fram emot mitt livs längsta ledighet, jag brukar inte ha svårt att hitta på nåt att göra, och jag har ganska mycket inbokat i min firmakalender.

Den dryga timme som jag brukar lägga på det gamla järnvägsspåret kan jag ju lägga på bloggläsning.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är säker på att dagarna dina blir fyllda med allehanda. Själv har jag aldrig varit så upptagen som jag är som pensionär. Fast det kan ju ha litegrann att göra med att allt tar längre tid nuförtiden.......

Hoppas du kryar på dig snart!
Kulsprutan

Bloggblad sa...

Härligt att se dig här igen, Kulsprutan!

Klimakteriehäxan sa...

Tänk att bara ha några få dagar kvar på jobbet ... jag är inte helt entusiastisk. Fast jag naturligtvis fattar att dagen kommer, och nalkas med stormsteg.

Nina Lindh sa...

Tycker hösten och vintern hittills bara varit gråa dagar. Eller mörka dagar. Var är solen?

Bloggblad sa...

K-häxan: Det är så pass uppbokat och jag förbereder mig för tre olika "shower" (Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det för, det är en blandning av föreläsning/stand up comedy/sångstund)
Känns bra att mjukstarta så med en grej i veckan och så barnkören varje måndag - kyrkokören på onsdagar... nej, tråkigt kommer jag inte att få!

Nina: Jodå, solen har varit framme flera gånger! Jag har sett den. Men jag tycker inte att det gör nåt med grå dagar, för då njuter jag desto mer när det ljusnar och blir varmare.

Anonym sa...

I st f "show" kan du väl säga föreställning eller framträdande.

Kulsprutan - som sparar lättnådda apelsiner på träden (åt dig)

Bloggblad sa...

Kulsprutan: framträdande går an. Föreställning låter mer som teater.
Jag längtar efter en saftig hemmaplockad (bortaplockad) apelsin!!!

Annika sa...

OJ, så snart alltså!!
Kan tro att det känns bra!
Ni har ju haft tidernas mest underliga vinter hemma. Man kan väl kalla den en enda lång höst? TRIST!
Det är här hos mig snön och kylan finns. Japp, uppochnedvända världen!!

Bloggblad sa...

Annika: igår lyste solen och det kändes som vår ffg. Idag snöar det...

Eleonora sa...

Man har ju verkligen olika dagar och olika toleransnivåer för det mesta - även gråa dagar. Man får klaga när man vill, det drabbar ju bara en själv tillbaka. Och jag tror (eller vet) hur glad och skojfrisk du är, så kom igen girl!

Förstår att Ingrid och du övar en hel del inför er musikal och med den erfarenhet och kännedom ni har om varandra, så kommer det att bli toppen som vanligt. Men i alla fall vill jag önska LYCKA TILL och hoppas att publiken är generös med applåder.

Kram från
Eleonora

Annika sa...

Marianne, kommer att vika ett helt inlägg åt auditions och uni-ansökningar på onsdag! Såg ju att du undrade en del över det.
ETT helt annat system här än att söka till unis och högskolor i Sverige.
Vi ska få snö på onsdag sägs det, det gör inte mig så mkt :)

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Du har varit dålig på att svara på kommentarer, ser jag :-). Själv har jag lagt med än en timme idag på att kommentera de bloggar som jag har försummat. Det behövs ibland - men det är klart, vill man inte ha kommentarer själv så kan man ju låta bli. Men det är roligare att skriva själv, haha!

Jag är inte så beroende av årstider och väder heller, men visst är de skönt när solen skiner. Tur att förkylningen gett med sig för mig brukar det sluta med bihåleinflammation.
I

Bloggblad sa...

Musikanta: Jag såg vad det var du tog bort :), men det är inte riktigt sant, för jag läser numera fler blogginlägg än vad jag lägger ut själv. Jag har tappat bloggargnistan, det är så få som läser här nu att jag lika gärna kan skicka mail till allihop...

Eleonora: Faktiskt har jag svarat - men gjorde det nog från paddan och nåt blev fel, för här finns det inte.
Jag deppar inte av grå dagar egentligen, men när jag var sjuk och inte orkade gå ut blev jag ganska gnällig till slut.
Nu är jag pigg igen!

Annika: Jag ska kolla!

Musikanta sa...

Håller med om att det tar tid att kommentera. Men jag har inte så många som kommenterar heller - bara de gamla trogna bloggvännerna, så för mig är det inte särskilt jobbigt.
Jag såg bara att det var rätt länge sen du skrev det här inlägget.
I

Bloggblad sa...

Musikanta: Men jag skrev ett förra veckan... ibland kan det fastna om du lägger som favorit när ett visst inlägg är uppe, då kommer alltid det fram - har jag hört av dem som gjort så och trott att alla slutat blogga.