Statcounter

torsdag, maj 15, 2014

Det där med vädret...

Jag har aldrig varit särskilt väderkänslig, mer än att jag så klart vill ha sol när vi är ute med båten och riktig vinter på vintern. Oftast har jag gillat gråväder som är helt kravfritt under skolterminerna - jag måste ingenting i trädgården och känner inget tvång att tvätta fönster eller hänga ut tvätt. Såna där inre krav som brukar kännas i solsken.
 
 
Men... nu när jag har slutat skolan och gör precis vad jag vill om dagarna, så märker jag att jag inte har nån lust att göra nåt när det är mulet och grått och mörkt både inne och ute. Jag har inte ens lust att slöa på soffan med en bok... I två veckor har jag alltså längtat efter en dag som den här, och nu njuter jag av att känna hur livsandarna och lusten återvänder med ljuset och värmen.

Fort och lätt gick det idag att tvätta altanfönster - trädäcksskurning tvingade jag mig till redan häromdagen. Det tar sin tid efter en hel vinter när sot och damm och smuts lagt sig över det mesta.

Nu har jag dock hasat mig in från altansittning och blomtittning för att sy in ett par brallor som hängt och blivit för stora sen förra sommaren. En aktivitet som känns helt ok.

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Här är en som påverkas nåt gräsligt av väderomslag ..., jag blir i det närmaste liggande vid lågtryck! Men idag kom ju sol och värme och livet återvände .., inte har jag sytt in några byxor, men jag har klippt gräsmattan ,-)

Bloggblad sa...

Hm... Klipper gräset gör jag i stort sett aldrig. Men å andra sidan fixar jag mat varje dag. Till skillnad från honom som jag delar köket med.

Jag vet många som blir hängiga när skyarna hänger tungt, men det har jag aldrig blivit förut. I dag blev kontrasten så enormt stor, annars kanske jag inte hade tänkt på det.

cruella sa...

Precis så där är det med mig, har jag märkt: Har inget emot gråväder när jag jobbar, även om det förstås alltid är trevligt med sol, men nu när jag själv ska stå för dagens innehåll märker jag hur energilös jag är under den grågula fuktvarma filt som är klimatet här i södra Asien så här års... Usch! Häromdagen sken solen på eftermiddagen; genast var jag ute och strosade i okända, spännande kvarter i timmar, hoppade av vid nya t-banestationer bara för att kolla in sånt jag hört talas om och så vidare.

Tack och lov för ett hyfsat stimulerande arbetsliv som får fart på mig!

Bloggblad sa...

Cruella: Det hänger nog ihop med just det där att man måste fungera oavsett väder... nu finns det ingen som bryr sig om jag segar runt och latar mig.

Grågul fuktvarm filt låter inte skönt... Alltför mycket värme tar ju också energin ur en. Lagom är bäst! Varför är det sällan så lagom som t.ex. idag?

Det låter så spännande med alla utflykter till orter jag knappt vet att de finns!

Ruta Ett sa...

Att sy in byxor är en alldeles underbar sysselsättning som jag också ägnat mig åt på sistone!

Anonym sa...

Underbara blommor i både krukan och på trädet!

Kulsprutan